Otona Joshi no Anime Time (TV-special 2-3-4)

[Commie] Otona Joshi no Anime Time 2 - 01 [8463FA28].mkv_snapshot_02.31_[2013.03.19_13.54.00]_resizeAz Otona Joshi no Anime Time egy igen különleges japán animációs projekt, ami 2011-ben indult. A TV-specialök formájában megjelenő, lényegében négy részes sorozat utolsó epizódjai idén érték meg Blu-ray kiadványukat (éppen e miatt, például Anime News Networkön az utolsó három epizódot Otona Joshi no Anime Time 2 címen lehet megtalálni). A legfontosabb jellemzője ennek a négy epizódnak, hogy kortárs női japán írók műveit adaptálják egyenként, mindössze 25 perc erejéig, hihetetlenül pontos és realisztikus animáció kíséretében. Sőt, a realizmussal egészen odáig mentek el a készítők, hogy élőszereplős jeleneteket, városrészleteket, színészeket is bevágtak az animékbe, ezzel teremtve egyfajta művészi élményt, valamint elmélyítve azt az érzést, hogy ezekben az animékben valósnak vélt japán nők érzelmei és belső gondolatai elevenednek meg. A 2011-es „első epizód” Yuikawa Kei író munkáját adaptálta korábban, míg a második epizód Yamada Ami (1959-)  munkásságából merített. E kortárs japán írónő különlegessége, hogy a japán társadalomban olyan tabunak számító témákat boncolgat műveiben, mint a szexualitás, a rasszizmus, a különböző etnikai csoportok között köttetett házasságok. A munkássága miatt 1987-ben Naoki-díjat, majd 2005-ben a Tanizaki-díjat is elnyerte, pedig sokat kritizálják tabukat boncolgató rövid történetei miatt. Hozzá hasonló, a női lélek és a párkapcsolatok finom hullámhosszait bemutató írónők alkotásai szolgáltak így alapul e különleges animesorozat születéséhez, amely még a Bones stúdió alkotóit is bevonta a munkálatokba. A különleges animék kedvelői, a finom románcok és a modern japán nővel szemben támasztott elvárások (pl.: tökéletes anya, feleség, aki szó nélkül tűr mindent) iránt érdeklődők nyugodtan csapjanak le ezekre az alkotásokra.

Clip_2

Három érett nő romantikus monológja

Pontosan két éve, azaz 2011-ben jelent meg az Otona Joshi no Anime Time: Kawamo o Suberu Kaze (2011) című tv-special, ami akkoriban egyepizódos kitérőnek tűnt a felnőtt nők világába, realisztikus animáció és dráma kötelékében (erről itt olvashattok részletesebben és nézhettek képeket is). Idén kiderült, hogy ez egy négy részes sorozat formájában fog végül megjelenni (a BD megjelenések ideje: 2. epizód – március 10., 3. epizód – március 17. és 4. epizód – március 24.) A mindössze 25 perces epizódok, pedig a kortárs animékre rácáfolva 30-40 éves nők magánéleti problémáit fogják boncolgatni továbbra is. A 2011-es keserű nyitány után – amiben egy boldogtalan feleség tért vissza egykori kedveséhez és fiatalkorának keserű emlékeihez, – a napokban vált elérhetővé egy újabb történet – Yuuge alcímmel – már más hölggyel a főszerepben. Az Otona Joshi no Anime Time második epizódjában egy újabb boldogtalan feleség, név szerint Mimi különös románcát követhetjük végig, miközben ínycsiklandozó főztjei mellett mesél arról a személyről, aki újra értelmet adott az életének. A harmincas évei vége felé járó feleség életébe az előre megrendezett házassága után, és azután hogy egész életében tárgyként kezelték szülei, majd leendő férje is, végre megtalálja a boldogságot egy egyszerű, mégis érte mindent feláldozni képes férfi oldalán. Ezt a szép, romantikus történetet eredetileg a fentiekben bemutatott Yamada Ami (1959-)  írta. Pillanatképek Mimi történetéből: [nggallery id=327]

A március 17-én megjelent harmadik epizódban (alcíme: Jinsei Best 10) egy Hatako nevű nő ünnepli éppen negyvenedik születésnapját. Életében nagy sikereket nem ért el, ráadásul irodai alkalmazottként még a beosztottjai sem tisztelik, a nagy Ő megtalálása pedig már rég elsüllyesztett terv a számára. Azonban egy általános iskolai osztálytalálkozó tökéletes alkalmat ad arra, hogy az első csókját ellopó fiúval újratalálkozzon. A anime Kakuta Mitsuyo írónő munkáját adaptálta.

Végül a március 24-én megjelenő epizódban, amelynek alcíme: Dokoka Dewanai Koko, egy feleség ismét komplikált helyzetbe kerül egy anya-lánya összetűzés kapcsán.

Anime adatok
  • Japán cím: Otona Joshi no Anime Time / 大人女子のアニメタイム
  • Rendezte: Takahashi Toru, Miura Yo
  • Forgatókönyv: Konparu Tomoko, Reiko Yoshida
  • Zene: Mine Kawakami
  • Eredeti regény: Yamada Ami (2. epizód), Kakuta Mitsuyo (3. epizód)
  • Megjelenés éve: 2013
  • Típus: tv-special
  • Terjedelem: 4 x 25 perc
  • Műfaj: josei, romantikus-dráma, slice of life
  • Stúdió: Bones, Production Reed
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); Anime-planet (eng); Baka GT (letöltés-torrent)
(Visited 89 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .