Anime Addicts-os hírem: Busō Shinki anime októberben (2012. 06. 17.)

 Busō Shinki anime októberben (TV-sorozat; 2012)

Busō Shinki Moon Angel ONA 2011-2012
Busō Shinki Moon Angel ONA 2011-2012

Konami Digital Entertainment által 2006 óta piacra dobott Busō Shinki (Armament God Princess) nevezetű figurák alapján újabb anime sorozat készül 2012 októberében. Egy korábban megjelent, 10 részes ONA (Original Net Anime) történet sci-fi vonulatát mutatja majd fel e moe-mechás dizájnnal ellátott kislányokból álló harci egységekről szóló széria.

Az ONA és az új anime története röviden

Az idén októberben anime sorozatot kapó Busō Shinki egy népszerű akció figurákból álló termék a Konami Digital Entertainment berkeiből. A franchise, ami fiatal lánykákat (elsősorban moe alkatúakat) kombinál high-tech kiegészítőkkel először 2006-ban került a boltokba különböző variációjú dizájnnal ellátva. A mozgatható, cserélhető testrészekkel is forgalmazott figurák számtalan formában feltűntek eddig: játékokban, mangákban, karakterekhez készített dalokban és más médiumokban.

AZ ONA anime 2011 szeptember és 2012 január között debütált, Busō Shinki: Moon Angel címen online nézhető és letölthető formátumban, amelynek főhőse egy Tsubasa nevű fiú volt, aki Shinki mesterré válásról álmodozott. Ez azért érdekes, mert maga az ONA és az idei sorozat is egy olyan jövőbeli alternatív világot ábrázol III. világháború és földönkívüli megszállástól mentesen, ami hétköznapi (slice-of-life) keretek között állít pódiumot különleges csatáknak. Ebben a világban a robotok az emberek mindennapjainak részét képezik, és különféle módon veszik ki szerepüket a modern társadalom fenntartásából. A Shinki nevezetű robotok 15 cm magas pöttöm egységek, akik lényegében a hús-vér embereket szolgálják. A cukorfalat figurák mesterséges intelligenciával és érzelmekkel is rendelkeznek. Ezek a figurák fegyvereket és páncélzatot is kaphatnak, ami képessé teszi őket arra, hogy egymással harcoljanak. A Busō Shinki nevet éppen ezért illesztik ezekre az akár mecha suittal is bíró lányokra, mivel az elnevezés „Armed Divine Princess”-ként is fordítható (Fegyveres Istennők/Hercegnők). Az októberi sorozat főszereplője megint egy fiú lesz, név szerint Masato, akit három Busō Shinki lány: Shinki AnnAines és Rane szolgálnak, de e triumvirátushoz érkezik egy negyedik arc is, a mindent felbolygató Staarf.

A készülő animéhez olyan nagy neveket gyűjtöttek össze, mint a mecha-csini lányokkal teli figth-tok vászonra vivése terén gyakorlott rendezőt, Kikuchi Yasuhitót (Macross F, Infinite Stratos), míg a forgatókönyvet és az epizódok koordinálásáért a Steins; Gate és a K-On!! munkálataiban is részt vevő Yokotani Masahiro felel. A karakter dizájnt Kishida Takahiro (Puella Magi Madoka Magica) és Ebata Ryoma (Ao no Exorcist) közösen készítik, míg a jelenleg is futó Aquarion Evol animációjáért felelős 8-Bit stúdióban fogan a széria. Az anime hiavatlos weboldala már megnyílt, ami friss infókkal várja az érdeklődőket.

Források és további részletekTokyo Information.netWikipediaMALANN

(Visited 66 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .