Natsuyuki Rendez-vous / 夏雪ランデブー (TV-sorozat; 2012)

Natsuyuki Rendezvous / 夏雪ランデブー (TV-sorozat; 2012)

Natsuyuki Rendez-vous / 夏雪ランデブー (TV-sorozat; 2012)
Natsuyuki Rendez-vous (TV-sorozat; 2012)

Meg van a kedvenc sorozatom a nyári szezonból! A josei bástyákkal körbevett, a noitaminA programblokkban futó Natsuyuki Rendez-vous egyszerre romantikus, drámai, de ugyanakkor képes a hétköznapi izgalmaival csigázni a nézőt. Ráadásul már az első rész alatt sikerült megríkatnia! Gyönyörű animáció, gyönyörű zenék, valamint két jóképű férfi, kik egyetlen nő boldogságáért küzdenek. Meg is van minden egy szívszorító szerelmi történethez.

Szellem a virágboltban

Kawachi Haruka (ChiruhiSekine-kun no KoiEngawa Gohan) munkája nyomán 2009-ben jelent meg először a Natsuyuki Rendez-vous című manga, ami viszonylag rövid terjedelmet, mindössze négy kötet ért meg. (A belőle adaptált sorozat 11 részes lesz, e nyúlfarknyi alap mentén biztos jó adaptáció fog születni.) A történet főszereplője a visszafogott, morgó természetű Hazuki Ryūsuke (Nakamura Yūichi), aki hosszú ideje reménytelenül szerelmes törzshelyének vezetőjébe, a közeli virágbolt tulajdonosnőjébe. A bájos Shimao Rokka (Ohara Sayaka) nem is sejti, hogy e hetente ötször nála vásárló szótlan fiatalember gyengéd érzelmeket táplál iránta. Egy nap azonban Hazuki szerelmi életét egy szerencsés fordulat édesíti meg: Rokka ugyanis részmunkaidős beosztottat keres maga mellé. Hazuki lecsap a lehetőségre, és hogy közelebb férkőzhessen szíve hölgyéhez, jelentkezik az állásra. Pár hónapos munka után azonban még mindig nem jutnak tovább a főnök-beosztott kényelmes, de távolságtartó viszonyánál. Mikor Rokka másik alkalmazottjának, a házasodni készülő Akko-chan búcsúztatására készülnek Rokka lakásán, Hazuki egy ismeretlen férfival találkozik. A magát Shimao Atsushinak (Fukuyama Jun) nevező férfi azt állítja, hogy Rokka férje, aki három éve meghalt. Ifjú titánunk románcát így egy folyton csipkelődő és árgus szemekkel vizslató szellem keseríti meg, aki törékeny feleségét még mindig ugyanúgy szereti, éppen ezért az újonnan színre lépő riválist nem nézi jó szemmel. (Az első részben már feltűnik negyedik főszereplőnk is, a halott férj nővére, mivel Shimao Miho (Tōma Yumi) is kisegítő lesz Rokkánál.)

Az első snittektől kezdve a Sakamichi no Apollont idézte fel bennem az anime mind vizualitásában, és szomorkás hangulatában. A viszonzatlan szerelem mindig is nyerő pont nálam, hát ha még a Dogakobo stúdió (Myself; YourselfRyoko’s Case FileYuruyuri) ilyen csodaszépen animálja mellé a szereplőket! Határozottan a nyári évad legerősebb sorozatainak az egyike ez! Könnyed, színes és érzelmes. Az opening és az ending is a történethez méltó lírai ballada, az animációk is kívánatosak a szemnek. Az ending daltól, az Aimer énekelte „Anata ni Deawanakereba ~Natsuyuki Fuyuhana~” című muzsikától még most is megborzongok. A szinkronszínészek is telitalálatok. A jelenleg is futó Hyōka főszereplőjét, Orekit alakító Nakamura Yūichi hangszínét el sem lehet téveszteni, plusz főhősünk morci arcához tökéletesen passzol ez a gyakran mélyen motyogó hang. Az animét Matsuo Kō (KurenaiRed GardenRed Garden) rendezi, a karakterdizájnt Taniguchi Junichiro (Ryoko’s Case FileYondemasu yo, Azazel-san) készíti, míg a zenéért Muramatsu Ken (Kure-naiUmi Monogatari ~Anata ga Ite Kureta Koto~Sketchbook ~full color’S~) felel.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=285]
Anime adatok
  • Japán cím: 夏雪ランデブー / Natsuyuki Rendezvous
  • Angol cím: Natsuyuki Rendezvous
  • Rendezte: Matsuo Kō
  • Eredeti történet: Kawachi Haruka
  • Karakterdizájn: Taniguchi Junichiro
  • Zene: Muramatsu Ken
  • Megjelenés: 2012
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 11 epizód
  • Műfaj: dráma, romantikus, josei
  • Stúdió: Dogakobo
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); Hivatalos honlap (jp); Baka-Updates Manga (eng); Wikipedia (eng); Anime Addicts (hun)
(Visited 65 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .