Sankarea / さんかれあ (TV-sorozat; 2012) ~ 01. epizód utáni benyomások

Sankarea / さんかれあ (TV-sorozat; 2012) ~ 01. epizód utáni benyomások

Sankarea / さんかれあ (TV-sorozat; 2012)
Sankarea / さんかれあ (TV-sorozat; 2012)

Úgy szeretlek, lehetek a zombid? – Ezzel a rövid címen írtam 2010 októberében a Sankarea című mangasorozatról egy nyálcsorgató, rajongástól cseppet sem mentes bejegyzést ezen a blogon. Hattori Mitsuru mangáját azóta nem követtem ugyan nyomon, hiszen már akkor rebesgették, hogy anime adaptáció fog belőle születni. A 2012-es tavaszi, mondhatni igazán színes, és nem mellesleg bőséges anime felhozatal sorából emeltem ki e várva várt adaptációt, amely kiválóan hozza a manga színvonalát, amiben az abszurd komédia mellett, egy nekrofíliára cuppant otaku teszi le a klisés, mégis extrémen csattanós zombi fandom újabb mérföldkövét. 

Olyan cukorfalatok ezek a ZOMBIK!

Furuya Chihiro (Kimura Ryohei) átlagos vérmérsékletű középiskolás srác, amennyiben az normálisnak mondható, hogy megszállott zombi rajongó, és az élőhalott lányokon túl nem is terjed tovább az érdeklődése, ha az ideális barátnőről van éppen szó. Egy nap szeretett cicáját, Baabut (Fukuen Misato), halálra gázolja egy teherautó. A fiú megtörten előkeres egy ősrégi dokumentumot, és elszánja magát: feltámasztja a cicáját, kerüljön az bármibe is! A titkos hadművelet kezdetét veszi, magányos munkálkodását egy kihalt épületben csupán egy furcsa lány zavarja meg. Ő Sanka Rea (Uchida Maaya), az egyik elit lányiskola sztár növendéke, aki az apai diktatúra (és meztelen fotózások) miatt önti ki szívét egy Kör (Ringu) feelingű kútba kiabálva. A két fiatal szerencsésen felfedezi egymás jelenlétét, és ezzel kezdődik különös románcuk, mivel Sanka Rea úgy dönt, elege van az életből, inkább zombi lesz!

Mivel egy szerelmi komédiához hárem is dukál, így Furuya gyerekkori barátja és egyben csinos, bögyös kuzinja, Saōji Ranko (Yahagi Sayuri) szolgáltatja a féltékeny perszóna testközelből is túl szexi alakítását. A szótlanul bájos hugica, Furuya Mero (Iguchi Yuka) sem hiányozhat a képből, aki picurka termete ellenére bölcselkedik, és komoly tekintettel követi bolond bátyuskája minden lépését. Kiegészítésként Furuya lüke és hormonoktól tomboló haverjai fokozzák a humorral teli szórakoztató dömpinget, amelybe extra bombaként robbannak bele a flúgos családtagok is.

Alkotók, kivitelezés és a többi

Az animációtól többet vártam, ugyanis régen a manga rettentően megfogott a gyönyörű és részletes rajzaival. Itt sincs kifejezetten gond a megvalósítással, de az anime jelenetei kicsit ingadoznak a mesterien kidolgozottól (a hátterek felettébb hangulatosak és aprólékosak), egészen az egyszerűen elnagyolt és felvázolt képkockákig. Szerencsére a színek kellemesen élénkek, csodaszép fények cikáznak végig egy-egy snitten, ráadásként merészebb svenkeket (kameramozgásokat) is belőtt a jelenetek közé a Studio Deen, úgyhogy a végeredmény jó. Az opening és ending dalok nagyon rendben vannak, amint az ending felcsendült Annabel előadásában („Above Your Hand” című dal), én  rögvest elolvadtam. Imádom a hölgyemény hangszínét, plusz, az animáció itt kellően sötét és csöppet horrorisztikus, amint főhősnőnk kicsavarodott testhelyzetekben terpeszkedik a képernyőn. Az opening animáció egyszerű, de nagyszerű, a szinkronhangok tipikusan karakter specifikusan felismerhetőek. Az anime egyelőre 12 részesnek ígérkezik, remélem nem rontják el és a per pillanat 5. köteténél tartó mangát hűen veszik át. Az animét Hatakeyama Mamoru rendezi (Campus – szűkös repertoárjából ez az egyetlen rendezés, a többi munkája inkább animációs), a zene Hashimoto Yukari (Toradora!MM!) munkája, míg a karakterdizájnért Sakai Kyūta (Ichigo MashimaroStrawberry Panic!Steins;Gate) felel. Zárásképpen csak annyit mondok: zombira fel!

Pillanatkép / Screenshots [nggallery id=259]
Anime adatok
  • Japán cím: さんかれあ/Sankarea
  • Angol cím: Sankarea
  • Rendezte: Hatakeyama Mamoru
  • Eredeti történet: Hattori Mitsuru
  • Eredeti karakterdizájn:  Hattori Mitsuru
  • Karakterdizájn: Sakai Kyūta
  • Zene: Hashimoto Yukari
  • Megjelenés: 2012
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: ecchi, dráma, romantikus, iskolai élet, horror, shōnen, vígjáték
  • Stúdió: Studio Deen
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  MyAnimelist (eng); Hivatalos honlap (jp); Baka-Updates Manga (eng); Wikipedia (eng)
(Visited 156 times, 2 visits today)

2 thoughts on “Sankarea / さんかれあ (TV-sorozat; 2012) ~ 01. epizód utáni benyomások

  1. Nagyon jó anime! De ezt a srácot szerintem Kore wa Zombie Desu ka? lévő necromata össze zárnánk és csinálna neki pár zombi csajt xD najó félre a tréfával.
    *spoiler:a csaj apja egyszerűen brutális…*spoiler vége 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .