Japánban mangafiúkkal dolgoznak a rend őrei

A Nagago prefektúrabeli rendőrség különleges módon népszerűsíti önmagát a helyi lakosság körében: két bishi mangazsarut használnak promóciós anyagaikon és weboldalukon, ahol mindennapi tevékenységüket mutatják be. Az köztudott, hogy a japán rendőrség nem éppen a hatékonyságáról hírhedt, no de ezzel a húzással tuti tini lányok és háziasszonyok ezreinek hódították meg a szívét.

A 26 éves Hokari Shiro, a nagy igazságérzettel megáldott újonc, míg az ő társa a veterán Tezuka Mamoru (42 éves), aki nyugodtsággal és nagy tapasztalattal a háta mögött ad útmutatást fiatal munkatársának.
A 26 éves Hokari Shiro, a nagy igazságérzettel megáldott újonc, míg az ő társa a veterán Tezuka Mamoru (42 éves), aki nyugodtsággal és nagy tapasztalattal a háta mögött ad útmutatást fiatal munkatársának.

Macsó bűnüldözők tini lányoknak

A bishi karakterek népszerűek a mangákban. Legyen az shōjo, josei, shōnen ai, yaoi, vagy mindezen „műfajok” keresztmetszetén túl a shōnen világa: a szexi férfiak bizony elég kelendők ma a női rajongók körében. Kereskedelmi célokból kitalált kabalák terén pedig a japánok mindig is kreatívak voltak, légyen szó mókásgyümölcsökről, vagy éppen cuki állatokról.

Hokari Shiro éppen egy gyerkőcnek segít.
Hokari Shiro éppen egy gyerkőcnek segít.

Így annyira nem meglepő, hogy egy szépfiú duóval promótálja magát a rendőrség. A két helyes kabala népszerűsége pedig megkérdőjelezhetetlen, pár nap alatt már több rajongói fanart kapott szárnyra a világhálón, így a pixiv.net-en is, amiken éppen hivatásukon túlmutató pillanatokban „romantikáznak„. A két karaktert mellesleg egy Karakemi nevű rajzoló készítette.

A két zsaru seme-uke kapcsolatára vonatkozó utalásokat nem is tagadják és nem is erősítik meg a készítők, például se barátnőt, se feleséget nem említenek a kabalák „személyes történetében”. A mangafiúk már hivatalos rendőri közlemények, plakátok kihagyhatatlan figurái lettek. A nők biztos felkapják rájuk a fejüket, node, mi a helyzet a helybéli rosszfiúkkal? Őket biztos nem olvasztja meg két (cuki) egyenruhás bishi.

Kik is ők?

Egyikük a 26 éves Hokari Shiro, a nagy igazságérzettel megáldott újonc, míg az ő társa a veterán Tezuka Mamoru (42 éves), aki nyugodtsággal és nagy tapasztalattal a háta mögött ad útmutatást fiatal munkatársának. Kék uniformisukban büszkén feszíve őriznek és védenek. Kettejüknek elég részletes karakterleírást is kreáltak a készítők, ami alapján egyáltalán nem a hétköznapi buta és fánkfaló zsaru mítoszt képviselik:m

Hokari Shiro (26)
Kedvenc étele: hús, mentás sütik
Utált étele: bogarak és férgek
Hobbik: síelés, mozi
Specialitás: külföldi tv-sorozatok jeleneteinek eljátszása
Üzenete Tezukának (nem, nem Osamunak, csak a társának): “Honnan tudsz az összes cukorkáról, amit a fiókomban tartok? Csak nem te vagy az, aki mindig újdonságokat csempész közéjük?”

Tezuka Mamoru (42)
Kedvenc étele: grillezett fehérrépa, gesztenyés sütemények
Utált étele: csípős/fűszeres ételek
Hobbik: utazás, főzés
Specialitás: soba tészta készítés
Üzenete Hokarinak: “Befejeznéd, hogy mindig szó nélkül nekiesel a termoszomnak? Ha megkérdeznél, szívesen adnék belőle. Haha.”

Forrás és további képekrocketnews24Nagano rendőrség hivatalos honlapja,jin115

(Visited 97 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .