Maju Shinjō: Ayakashi Koi Emaki / 妖怪恋绘卷 (shōjo manga; 2008)

Maju Shinjō: Ayakashi Koi Emaki / 妖怪恋绘卷 (manga; 2008)

Maju Shinjō: Ayakashi Koi Emaki / 妖怪恋绘卷 (manga; 2008)
Maju Shinjō: Ayakashi Koi Emaki (manga; 2008)

Mostanában nem igen olvastam shōjo mangát, van már négy-öt hónapja, hogy nem kerültek elém ilyen romantikusan lányos cuccok. Egyik nap azonban álmatlanságtól szenvedtem, így rápillantottam Ten Mangára újdonságot kutatván. Kivételesen nem seinen alkotásra vágytam, hanem inkább josei képregényeket vadásztam (nőknek – így nekem is – szóló nyári románcok pont aktuálisak ebben a tikkasztó hőségben). Ekkor akadt meg a szemem Maju Shinjō egyik frissen fordított művén. A nosztalgia jegyében le is csaptam az Ayakashi Koi Emaki című, 2008-as shōjo mangájára.

Beleszerettem egy démonba

Miért kifogástalanul additív még mindig Maju Shinjō a számomra? Tipikus iskolai, finoman pikáns történeteiről ismert ő, amik túl sok újdonságot nem adnak ugyan, de a hölgyemény tinilány énem kedvenc szerzője volt. Az Akuma na Eros-szal, vagy a Kaikan Phrase-val (anime is készült ebből), a képernyő elé szegezett régen, és most is el tudott bűvölni. Van valami a stílusában, amivel sok romantikára, szenvedélyre, humorra, valamint drámára is szomjazó olvasót tökéletesen meg tud mozgatni. Ugyanakkor más vizuálisan szebb és kidolgozottabb mangákhoz képest a karakterei egyszerűségükkel, kissé klisés dizájnjukkal nem nyújtanak egyediséget. Sajátos stílusában nincsenek markánsan megkülönböztethető szereplők sem. Ennek ellenére mesterien űzi még mindig e könnyed, szórakoztató, határozottan populáris műfajt. Nincs is ezzel baj. E 2008-as képregényében is a korábbi archetípusai közül emel ki egyet, jelenesetben egy harciasan ártatlan lányt, kinek szívét megint egy rossz fiú rabolja el.

A tini Miko ugyanis egy ősi démonűző nemzetségből származik, így fiatal papnőként szeretné folytatni a családi hagyományokat, csak éppen nincs tehetsége e szent küldetéshez, mivel a túlvilági lényeket nem érzékeli, nem látja. Egy nap legjobb barátnője azzal keresi fel, hogy Kagura nevű barátját biztos megszállta egy gonosz démon, mivel a szépfiú Casanovaként hódítja sorra a lányokat, összetört szívek hadát hagyva maga után. Miko kapva-kap az alkalmon, és egy vaktában kiválasztott varázsigével akarja megtisztítani leendő férfi főhősünket. Ám kiderül, hogy Kagura valóban egy démon, Mikónak pedig véletlenül sikerül pöttöm formába elvarázsolnia. Kagura szívtiprósága mögött egy indok húzódott meg: ő olyan démon, aki a lányok érintése nyomán szerzi erejét (mellesleg a démonvilág legerősebb hímje ő). Mivel Miko Kagura természetfeletti erejét sikeresen elzárta önmagába, így Kagura bizonyos képességei miatt a többi démon céltáblájává válik a lány. Így a mindig civakodó pár egymás támogatására szorul, ha életben akar maradni.

Maju Shinjō korábbi mangáihoz képest ez határozottan visszafogottabb az erotika terén, tényleg ártatlanul édes szituációk kerekednek a kicsi Kagura és a felette anyáskodó Miko között (természetesen a helyzet egy csapásra megváltozik, ha Kagura visszanyeri férfiúi mérteit). A hárem elemek sem maradnak a polcon, hiszen Mikóért a démonvilág legdögösebb természetfeletti lényei szálnak harcba a későbbiekben. Karakterfejlődést is kapunk, bár tipikusat: a kemény macsó szíve meglágyul, az ártatlan kiskacsa lányból gyönyörű hattyú lesz. Mindeközben kapunk egy kis drámát is, hiszen egy papnő és egy démon románca nem éppen mindennapi eset. A jelenleg négy köteténél tartó manga így garantált szórakozást nyújt a téma kedvelőinek, úgyhogy aki komikus romantikára vágyik, annak itt az újabb Maju Shinjō utánpótlás.

Linkek: TenManga, Baka-Updates, MANGAzin

(Visited 635 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .