Anime Addicts-os hírem: Japán 2020-ban egy gimis szemével (2012. június)

Japán 2020-ban egy gimis szemével (2012. június)

A Production I.G. (GITS, Guilty Crown) és a Parasite Eve (1995) történetének alkotója, Sena Hideaki, közös munkába kezdett. A stúdió és a sci-fi regényíró koprodukciója révén, egy 10 és fél perces anime film készült, amelyet június elején vetített le a japán közszolgálati televízió (NHK). Az anime Japán lehetséges jövőjét mutatta be 2020/21-ben.

Egy tinilány mindennapjai

Kakumei: Saikyō x Saisoku no Zunō Tanjō (The Computer Revolution: The Birth of the Most Powerful and Fastest Brains) címet viselő rövid anime megtekinthető YouTube-on. A történetben egy Mako nevű, felső középiskolás lányt követünk végig. A lány és családja révén túl sok futurisztikus elemmel nem találkozunk, inkább olyan fajsúlyos problémák orvoslása jelenik meg, amelyeket számítógépekkel próbálnak a japánok megoldani. Így a központi témák a földrengés, a cunami (a 2011-es katasztrófát is megemlítik), az egészségügy és az oktatás. Az animét emberi érzelmek hatják át, mint a családi szeretet és összetartozás. A történet tetőpontja pedig, amikor a főszereplő lány megismerkedik egy Kei nevű robot fiúval.

  

A rövid anime történetét a videojátékokat és élőszereplős filmeket inspirálóParasite Eve írója, Sena Hideaki komponálta. Makihara Ryōtarou rendezte az animét (epizód rendező volt a Fractale, Kaiba, The Tatami Galaxy című animékben), és Kitada Katsuhiko (Birdy the Mighty Decode:02, Over Drive, Sound of the Sky) készítette a karakter dizájnt. Hikasa Yōko és Kojima Sachiko szólaltatja meg a főszereplőket. (Az animében az okostelefonok még okosabbak, a dizájn olyan, mintha a Guilty Crown és a Chihayafuru animéket mixelték volna össze az alkotók. Megvalósul benne a képernyők uralmának utópiája is: a mobilok már áttetszőek, az érintőképernyő, pedig alap.) ForrásANN

  

(Visited 189 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .