Btooom! / ブトゥーム (TV-sorozat; 2012) ~ 01. epizód utáni benyomások

Btooom!  (TV-sorozat; 2012) ~ 01. epizód utáni benyomások

Btooom! / ブトゥーム (TV-sorozat; 2012)
Btooom! / ブトゥーム (TV-sorozat; 2012)

Igen, elkezdődött! Nem is lehetne jobb animével nyitni a 2012-es őszi és egyben maratoni évad blogolását, mint a Btooom! Az alaptörténetet már millió kis helyen elhintettem, az alkotói gárdát is már feltúrtam egy párszor. És végre elérkezett, amire sokan vártunk! A robbanós, agyvelő-repülős, stratégiai-túlélő game-ünk végre képernyőre került. Persze cenzúrázott változatban, de nem baj. Az első részben a Madhouse már hozta letagadhatatlan védjegyeit: őrült tekintenek, kiguvadt szemgolyók, Death Note-os halálosztás egy dögösen feltuningolt opening után. Ami pedig még jobb, hogy a következő részben női főszereplőnk is igen hamar felfedi bájait titkait.

Izzítsd a bombáidat!

Madhouse stúdió készítette el Inōe Junya 2009 óta futó mangájának, a Btooom!-nak az anime változatát, amely idén októberben indult a japán televíziókban. A seinen képregény adaptációját a korábban epizód-rendezőként tevékenykedő Watanabe Kotono rendezte (Chihayafuru, Aoi Bungaku, Puella Magi Madoka Magica), míg a forgatókönyvet Kuroda Yōsuke írta (Hayate the Combat Butler, Hellsing, Highschool of the Dead). Az első részbe pedig már több fejezetet is belesűrítettek az alkotók: A 22 éves, kórosan NEET főszereplőnk, Sakamoto Ryōta (Kanata Hongō) belecsöppen az eredetileg virtuális Btooom! világának egy igazi és vérfagyasztó változatába, ahol pixel bombák helyett valódi robbanóanyaggal kell odapörkölnie az ellenségnek. Ez az első epizód szépen végig vitte Sakamoto döbbenetét, majd őrületét, miközben eszméletvesztéssel teli visszaemlékezésekben követhettük végig szánalmas életének mozzanatait, vagy inkább félresiklott életének állomásait. Megnyeri első csatáját, és életében először vérrel szennyezi be kezét, mindeközben a szép dráma után hirtelen felbukkan az eredeti manga szerves részét képező finom erotika is. És itt tényleg finom erotika megy (eddig). Bugyi villantás (feleslegesen nincs), a kék habokban mártózó Himikó (Mimori Suzuko) testéből pont annyi látszik sejtelmesen (vagy éppen nem), ami még ízléses. Így az animációra panasz nincs, eddig gyönyörűen teljesít az anime. A meglepetés engem az endingben ért, ahol szintúgy Himiko ártatlan bájai kerültek a képernyőre.

Eddig jól teljesít az adaptáció, meglátjuk mi lesz a nagy lelkesedés vége. Btooom! örülök, hogy megjöttél! ^^ Ui.: a dzsungel jelenetek elképesztően jól kidolgozottak. A fák, a bokrok, a sok zöld miatt azt hinné az ember, hogy egyhangú lesz a látványvilág, de nem. Még a kicsit misztikus, majd horrorisztikus benyomásokat keltő rovarok, pókok, pillangók ábrázolása is kiválóan sugallt egy mozgalmas, élettel teli atmoszférát. Hát igen, a Madhouse még mindig  jól nyomja.

Pillanatképek az első epizódból [nggallery id=300]
(Visited 155 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Btooom! / ブトゥーム (TV-sorozat; 2012) ~ 01. epizód utáni benyomások

  1. Szia szeretném megkérdezni tőled ,hogy a Helter Skelter cimű Japán filmet nem e ismered és ha igen nem e tudsz róla valamit csak mert láttam az előzetesét és szivesen megnézném magyar felirattal is? Szóval ha tudnál valamit mondani róla pl. hogy miről is szól vagy mikor adták ki pontosan nameg ha van hozzá magyar felirat holtudnám letölteni azt megköszöném?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .