A jövő animekészítői: Anime Mirai

Clip_3re2013. március 2-án fogják elkezdeni vetíteni Japánban az Anime Mirai nevű program keretében azokat a rövid animációs filmeket, amelyeket állami támogatásokból készítettek a jövendő tehetségek. Így kerül majd bemutatásra a Madhouse, a Studio Trigger, a ZEXCS és a Gonzo kezdő munkatársaitól a Death Billiards, a Little Witch Academia, az Aruvu Rezuru – Kikai Jikake no Yōsei-tachi és a Ryo.

Anime Mirai márciustól

Az Anime Mirai programot többen talán „Young Animator Training Project„-ként ismerik, amelyet 2010 óta működtetnek Japánban. A program lényege, hogy a Japan Animation Creators Association (JAniCA = Japán Animációkészítők Szövetsége) 38 millió jenes támogatást kap a Japán kormány Kulturális Ügyekért felelős Minisztériumától. Az összegre több animációs stúdió nyújtja be pályázatát minden évben, amelyek közül a JAniCa a négy legjobbnak juttatja el ezt az összeget. A rövid animációs filmek elkészülte során pedig a stúdiók fiatal, arra érdemes pályakezdő munkatársai kapnak teret kibontakozni. A 2013-as Anime Miraira 18 stúdió pályázott, közülük a támogatást a következő stúdiók és alkotásaik nyerték el (YouTube előzetes a 2013-as Anime Miraihoz):

Clip_4_resizeMadhouseDeath Billiards
Történet: Két férfi egy bárban azzal szembesül, hogy az életükért kell harcolniuk egy billiárd játszma keretében. Az anime rendezője, Tachikawa Yuzuru korábban epizódrendező volt a Shigurui, Steins;Gate, Lupin III: The Woman Called Fujiko Mine animéknél.
Szinkronhangok: Maeno Tomoaki (bárpultos), Nakamura Yūichi (A férfi), Hazumi Jun (Az öregúr), Seto Asami (A nő)
Rendező: Tachikawa Yuzuru
Producer: Tsunoki Takuya
Műfaj: akció, thriller
YouTube előzetes

Studio TriggerLittle Witch Academia
Történet: Tini boszorkányok humoros kalandjai. Az animét Yoshinari Yō rendezi, aki a Panty & Stocking with Garterbelt animénél volt epizódrendező, a zenét Oshima Michiru szerzi (Fullmetal Alchemist, BECK: Mongolian Chop Squad, Blast of Tempest).
Szinkronhangok: Han Megumi (Akko), Orikasa Fumiko (Rotte), Murase Michiyo (Sūshy), Hikasa Yōko (Diana)
Rendező: Yoshinari Yō
Producer: Tsutsumi Naoko
Műfaj: fantasy, vígjáték
YouTube előzetes

Clip_6_resize

 

ZEXCSAruvu Rezuru – Kikai Jikake no Yōsei-tachi
Történet: 2022-ben járunk, amikor is a számítógépek és a technológia felülmúlja az emberiség képességeit. A nanotechnológiának köszönhetően milliók csatlakozhatnak közvetlenül az internetes hálózatra, de egy tragédia következtében, az „Early Rapture”-ként emlegetett napon számtalan ember „szelleme” tűnt el a net szférájában. A főszereplő, Remu Mikage (Fukuyama Jun) elindul, hogy a netes világban megkeresse így eltűnt húgát,Shikit (Kitamura Eri).
A sztori alapja egy novella, amelyet Yamaguchi Yū írt, a rendező Yoshihara Tatsuya korábban a Sket Dance-ben volt epizódrendező. Tsuchiya Kei tervezi a karaktereket (animációs rendező volt a The Book of Bantorra, The Qwaser of Stigmata animéknél), Nitta Yasunari (Maburaho, Sister Princess) és Yatsu Miyako (Chu-Bra!!, Idaten Jump) készítik a karakterdizájnt.
Rendező: Yoshihara Tatsuya
Producer: Shintaku Kiyoshi
Műfaj: sci-fi, dráma
YouTube előzetes

Clip_5_resizeClip_7_resize

GonzoRyo
Történet: Történelmi, szamurájos dráma, amelynek főhőse egy Ryo nevű harcos.
Szinkronhangok: Yūki Aoi (Ryo), Kayano Ai (Oryū)
Rendező: Chigira Koichi
Producer: Ishikawa Shinichiro
Műfaj: történelmi, dráma, akció
YouTube előzetes

ForrásANNAnime Mirai 2013 hivatalos weboldala

(Visited 81 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .