Elhunyt a Zero no Tsukaima szerzője

Clip_3A mindössze 41 éves Yamaguchi Noboru, a népszerű anime és manga adaptációk sorát kapó Zero no Tsukaima light novelek szerzője 2013. április 4-én hosszú betegség után elhunyt. Halálhírét április 11-én hozták nyilvánosságra, közvetlenül temetése után.

Elhunyt a tehetséges light novel szerző

Két évig tartó keserves küzdelem után hunyt el a zseniális Yamaguchi Noboru. A szerző kiadója, a Media Factory egyik főszerkesztője, Misaka Taiji jelentette be a hírt a nyilvánosság előtt április 11-én. A család és a munkatársak április 9-én, zárt körben kísérték el utolsó útjára a művészt. A 41 éves alkotó több játék forgatókönyvét is jegyezte, valamint light novel íróként 2000-ben debütált a Kadokawa Sneaker Bunkónál. 

A Zero no Tsukaima light novel 2004-2011-ig 20 kötettel jelent meg, 4 animesorozatot és számtalan mangát kapott a franchise
A Zero no Tsukaima light novel 2004-2011-ig 20 kötettel jelent meg, 4 animesorozatot és számtalan mangát kapott a franchise

2004-ben indította útjára mára világhírűvé vált sorozatát, a Zero no Tsukaimát. A négy animesorozatot, több manga adaptációt kapó franchise a mai napig sokak kedvence a seinen-fantasy-ecchi és komédia műfajötvözetének is köszönhetően. Yamaguchi úgy tervezte, hogy sikeres sorozatát 2012-ben befejezi, ami 22 kötettel ért volna véget. Haláláig ebből csupán 20 kötet jelenhetett meg. A széria utolsó anime adaptációja 2012-ben indult a japán televíziókban. Másik ismertebb munkája a Green Green visualnovel.

Yamaguchit 2011-ben diagnosztizálták rákkal, ami orvosai szerint olyan előrehaladott állapotban volt, hogy nem lehetett műteni. Ettől függetlenül, egy későbbi epekőműtét során meglepő módon tapasztalták orvosai, hogy a rosszindulatú daganat mérete látványosan csökkent. Ekkor úgy döntöttek, megműtikYamaguchit. A műtét sikeresnek bizonyult, 2011 végén az alkotónak mégis újra be kellett vonulnia a kórházba.

Nyugodjon békében!

ForrásSankaku ComplexOtakufoxANN

(Visited 199 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .