Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (TV-sorozat; 2012) ~ 04. epizód

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (TV-sorozat; 2012) ~ 04. epizód

E heti cukiság: a pöttöm Inia.
E heti cukiság: a pöttöm Inia.

Az e heti Muv-Luv anime 4. epizódjában kicsit visszavettek a korábbi részek tempójából a készítők. A fontosabb szereplők közötti interakciók mellett Yuuya múltját mutatták be most, ami magyarázatot adott hűvös pilótánk japán-ellenes magatartására. Éppen ezért epic fight jelentet most nem igen kaptunk, de a mechák még mindig nagyon jól mutatnak a videóban (kivételesen 1080 pixeles felbontásra csaptam le, így káprázatos minőségben élvezhettem e jeleneteket).

Egy félvér kiközösítésekkel teli múltja

A cselekmény lelassult, immár rátértek a készítők a Yuuya – Yui – Cryska és Inia közötti viszonyok terjedelmes kibontására. Miközben Yuuya küzd azzal, hogy végre irányítani tudja az amerikai mechákhoz képest teljesen másképpen működő japán TSF-eket, kiderül, miért szenved (mondhatni) japánfóbiában. (Az ellenérzéseit tovább fűtik Yui dorgálásai és elégedetlenkedései a pilóta rossz teljesítménye miatt. Ugyanakkor a két karakter minden apróságon képes vitatkozni.) Az epizód így bemutatja Yuuya gyermekkorát: A fiú édesapja japán volt, édesanyja pedig amerikai, de apja igen korán elhagyta őt és édesanyját. A fiú nagyapjától csak a meglépett japánt szidalmazó kifejezéseket hallotta, másrészt az amerikai közeg, a fiataloktól kezdve egészen az idősekig, látványosan kerülte a fiút, aki egyedül, barátok nélkül volt kénytelen felnőni. Emiatt érthető Yuuya hideg távolságtartása, bár a pilótatársai szerencsére kezdenek hozzá közel férkőzni. Emellett Inia cuki oldalát is felvillantotta ebben a részben. A pilótáink egy BETA ellen irányuló tesztet is kénytelenek voltak végig harcolni, amin az orosz (kíméletlen) duónk is részt vett (itt nézi meg a közös mechában harcoló Cryska és Inia Yuuya személyes adatait). A teszt végén Yuuya letörten sétál a bázison, amikor Inia feltűnik a semmiből és kedvességtől vezérelve próbálja felvidítani. Ekkor egy igazi útvesztőbe invitálja a fiút, aminek a végén a Cryskával közösen birtokolt szobába jutnak (Inia Misha nevű mackójával akarja felvidítani a gyanútlan Yuuyát). Ám főhősünk kelepcébe kerül. Miután Cryska fegyvert fog rá, majd orosz katonák lepik el szobát, Yuuyát pedig elhurcolják. A kínzásokkal teli vallatástól Yui menti meg végül.

Az e heti epizód értékelése

Yuuya gyerekkori traumáin kívül nem volt más fontos esemény ebben a részben (pozitívum egyébként, hogy Yui rengeteget szerepelt most, bár sajnos a zsémbesen morgolódó énje kapott csak főszerepet). Kérdésként villant fel bennem, hogyha a bázison belül vezette el Inia Yuuyát a „lakhelyére”, akkor hogy kerül Yuuyáék alá egy titkos orosz kutatóbázis? Valamint, ha nem azért vannak itt az oroszok, hogy a titkos fegyver tervét segítsék, akkor mégis mit művelnek azokban az eldugott raktárakban, illetve Yui felettesei miért engedik be őket? Az egyébként abszurd, hogy egy Inia által beinvitált embert (aki még ellenállást sem tanúsít), minden ok nélkül bántalmazni szándékoznak, majd váratlanul elengedik. Legalább Yuuya jól járt a végén: három pilóta társával kiruccant egy kicsit kikapcsolódni és megmutatta a gyengéd énjét is előttük. Végső ítéletem erre a hétre: picit banális és kiszámítható rész volt, nem nyújtott akkora élményt, mint a korábbiak. Hullámvölgyek mindig vannak, úgyhogy biztos lesz jobb. Bár kár, hogy a végső terjedelem még mindig nincs feltüntetve a sorozathoz, de ha az ANN 12 részes jóslatának hiszünk, akkor remélem, újra beindul a gépezet a dráma és akció terén.

Ui.: Manandal (Hobbit / Chobi) most aranyos volt, pár pillanatképet le is kaptam róla.  + Megint Koda Kumi énekelt a rövidke akció jelenet hátterében (ha  jól hallottam).

HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); Wikipedia (eng)

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=291]
(Visited 92 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .