Anime Addicts-os hírcsokrom II. – 2012. december (válogatás)

Anime Addicts-os hírcsokrom II. – 2012. december (válogatás)

Újra összegyűjtöttem egy csokorba a 2012. decemberben közzé tett, illetve megírt híreimet az Anime Addictsról. Az alábbi válogatás a szívemnek kedvesebb, érdekesebb híreket tartalmazza a készülődő animékről, érkező live-action adaptációkról. Ha a lenti bélyegképek fölé viszitek az egeret, akkor a címeket is láthatjátok, valamint a képekre kattintva rögtön az adott hírre ugorhattok.

Amano animációs rendezése nyomán: Születés (Birth) / Amano grafikás CG anime Egy ártatlan fiú bátorságpróbája - Karneval anime 2013 tavaszán Könyvtárháború a mozikban - Toshokan Sensō (Library War) live-action 2013. április 27-én Bérelj cicát! a magyar mozikban, avagy cicás társkeresés

Saint Young Men anime mozi 2013 májusában Makai Ōji anime bejelentve, e fantasy manga anime adaptációt kap Sunrise anime 2013 áprilisában Elhunyt Nakazawa Keiji, a Barefoot Gen manga alkotója


Amano animációs rendezése nyomán: Születés (Birth)
– Amano grafikás CG anime

Amano Yoshitaka egy felettébb üdítő és szemet kápráztató projektben vett részt a francia székhelyű Shibuya Nemzetközi Filmstúdió szervezésében. A francia animációs filmeket készítő stúdió Amano rajzai és animációs vezetése mellett, valamint a Macross Plus anime énekesének, Arai Akinónaka részvételével készített egy körülbelül három perces rövidfilmet, amely a stúdió fennállásának 10. évfordulója alkalmából debütált.

amanoAz angolul „Birth” (magyar fordításban Születés) című rövidfilm a francia Shibuya Nemzetközi Filmstúdióban látott napvilágot, amelyet a stúdió fennállásának 10. évfordulója alkalmából kezdett el online sugározni a napokban. A film látványvilágának rendezőjeAmano Yoshitaka, a három perces animáció alatt hallható zenét pedig Arai Akino készítette, illetve adja elő. A vérbeli francia-japán koprodukcióban készült alkotás egy álomszerű etűd, amely az űrből indítva vezet el bennünket egy különleges születés pillanatáig.

Amano nevét a nálunk is megjelent D, a vámpírvadász és a Final Fantasy franchise eredeti karakterdizájnjai alapján ismerhetik sokan, valamint olyan neves nyugati képregény alkotókkal működött eddig együtt, mint Neil Gaiman (hazánkban is megjelent gyönyörű és misztikus képregénye Gaimannek a Sandman, emellett számtalan regény, novella is olvasható tőle magyar fordításban). Gaiman és Amano a Sandman sorozat The Dream Hunters fejezetén dolgozott együtt. Amano 15 éves korában csatlakozott a Tatsunoko Productionhöz, ahol dolgozott olyan animéken, mint a Time Bokan, a Hutch, the Honeybee és a Shinzo Ningen Casshan. Ő készítette a Yasai no Yousei – N.Y. Salad című sorozatot, ami zöldségek bizarr hétköznapi életéről szól, a történet helyszíne pedig a rettegett kínzókamra, a konyha (ez 2010-ben egy 3D filmet is inspirált).

Amano jelenleg a Deva Zan 3D-s animéjén dolgozik a saját alapítású stúdiójában, a Studio Devalokában. Mellette Arai Akino készítette és énekli is a francia produkcióhoz a zenét. Ő énekelt korábban a Windaria, a Macross Plus, az Outlaw Star és a Noir animékben is, valamint ő írt dalokat a Ghibli animék közül a Tales from Earthsea című mozinek, de emellett ismert a Record of Lodoss War és a Spice and Wolf II animékben hallható dalairól is. A francia stúdió korábban már dolgozott együtt Amanóval, mégpedig egy művészeti kiállításon Cannesben. A cég további alkotásokkal is ünnepli 10. évfordulóját, például a Windwalkers: Chronicle of the 34th Horde-dal, ami egy filmes adaptáció Alain Damasio fantasy regénye alapján.

ForrásAnime News NetworkDailyMotion (online videó – 6 perces a stáblistával együtt)


Egy ártatlan fiú bátorságpróbája – Karneval anime 2013 tavaszán

Újabb josei manga érkezik anime formában a képernyőkre 2013 tavaszán. Ezúttal Mikanagi Tōya rejtélyekkel teli fantasy akciója kap anime adaptációt, amely a Manglobe stúdióban (Ergo Proxy, Samurai Champloo) fog készülni, az adaptáció főcímdalát pedig a GRANRODEO adja elő majd. Bishi és bishōjo karakterek sci-fis utazása elevenedik meg az alapul szolgáló 10 kötetes manga oldalain, és a leendő animében is.

Clip_15_resizeAz októberben indult K-project, vagy a korábbi No.6 címen is ismert animék dizájnjához, már ami a fő karaktereket illeti (fehér hajú fiú vs sötétebb sármőr), kísértetiesen hasonló új anime érkezik 2013 tavaszán. AKarneval című sorozat Mikanagi Tōya eddig 10 kötetes mangáját fogja adaptálni. (A manga a nemrég bejelentett Makai Ōji animéhez hasonlóan az Ichijinsha kiadó, Comic Zero-Sum magazinjában fut jelenleg is.) A Karneval animéhez már két előzetes videó is kijött, illetve a napokban frissítették az anime hivatalos weboldalát, ahol a főbb karakterek dizájnja és adatlapja is megtekinthető. – Történet: Az eredeti manga főhőse a naiv Nai, aki egy hátrahagyott karkötő alapján keres egy számára fontos személyt, akire ugyan nem emlékezik pontosan. Kutatása során összeakad egy monumentális kastélyban a lopásokból élő Garekivel. A két fiú itt egy furcsa összeesküvés áldozatává válik, amelynek eredményeképpen körözött bűnözőkké avanzsálnak és a katonaság üldözőbe veszi őket. Nai és Gareki kalandjai pedig tovább bonyolódnak, amikor az ország legerősebb titkos társaságának, avagy szervezetének karmai közé kerülnek. Ez a szervezet a „Cirkusz”.

Suganuma Eiji rendezi a tavaszi animét (Kodomo no Jikan, Mashiroiro Symphony – The color of lovers, Ninja Cadets, Sasameki Koto) a Manglobe stúdiójában (Deadman Wonderland, Hayate the Combat Butler: Can’t Take My Eyes Off You, Mashiroiro Symphony – The color of lovers, Ergo Proxy) és Machida Touko írja a forgatókönyvét (THE IDOLM@STER, Lucky Star, Amnesia). Kawamura Toshie készíti az anime karakterdizájnját és egyúttal animációs rendezőként is közreműködik (Yes! Precure 5, Smile Precure!, Mashiroiro Symphony – The color of lovers) . A sorozat 2013 tavaszán érkezik, az alapjául szolgáló manga októberben megjelent 10. kötete pedig már tartalmazta az első anime előzetest a szériához DVD formátumban. A mangát sokan a Pandora Hearts, az Amatsuki és a Kuroshitsuji történetekhez hasonlítják arisztokratikus és európai atmoszférával bíró világa miatt.

Clip_26

Az anime szinkronszínészeiShimono Hiro (Nai), Kamiya Hiroshi (Gareki), Endo Aya (Tsukumo), Miyano Mamoru (Yogi), Honna Youko (Iva), Ono Daisuke (Hirato), Kitamura Eri (Kiichi), Nakamura Yūichi (Jiki), Yusa Koji (Tsukitachi)

ForrásANNYouTube PV2Hivatalos HonlapBaka-Updates MangaWikipedia


Könyvtárháború a mozikban
– Toshokan Sensō (Library War) live-action 2013. április 27-én

2013. április 27-én érkezik a Japán mozikba a Toshokan Sensō (Library War) című live-action mozifilm. A mozi Arikawa Hiro light noveljét adaptálja, amelyből 2008-ban anime sorozat  is készült, idén anime mozifilmet is kapott, sőt, eddig két manga adaptációt is megért. A történet egy alternatív világban játszódik, ahol a militarista jövőt a szólásszabadság hiánya veszélyezteti.

Library_war_resizeA live-action hivatalos weboldala nemrég tette közzé Arikawa Hiro népszerű akciósorozatának, a Toshokan Sensō (Library War) élőszereplős filmjének azelőzetesét. A filmben a V6 nevű idolcsapat tagjai közül Okada Junichi (szinkronszerepei: Tales from Earthsea, From Up On Poppy Hill), mint Dōjō Atsushifog szerepelni, míg Eikura Nana főszereplőnket, Kasahara Ikut játssza (szerepei: Mei-chan no Shitsuji és a Boku wa Imōto ni Koi o Suru live mozikban). További szereplők: Kuriyama Chiaki (Shibasaki Asako), Ishizaka Koji (Nishina Gen), Tanaka Kei (Komaki Mikihisa), Fukushi Sota (Tezuka Hikaru), Hashimoto Jun (Genda Ryūsuke) és Nishida Naomi (Origuchi Maki). A filmet a Gantz, The Princess Blade és a Sand Chroniclescímű live filmek korábbi rendezője, Sato Shinsuke  rendezi.

Toshokan Sensō története a közeljövőben, 2019-ben játszódik, ahol az aktuális hatalom törvényekkel korlátozza a szabad véleménynyilvánítást. Történetünk női főszereplője, Kasahara Iku éppen ezért csatlakozik a Library Defense Force-hoz (Könyvtár Védelmi Haderő), egy katonai egységhez, ami a könyvek védelmével foglalkozik. Annak ellenére, hogy ezzel gyerekkori álma vált valóra, rá kell jönnie, hogy ez a munka sokkal nehezebb, mint gondolta, főleg keménykalapos felettese, Atsushi mellett.

A történet eredeti light novel változata négy kötetben jelent meg 2006-ban, és 2,8 millió példányban kelt el eddig. A sztori két mangát is kapott (ezek jelenleg is futnak még), az egyik a 10 kötetes, shōjo célközönségű LaLa magazinban fut, míg a másik shōnen hangvételű történet a Monthly Comic Dengeki Daioh-ban jelenik meg. A 2008-as, Production I.G által gyártott anime tv-sorozat (+ 1 TV special) után idén vetítették a mozikban az anime filmes adaptációját is, amiToshokan Sensō: Kakumei no Tsubasa (Library War: The Wings of Revolution) címen jelent meg.

ForrásAnime News NetworkHivatalos weboldal


Bérelj cicát! a magyar mozikban, avagy cicás társkeresés

rentanekoA budapesti művész mozikban egy egészen friss japán filmet nézhetnek meg az érdeklődök a mai naptól. A 2012-ben megjelent Bérelj cicát! avagy Rentaneko, magyar felirattal tekinthető meg négy moziban Budapesten (Toldi, Vörösmarty, Művész, Mi Mozink Lurdy). A 110 perces mozi eddig több filmfesztivált is megjárt (például bemutatták Berlinben, Udinben). A kritikák szerint egy igen megható és aranyos film, amelyben a főszerepetIchikawa Mikako játssza.

„Sayoko (Ichikawa Mikako) macskáival körbevéve éli mindennapi, magányos életét egy japán kisvárosban. Boldog családi életre vágyik, férjet keres, ahogyan azt a társadalom elvárja tőle. Ám a körülmények nem igazán rózsásak: munkája nincs, ezért buta hazugságokba keveredik, izgága szomszédja folyton beszól neki, a városban is csúfolják hóbortossága miatt, ráadásul az egyetlen pasi, akinek tetszene, attól a hideg rázza ki. Egyedül cicái jelentik a hűsítő oázist, a tökéletes harmóniát. Sayoko ebből a kilátástalan helyzetből indul neki szélmalom-harcának saját maga és környezete megváltoztatására. Kisvállalkozásba kezd, ahol cicái szeretetét adja bérbe mindazok számára, akik annak szűkében szenvednek.” (ForrásPort.hu)

Rent-a-Cat-Rentaneko-Japanese-movie-directed-by-Naoko-Ogigami-Japan-Cuts-2012-620x_resize

A Bérelj cicát! című filmdráma a vígjátékot sem nélkülözi, a főszerepben pedig a tündöklő fiatal tehetség, Ichikawa Mikako látható, aki a januártól hazánkban induló Acu-Hime sorozatban is játszott, emellett még a 2004-es Cutie Honeylive-actionben, valamint a 2010-es Wandering Home-ban. A filmet Budapesten 2012. december 27-től vetítik. 

Források, kritikák, előzetesekAsian WikiFlixist.comPort.hu


Saint Young Men anime mozi
– Buddha és Jézus kalandjai Japánban;
2 OVA epizód mellett egy mozifilm 2013. májusban

saint-oniisan-movie-poster_resize_resizeNakamura Hikaru Saint Young Men, más néven Saint Oniisan című, díjnyertes mangájából mozifilm adaptáció érkezik 2013. május 10-én. A mozifilmhez már három előzetes is megtekinthető, amelyek hangulatosan vezetik fel Nakamura szatirikus történetének anime formáját. A tavasszal premierre kerülő anime mozi az A-1 Pictures stúdióban készül.

A jövő májusban érkező mozifilm és Nakamura eredeti, fergetegesen komikus mangája Buddha (szinkronja Hoshino Gen) és Jézus (hangját a SAKEROCK banda vezetője, Moriyama Mirai adja) nem mindennapi kalandjairól szól, akik égi kötelezettségeik helyett váratlanul Tokióba csöppenek. Egy lerobbant lakást bérelnek, miközben ketten felfedezik a modern Japán különleges szépségeit.

Az A-1 Pictures-nél készülő animét Takao Noriko rendezi (epizód rendező volt a Clannad, K-ON! és a Lucky Star című animéknél). A forgatókönyvet Nezu Rika írja (Kimi ni Todoke live-action és Absolute Boyfriend live-action). A jövő májusi mozi mellett érkezik egy két részes OVA is, amelyek a manga nyolcadik, illetve jövő júliusban megjelenő kilencedik kötetével együtt kerülnek a boltokba. A manga 2009-ben elnyerte az Osamu Tezuka Kulturális Díjat, valamint az egyik legnépszerűbb seinen vígjáték jelenleg is Japánban, eddig 9,5 millió feletti példányszámban kelt el.

ForrásANNBaka-Updates MangaWikipediaHivatalos WeboldalYouTube előzetes


Makai Ōji anime bejelentve, e fantasy manga anime adaptációt kap

Takadono Madoka és Yukihiro Utako (Uta no Prince-samaShōnen Oujo) josei mangája – a Makai Ōji: Devils and Realist című történelmi fantasy -; anime adaptációt kap. A történet a Kuro Shitsujiban (Black Buttler) is tökélyre vitt inas-úr toposzt eleveníti fel, miközben a démonok világába szállunk alá az európai nemességgel karöltve.

menu_01_resize

William Twining számára minden megadatott egy tökéletes élethez: furfangos tudás és gazdagság. Az arrogáns fiatalúr azonban igazi válságba kerül, amikor Barton bácsikája váratlanul tönkremegy. William ráadásul árvaként egyedül marad hűséges inasával, Kevinnel. A fiúnak sürgősen pénzre van szüksége, ha iskolai tanulmányait folytatni akarja. Ezért nekilátnak inasával átkutatni óriási rezidenciájukat, hátha értékes dolgokra bukkannak, amiket eladhatnak. A kutatás során azonban egy titkos ajtóra lelnek, ahol főhősünk véletlenül megidéz egy démont. Az így színre lépő pokolfajzat pedig nem más, mint Dantalion, aki új feladattal látja el Williamet. Fiatal nemesünknek kell kiválasztania a démonvilág következő uralkodóját, e miatt pedig egy seregnyi démon ered a nyomába.

A képregény műfaja a josei besoroláson kívül magába foglal jelentős mennyiségű vígjátékot, fantasy-t, a történelmi felállás mellett rejtélyt, iskolai életet a természetfeletti erők kiegészítéseként. A Makai Ōji: Devils and Realist 2009-ben indult manga, amelynek nemrég megjelent hatodik kötetében jelentették be az anime adaptáció készülését. A képregényt Yukihiro Utako (Uta no Prince Sama) rajzolja, a történetet Takadono Madoka (Hakushakuke Goyōtashi) írja. A manga az Ichijinsha kiadó, Monthly Comic Zero Sum magazinjában fut.

ForrásANNBaka-Updates MangaMangaFox


Sunrise anime 2013 áprilisában
– Világűrben játszódó, harcos mecha anime

valrave-key-visualTavasszal újabb eredeti animét indít a Sunrise, mégpedig a sokak által kedvelt D. Gray-man mangakájának, Hoshino Katsurának a karakterdizájnja alapján. Az új anime, a Valvrave the Liberator címet viseli és a napokban tették közzé a készítők a sorozaton dolgozók listáját, valamint a széria második előzetesét. A sorozat előreláthatólag a sci-fi téma mellett háborús anime lesz, amely a világűrben zajló nemzetközi konfliktusok körül fog forogni.

A napokban leplezte le a Sunrise csapata a készülődő anime történetét nagy vonalakban. Az anime cselekménye egy olyan világba repít el bennünket, amelyben az emberiség 70%-a már a világűrben él, a technikailag is rendkívül fejlett űrkolóniákban, városokban. Az itt élők két jelentős hatalom irányítása alatt állnak, az egyik a Dorushia Military Pact Federation, a másik pedig az Atlantic Ring United States (ARUS). E lényegében két birodalom között helyezkedik el a semleges, Jiōrunevű ország, amely gazdasági erejének köszönhetően tudott független maradni. A történet főszereplője, Tokishima Haruto egy középiskolás diák, aki Jiōru -ban él, ám egy nap egy különleges humanoid-mecha fegyverrel, az úgynevezett „Valvrave„-vel találkozik, amikor éppen hazáját a Dorushia hadsereg szállja meg.

Az anime premierje 2013 áprilisában, az MBS csatorna „Animeism” programsávjában lesz, mégpedig késő esti sorozatként fog futni. A sorozat készítői: A rendező Matsuo Kou (Kure-nai, Natsuyuki Rendezvous, Rozen Maiden). Okouchi Ichiro (Code Geass, Negima!, Guilty Crown) koordinálja a sorozatot. Hoshino Katsura (D.Gray-man) mangaka készíti az eredeti karakterdizájnt, és Suzuki Tatsuya(Mobile Suit Gundam Battlefield Record: Avant-Title) adaptálja Hosni rajzait az animére. Ishiwata Makoto(Robotics;Notes, Blassreiter), Washio Naohiro(Bodacious Space Pirates, Mobile Suit Gundam 00, Fafner), és Okawara Kunio (Mobile Suit Gundam franchise, Armored Trooper Votoms, Yatterman) készítik a mechákat.

ForrásAnime News NetworkEl Rey De Otakuadala news.frYouTube előzetes


Elhunyt Nakazawa Keiji, a Barefoot Gen manga alkotója

1102292012. december 19-én elhunyt a Japánban és külföldön is elismert manga alkotó, Nakazawa Keiji (1939-2012). A mangaka a Barefoot Gen című alkotásával tett szert ismertségre, amelyben az általa átélt hirosimai atomtámadást és annak következményeit örökítette meg. 1973-ban megjelent mangáját tíz nyelvre fordították le életében.

110230Nakazawa Keiji a Barefoot Gen manga alkotójaként vált világhírűvé, amely a hirosimai atomtámadás pillanatait és következményeit örökítette meg. A művész december 19-én hunyt el tüdőrákban egy hirosimai kórházban, 73 éves korában. Nakazawa 1939-ben született Hirosimában. Hat éves korában élte túl az 1945-ös támadást, de családjának jelentős részét elveszítette a csapásban, így édesapját, nővérét, húgát és öccsét. A támadás idején nem tartózkodtak otthon, így egyedül ő menekült meg édesanyjával és két további testvérével. Miután 1954-ben befejezte középiskolai tanulmányait, Tokióba költözött 1961-ben, ahol mangakaként kezdett el dolgozni végül 1963-ban. Számos művei közül az ismertebbek közé tartozik a Kuroi Ame ni Utarete (Drenched by Black Rain), amit édesanyja halála után készített. Ezt követte a világhírűvé vált alkotása, az 1973-1985-ig futó, 10 kötetben megjelent Barefoot Gen. A manga 6,5 millió példányban kelt el a mai napig, és tíz nyelvre fordították le, köztük angolra, koreaira, oroszra és franciára.

A több magazinban, köztük a Weekly Shōnen Jumpban is megjelent Barefoot Gen manga később számtalan adaptációt kapott: három live-action filmet Yamada Tengo rendezésében, amelyek 1976 és 1980 között jelentek meg. A ma Marvel kooprodukcióban gyártott animéket is jegyző Madhouse stúdió két anime filmet készített egykor a képregény alapján 1983-ban, majd 1986-ban.2007-ben pedig egy j-drama sorozatot is kapott a mű, amelyet a Fuji TV 2007. augusztus 10-11. között vetített le. A elmúlt években Hollywood is próbálta megszerezni a történet megfilmesítési jogait Northrop Davis producer kezdeményezésével.

j07Hadashi-no-Gen001

Nakazawa élete során 2 735 saját készítésű rajzot ajánlott fel a Hiroshima Peace Memorial Múzeumnak. A mangaka romló egészségi állapotára 2010-ben derült fény, e miatt vissza kellett mondania a Barefoot Genhez készülendő, előzményeket bemutató manga elkészítését is. Legemlékezetesebb mondásai közé tartozott: „A mi generációnk feladata mesélni a atombomba és a háború borzalmairól, amit sosem hagyhatunk abba.”

ForrásAnime News NetworkAsahi Shinbun


(Visited 508 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .