Művészi animék 2013-ban

Clip_4A Japánban mindig márciusban megrendezett Független Animációs Fesztivál kétszeres győztese, a Kyoto Seika Egyetemen végzett Ishida Hiroyasu új animációs filmet készít. Ráadásul szintén új projektet jelentet meg a Fantastic Children alkotója, Nakamura Takashi. A két, valószínűleg ismét rövid animéket felölelő munka a Mode Films Inc. és a Colorido stúdió jóvoltából készül.

Új animék a Fumiko no Kokuhaku és a Fantastic Children alkotóitól

Ishida Hiroyasu, a Kyoto Seika Egyetemen végzett animátor, aki a világhírű „Fumiko’s Confession” („Fumiko no Kokuhaku”) animével robbant be a köztudatba. Új alkotását a Mode Films Inc. és aColorido stúdiók közreműködésével gyártja. Szintén e stúdióknál kreál új animét Nakamura Takashi(Fantastic Children, Catnapped! The Movie) is, így idén két különleges animével is találkozhatunk. 

Clip_3
Pillanatkép az előzetesből

Colorido Stúdió a napokban tette közzé e készülendő munkák 46 másodperces előzetesét. Az előzetesből kiderül, hogy mindkét animén jelenleg is dolgoznak a készítők, de valószínűleg 2013 nyarán már bemutatásra kerülnek. Ishida munkája a „Hinata no Aoshigure” címet viseli, míg Nakamurájé a „Shashinkan”-t. Az animék formátumát (rövidfilm, mozifilm, OVA, ONA, stb.) még nem erősítették meg.

Clip_2
Pillanatkép az előzetesből

Ishida az utóbbi időben egyre nagyobb hírnevet szerző Kyoto Seika Egyetem Manga fakultációján szerzett animátori diplomát. Az egyetem jóvoltából jelent meg első jelentős műve, a „Fumiko’s Confession” („Fumiko no Kokuhaku”), amivel meg is nyerte 2010-ben a 8. Független Animációs Fesztivál fődíját. Ezután szaktársával, Yoshida Shogóval dolgozott együtt két évig, akivel a közösen készített „Rain Town” című diplomamunkájuk újra fődíjat nyert, immár a 2011-es 9. Független Animációs Fesztiválon. A „Rain Town” emellett megkapta az Excellence-, a STUDIO4℃ és a Ghibli Múzeum Díját a 2011-es, 7. Kichijoji Animációs Filmfesztiválon.

Nakamura az eredeti alkotója, rendezője, forgatókönyvírója és karakterdizájnere a 2004-es Fantastic Children című animesorozatnak. Emellett szintén ő írta az A Tree of Palme-t (2002) és a Catnapped! The Movie-t (1995). Kulcskocka animátor volt a Miyazaki készítette Nauszika – A szél harcosai, a The Super Dimension Fortress Macross: Do You Remember Love? című moziknál, valamint Otomo Katsuhiro karaktereit is adaptálta animére az Akira készítése során.

ForrásANN

(Visited 296 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .