Maoyu Maō Yusha / まおゆう魔王勇者 (TV-sorozat; 2013) ~ 01. epizód alapján

Maoyu Maō Yusha / まおゆう魔王勇者 (TV-sorozat; 2013) ~ 01. epizód alapján

Maoyu Maou Yusha / まおゆう魔王勇者 (TV-sorozat; 2013)
Maoyu Maou Yusha (TV-sorozat; 2013)

Mit tehet a mesék világából kiszabadult Hős, ha az ősellenségének vélt démonkirályról kiderül, hogy egy mély érzésű nő, aki szűzi erényét is felajánlva akarja a Hős oldalán felfedezni a világot? Milyen érvek tudják a Hős háborúellenes érzéseit és a démonokkal szembeni gyűlöletét megváltoztatni egy édesen mosolygó nő révén, aki eszes és szeretetreméltó? A 2013. január 4-én indult új fantasy sorozat, a Maoyu Maō Yusha, egy különleges kapcsolat, még különlegesebb kalandjait meséli majd el a történet iránt érdeklődőknek. A rengeteg karaktert és leheletnyi fanservicet is felvonultató sorozat új fejezetet nyit ezzel az emberek és démonok között dúló évezredes háború krónikájában. 

Légy az enyém az idők végezetéig

Romantikus-vígjáték, vagy fantasy környezetbe iktatott háborús dráma? A későbbiekben majd kiderül, hogy végleg melyik irányba dől el történetünk, ami akár mindezt ötvözve nyújthat egy kellemesen szórakoztató vígjátékot is a maga bájos lüke formájában. Így első epizódja után is tartogathat még meglepetéseket az idei évad egyik legjobban induló sorozata, és egyben a számomra is első számú kedvencként elkönyvelt Maoyu Maō Yusha. Az egyelőre 13 részesnek ígérkező széria, ha fergeteges fordulatokat nem is, de édesen humoros momentumokat termelt bőven, egy-két megható etűddel kiegészülve a. Az anime alapja pedig egy közgazdasági ismeretekkel is dobálózó light novel, amelyet Tōno Mamare kezdett el írni 2010-ben. Mostanáig pedig öt kötetet ért meg e novel, amelynek eredeti karakterdizájnját Mizutama Keinojō és toi8 készítette, plusz, már számtalan alternatív manga változat is kijött a sztorihoz. Ezekből az alapokból építkezve érkezett tehát a képernyőkre, a jövőben 100%, hogy Florence and the Machine zenével ellátott AMV-ket szülő anime (tökéletesen passzol az említett zene hangulata eme alkotáséhoz). Az ARMS animációs stúdiójából kirepülő démoni cukiság pedig igazán eye-catching fantasy köntösével ad egy döfést a minőségi látványvilágra kiéhezett retinánknak. A sok felvezető után pedig jöjjön a lényeg, a történet maga:

18Ádáz harcok és kimerítő vándorlás után érkezik meg az animében csak Hősként, avagy japánul Yuushaként (Fukuyama Jun) emlegetett főszereplőnk a démonkirály gigászi palotájába. A mindenre elszánt Hős gyilkos szándéktól fűtve rója a palota hosszú folyosóit, majd amikor azt hiszi elérte a démonok kegyetlen urának tróntermét, és végre életét veheti az emberiséget állandó háborúra kárhoztató pokolfajzatnak, szembesül azzal, hogy célpontja egy nő. Nem is akármilyen nő. A démonkirály, avagy Maō (Koshimizu Ami) egy dús keblű tünemény és esze ágában sincs meghalni a Hős kezei által, de még démonseregeit sem akarja visszavonulásra kényszeríteni a háborúból. A tékozló, zavarában köpni-nyelni nem tudó Hősünket elbájolja Maō, de a fiú eredeti szándékait végül egy felfogó képességeit kissé meghaladó közgazdasági gyorstalpalóval változtatja meg a szó szerint vörös démon. Maō szerint ugyanis a háború szükséges ahhoz, hogy az országaik fejlődjenek, hogy az emberek és a démonok összefogjanak egymás ellen, és ne fajtársaikat gyilkolják a hatalomvágytól vezérelve. A háború ugyan sok áldozattal jár, de egyúttal mindkét fél számára jövedelmező, így még hosszú-hosszú időkig nem áll szándékában gyönyörű uralkodónknak ennek véget vetni. Maōnak csupán egy kérése van a sokktól kissé megingó, majd józan belátásra térő Hősünkhöz: a nő látni szeretné a világot, és ehhez magának akarja a Hőst. A Hős oldalán akarja felfedezni mindazt a csodát, szépséget és akár fájdalmat, ami eddig megtagadtatott tőle. Már eme érzéki szerelmi vallomás magaslataiba szárnyaló kívánság nagy nehezen, de meghallgatásra talál, és Hősünk egyezséget köt a démonok szépséges uralkodójával. Ezzel pedig Maō levedli a kellékként magára pakolt démon hacukáját, és egy szende szűz, valamint egy szerelmes fruska lelkesedésével veti bele magát a pironkodó Hős karjaiba. Ehhez az új „románchoz”, azonban lesz egy-két keresetlen szava a Hőst kísérő, többnyire tündéri külsővel megáldott hölgykoszorúnak (már elsőre a kedvencem a tsundere beütéssel és Jeanne D’Arc fizimiskával megáldott lovaglány, no meg Hősünk szakállas és szarkasztikus ősz tanítója).

19Az animáció már az első pillanattoktól fogva egy egyedi és különleges bájjal bírt, de különösen a hátterek gyönyörűek, például Maō kastélya, ennek ellenére egyszerűnek is hat, de igazán hangulatos, a női felhozatalból a vörös démon a legcukibb, valamint az említett lovaglány. A szórakoztató faktor azonban nemcsak a jó és hatásos kameramozgásokon és fanservices (Maō keblei folyton a képernyő kétharmadában csüngnek) jeleneteken múlt. Hihetetlenül édes helyzetkomikumokat dobtak be a készítők, például amikor Maō véletlenül megmutatja a Hősnek a csodalámpájával, ahogy felhevült érzelmeit fejezte ki és gyakorolta korábban a Hős irányába, vagy amikor a Hős pirulva tiltja meg, hogy a nyakába ugorjon és ölelgesse őt az elvileg vérszomjas démoncsajszi. Maō aranyos mimikájáról és bolondos viselkedéséről nem is beszélve. Határozottan megmosolyogtató pillanatok voltak ezek. Az animét egyébként Takahashi Takeo (Aki SoraLove Love?Spice and WolfYosuga no Sora) rendezi, a forgatókönyvet Arakawa Naruhisa (D.N.AngelIdol Densetsu Eriko) írja, míg a középkori-fantasy stílusú zenei betétekért Hama Takeshi (Kobato.) felel. Szórakoztató portéka lesz ez, úgyhogy várom a folytatást!

Ui.: Az ending különösen hangulatos zene, ami kicsit misztikus, ábrándozós. Arai Akino előadásában az Unknown Vision című dal ez, az animáció alatta kódexbe illő illusztrációk sorozata.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=312]
Anime adatok
  • Japán cím: Maoyu Maou Yusha / まおゆう魔王勇者
  • Angol cím: Archenemy and Hero
  • Forgatókönyv: Arakawa Naruhisa, Takahashi Takeo
  • Rendezte: Takahashi Takeo
  • Eredeti alkotó:  Tōno Mamare (light novel)
  • Eredeti karakterdizájn: Mizutama Keinojō, toi8
  • Karakterdizájn: Karasu Hiroaki, Kudo Masashi
  • Zene: Hama Takeshi
  • Megjelenés: 2013
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód?
  • Műfaj: fantasy, kaland, akció, romantikus
  • Stúdió: ARMS
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); Hivatalos honlap (jp); Wikipedia (eng); Anime Addicts (epizódok magyar felirattal)
(Visited 218 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .