Anime Addicts-os hírem: From up on Poppy Hill megjelenése (mozifilm; 2011)

From up on Poppy Hill megjelenése (anime mozifilm; 2011)

From up on Poppy Hill (mozifilm; 2012)
From up on Poppy Hill (mozifilm; 2012)

A Ghibli új animéje, a From up on Poppy Hill 2012. június 20-án jön ki DVD és Blu-ray formátumban. Az ehhez a megjelenéshez kötődő promóciós anyagban pedig Maeda Atsuko fogja reklámozni az anime mozit. Maeda Atsuko Japán egyik legnépszerűbb idolzenekarának, az AKB48 tagja, amely a jelenleg is futó, AKB0048 című anime sorozatot is ihlette.

Maeda Atsuko és a Ghibli

Maeda Atsuko a vele készült interjú során közölte, hogy ezzel a felkéréssel, egy gyermekkori álma vált valóra. A lány Ghibli-rajongóként a Kiki’s Delivery Service című animét említette meg kedvencei között. Visszaemlékezve, így mesélte el, hogy milyen érzés volt számára, amikor őt választották a promóciós anyagok elkészítéséhez: 

Amikor megkaptam a felkérést, megkérdeztem, hogy biztosak benne, hogy én csináljam? Olyan boldog voltam, úgy éreztem valóra vált az egyik álmom. A kedvenc jelenetem a From Up on Poppy Hill-ből, amikor Umi szerelmet vall Shunnak. Abban az időben (az anime az 1960-as években játszódik), nincsenek még mobiltelefonok, nagyon kevés kommunikációs lehetőség adott, mégis milyen erős érzelmi kötődés alakul ki a két fiatal között. Gyönyörű volt, és be kell ismernem, hogy féltékennyé is tett.” – A rövid reklámfilm forgatása idején a lány egy egyszerű fehér ruhában tűnt fel, ami eltér a megszokott AKB48-as, dizájnos öltözékétől. Amint színészként újrajátszhatta az anime film kezdő jeleneteit, lehetősége nyílt arra, hogy megtapasztalja az 1960-as évek hétköznapjait, akár az akkori főzési lehetőségeken keresztül. A Maeda Atsukóval forgatott promóciós anyag június közepétől lesz látható a japán televíziókban. Az anime forgatókönyvét Miyazaki Hayao és Niwa Keiko írták, míg a rendező Miyazaki Gorō. A történet az azonos című manga adaptációja, amely Sayama Tetsuo és Takahashi Chizuru közös munkája 1980-ból. (Készült Okeno Moeko cikke nyomán)

A From up on Poppy Hill (Kokuriko-zaka Kara) animéről

Az anime története pontosan 1963-ban játszódik Yokohamában. Főszereplője egy Umi nevű leányzó, aki minden reggel rituálészerűen felhúz egy zászlót a tengerparton. Ezt a zászlót a vontatóhajón iskolába utazó 17 éves Shun is látja. A két fiatalt egy vita hozza össze. Az 1964-es tokiói olimpiai játékokra készülődve két oldal vitája élesedik ki a gyerekek középiskolájában. Az egyik fél minden réginek, ódivatúnak búcsút akar mondani, még a másik fél a kultúra ősi értékeit akarja tovább őrizni. Shun az utóbbi tábort népesítve éppen ezért meg akarja akadályozni, hogy iskolájának egyik történelemtől és emlékektől átitatott ódon épületét lerombolják. Umi pedig egy nagy takarítást javasol az épületben, hogy megmutassák annak jó oldalait. A gyerekeket és az egész társadalmat átható felbojdulás közepette Shun (Okada Junichi) és Umi (Nagasawa Masami) váratlan fejleménnyel találják szembe magukat: ők ketten lehet, hogy testvérek. Az érzelmi viharok és szüleik múltjának megismerése során szövődik szerelem közöttük.

ForrásokTokyo Information NetWikipediaGhibliWiki

(Visited 82 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .