Noragami anime 2014 januárjában

Isten vagy, akit senki se tisztel? Nincs okod a csüggedésre, hiszen a silány élettörténeted animében is életre kel! A Bones stúdió, a Cowboy Bebop karakterdizájnere, az Arakawa Under the Bridge forgatókönyvírója összefogott e szent feladatra. Így fog hamarosan a képernyőkre kerülni a Noragami manga, ami démonűző és ártó szellemekkel hadakozó karakterei miatt, az Ao no exorcisthoz hasonló kalandtúra lesz.

Hajléktalan Isten rég eltűnt dicsőségre tör a halandók közt

A 2010-ben indult Noragami manga jelenleg 8 kötettel rendelkezik. Kiadja a Kodansha.
A 2010-ben indult Noragami manga jelenleg 8 kötettel rendelkezik. Kiadja a Kodansha.

Az otthont kereső és munkanélküli Istenünk, név szerint Yato, saját és az emberek világa között tengődve óhajt magának követőket szerezni. Iki Hiyori (a főhősnő) lesz az első alak, aki hozzácsapódik. Az édes lány iskolai kiközösítésektől és bántalmazásoktól szenvedve adja ki bánatát éppen a lány mosdóban, amikor észrevesz egy cetlire felírt telefonszámot. A szám tulajdonosa megoldást kínál bármilyen problémára. Hiyori kapva kap az alkalmon.

A szám tárcsázása után találkozik a hajléktalan küllemű Yatóval. A magát Istennek nevező fiú érzéketlen, alig van ereje, hasznavehetetlen, csak egy dologra képes: huszárvágással levágni azokat, akik a valóság és az istenek határát engedély nélkül átlépik. Így indul hát furcsa hőseink románca, még furcsább küldetéssel megáldva.

Ez a harci elemekkel, kalandokkal és beszélő állatokkal teletűzdelt történet 2010 óta szórakoztatja a nagyérdeműt, a Kodansha kiadó Gekkan Shōnen Magazinjában.

8 kötetnél tartó sztorit Adachi Toka írja és rajzolja, aki gyönyörű (mérhetetlenül eye-catching) karakterrajzai miatt keltheti fel sokak figyelmét, illetve egyik legismertebb sci-fi mangájával, az Alive – The Final Evolutionnel, amit Kawashima Tadashival együtt készített. E személyes kedvencemből a Gonzo stúdió akart animét készíteni, de 2009-ben végleg elkaszálták ezt a tervet, pedig hihetetlenül nagy potenciál van a történetben!

(Az ALIVE – THE FINAL EVOLUTION 2003-2010-ig futott, 21 kötetet élt meg az sci-fi, akció, dráma, romantikus, pszichológiai, természetfeletti elemekkel operáló történetével. Imádtam a pörgős, érzelmes sztoriját. Melegen ajánlom a mangafalóknak.)

Ha nincs Alive, megteszi talán a Noragami is…

Az animét Tamura Kotaro rendezi (rendezői asszisztens volt a Wolf Childrennél és epizódrendező a Baccano!-nál), a forgatókönyvet Akao Deko írja (Arakawa Under the BridgePretty Rhythm Aurora Dream), míg a karakterdizájnt Kawamoto Toshihiro készíti (Cowboy BebopWolf’s RainGolden BoyGosick).

Katt a képre a YouTube előzetesért.
Katt a képre a YouTube előzetesért.

Szinkronhangok: Kamiya Hiroshi – Yoto; Uchida Maaya – Hiyori Iki; Kaji Yuuki – Yukine; Toyosaki Aki – Kofuku; Imai Asami – Tomone (Mayu); Ono Daisuke – Daikoku; Fukuyama Jun – Kazuma; Komatsu Mikako – Mutsumi; Sawashiro Miyuki – Bishamon; Ohkawa Toru – Tenjin; Kugimiya Rie – Nora

Kérdés: Mikor jön az anime? Japánul tudó fordítóknak hála nem rejtély tovább: 2014 januárjában várható. Látványanie lesz? Tuti. AMV alapanyagra szomjazók izzítsák a vágóprogramokat!

ForrásANN 1. cikkANN 2. cikkBaka-Updates Manga,Wikipedia

(Visited 393 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .