Dal Fukusima újjáéledéséért

A rövid animét az NHK televíziós csatornán két alkalommal fogják leadni: március 20-án délelőtt 10:50-10:55-ig, majd március 23-án 1:10-1:15-ig.
A rövid animét az NHK televíziós csatornán két alkalommal fogják leadni: március 20-án délelőtt 10:50-10:55-ig, majd március 23-án 1:10-1:15-ig.

A 2011. március 11-i fukusimai katasztrófa második évfordulója alkalmából, a földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére rendhagyómódon Japánban ez a hónap adományok gyűjtésével és megemlékezésekkel telik. Ezúttal Kanno Yōko (1967-) világhírű zeneszerző komponált egy dalt, amelyhez két videoklip is készült „Hana wa Saku″ (Flowers Bloom) címen. Kanno Yōko személyesen is érintett a katasztrófában, mivel szülővárosa a károsult területeken található.

Egy élőszereplős és egy animés videoklip is készült Kanno Yōko lírai dalához

A katasztrófa sújtotta területről származó Kanno Yōko (Macross Plus/Frontier, Cowboy Bebop, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex) szerezte a Quake Relief Song című dalt, amelynek dalszövegét a szintén e területekről származó, a Baton anime rendezője és forgatókönyvírója Iwai Shunji készített (élőszereplős filmek rendezéseiről ismertebb ő, mint a díjnyertes All About Lily Chou-Chou és a Hana and Alice). A dalhoz két videoklip is készült, az egyikben 34, a katasztrófa sújtotta területről származó híresség énekel, míg a másik egy rövid anime. Az animét az NHK televíziós csatorna március 20-án és 23-án tűzi műsorára. Az animációs változat a „Hana wa Saku″ (Flowers Bloom) címet viseli, és az NHK Great Eastern Japan Earthquake Projektjének a része. A videóval adományokat is szándékoznak gyűjteni, amit a területek újjáépítésére és a rászorulók megsegítésére fordítanak.

Az 5 perc hosszúságú animés klipet a Black Lagoon és a Mai Mai Miracle egykori rendezője, Katabuchi Sunao rendezi. A Mappa stúdióban készült mű látványvilágáért Uehara Shinichi volt felelős (Mai Mai Miracle, Paradise Kiss), míg a produceri székben Maruyama Masao (Black Lagoon, Tokyo Godfathers) foglalt helyet. Az anime eredeti karakterdizájnját Kōno Fumiyo mangaka (Town of Evening Calm, Country of Cherry Blossoms) rajzolta. (Kōno Fumiyo mangájából, az All The Corners Of The World/Kono Sekai no Katasumiból éppen Katabuchi rendez anime mozifilmet.)

Az élőszereplős klipet szintén Iwai Shunji rendezte. A klipben a következő helyi hírességek tűnnek fel a Miyagi, Iwate és Fukusima prefektúrákból:

Iwate prefektúra: Sawada Chikaco, Sen Masao, Nakaya Sayaka (AKB48), Niinuma Kenji, Murakami Hiroaki, Yamakawa Erika

Miyagi prefektúra: Arakawa Shizuka, Ikushima Hiroshi, ikemen’s, Iwata Karen (AKB48), Otomo Kohei, Kano Eiko, Cano Caoli, Kumagai Ikumi, Sato Muneyuki, Sandwichman, Suzukaze Mayo, Suzuki Kyōka, Nakamura Masatoshi, Nomura Katsuya, Hatakeyama Miyuki, Shinji Maggy, Mori Kumiko, Mori Keaki, Yusa Mimori, Yoshinori

Fukusima prefektúra: Akiyoshi Kumiko, Umezawa Tomio, Kato Cha, Kadokura Yuki, B-saku Sato, Nishida Toshiyuki, Harada Naoyuki, Honda Takeshi

ForrásANNanimeanime.bizNHKRészlet az élőszereplős klipből

(Visited 29 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .