Classmate (♀) to Meikyuu no Futekisetsu na Kōryakuhō (shōnen manga; 2011)

Classmate (♀) to Meikyuu no Futekisetsu na Kōryakuhō (manga; 2011)

Classmate (♀) to Meikyuu no Futekisetsu na Kōryakuhō (shōnen manga; 2011)
Classmate (♀) to Meikyuu no Futekisetsu na Kōryakuhō (shōnen manga; 2011)

Erről a kissé klisés friss szerzeményről túl sok mindent nem tudok írni. A Konya Yukio által írt és rajzolt történet eddig lefordított három fejezte bennem a szép grafikán kívül nem hagyott mély nyomokat. Egyébként anime adaptációra termett alkotás a tipikus karaktereivel és világ megmentős körítésével. Egyedül a tsundere hősnő lett a szívem csücske, ő csak lövöldözik, mérgelődik, de nem érzeleg, maximum a tábornok nagyapja miatt siránkozik, de ez pont kellemes mértékben történik.

 Diákból faragott katonatiszt

A történet elején meg tudjuk, hogy Japánban a Nishi középiskolát két éven belül bezárják a drasztikus születésszám csökkenés miatt. Az iskolában végül 7 tanuló marad összesen, fiú főszereplőnkkel, Motoyával egyetemben. Egy nap azonban mindenki meglepetésére három cserediák érkezik az intézménybe. A három gyönyörű lány: a mindig huncutkodó Kayama, a felnőttes Mizumura és a sosem mosolygó Tōjō-szan. Ők hárman a japán hadsereg speciális századának katonái, amelynek ráadásul Tōjō-szan a kapitánya. A lányok bejelentik, hogy a Nishi iskola innentől kezdve katonai zárlat alá kerül, és a diákok nem hagyhatják el az épületet. Természetesen érkezésüknek oka maga főhősünk, Motoya, akiről kiderül, hogy egy különleges természetfeletti erővel bír. Ennek kiderítéséhez csupán egy furcsa torony és egy másik dimenzióból érkezett szörnyekből álló horda  kell, akiket a szintén különleges képességekkel megáldott három lány fegyverrel próbál legyőzni. A csata sikeréhez azonban főhősünkre is szükség van. (A történet eleje szerintem összecsapott, túl gyorsan zúdítják az olvasóra az információkat, a magyarázatokat. Sok nem egyértelmű jelenetet hirtelen elvág a mangaka, majd ugrunk egy másik helyszínre. A grafika egyébként gyönyörű, a harcok is részletesen megrajzoltak, de azért egy szórakoztató képregényhez több kell a jó küllemnél. Aki azonban szereti az ehhez hasonló sztorikat, megpróbálkozhat vele, lehet, hogy csak nálam nem ütötte meg a szintet.) – A manga jelenleg is fut, 3 kötete jelent meg eddig.

Linkek: Baka-Updates Manga; TenManga

(Visited 64 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .