Anime Addicts-os hírem: Új anime az Aria rendezőjétől (anime; 2012)

Anime Addicts-os hírem: Új anime az Aria rendezőjétől (anime; 2012)
One Off (anime; 2012)
One Off (anime; 2012)

Íme második, kicsit hosszabb és nehézkesebb fordításom. Voltak olyan részek, amikben nem voltam biztos anno, úgyhogy még bele kell rázódnom a dologba. – Satō Junichi, aki Mr. Slice-of-life becenéven is ismert melegszívű, hétköznapi történetei révén, új animét rendez 2012-ben. A 2005-ös Aria című sorozatának sikere után, ezúttal egy OVA-t hoz el nekünk, One Off címmel. Az OVA hivatalos honlapján már több infót, plusz édes pillanatképeket is láthatunk a készülő munkából. (A hír AA-s változata)

Hétköznapi anime sztori egy robogóval

Az OVA, ha minden igaz, idén fog megjelenni, és a hivatalos honlapon látható mini előzetes és képek alapján látható, hogy a Honda cég „Giorno” nevű robogója szerepel az animében. Ez nem véletlen. A Honda autó- és motorkerékpár-gyártó cég szponzorálja az alkotást, míg a TYO Animation (ők csinálták a 2011 őszén futott Tamayura – Hitotosét is) végzi az animációs munkálatokat. Satō Junichi foglal természetesen helyet a rendezői székben, aki az Aria mellett az Umi Monogatariban, vagy akár a Sailor Moonban végzett munkája miatt lehet még ismert. Az OVA eredeti karakterdizájnját  Kuroboshi Kōhaku készíti, aki például a Kino’s Journey és a Sky Girls anime karaktereit is tervezte, így nem csoda, hogy ennyire kawaii a főhősnő.

Az anime rövid ismertetője

One Off történetének főhőse egy 17 éves leányzó, Shiozaki Haruno, aki egy sorsfordító találkozást él át szülei vidéki házában. A lány imádja Giorno robogóját, minden szabadidejében az otthonául szolgáló kietlen vidéket járja vele a hegyekben. A túlságosan is nyugalmas és eseménytelen hétköznapok helyett azonban többre vágyik, mégpedig egy pezsgő városi lét után sóvárog. Az anime így egy lány vágyait, családjához fűződő viszonyát és felnőtté válásának körülményeit járja körül a maga egyszerű, de nagyon is bájos módján.

Pár szó Satō Junichiról

Satō Junichi 1960-ban született Nagoyában. Animéken már az 1980-as évek elejétől dolgozik, első munkái között szerepelt többek között a Queen Millennia is, amelyben még csak produkció menedzserként tevékenykedett, később pedig sorozat rendezőként tűnt fel, többek között a már említett Sailor Moonban is. Eredeti történetei közé tartozik egy-egy népszerű magical-girl, illetve shōjo anime is, mint a Prétear (2001), vagy a Kaleido Star (2003). Legutóbbi rendezése a mangából adaptált, fotográfiával, és a mindennapi élet örömeivel, apróbb csodáival foglalkozó Tamayura – Hitotose volt 2011-ben.

Honda is promotálja az animét, mégpedig úgy, hogy kiállít majd az e havi oszakai és tokiói motorkerékpár bemutatón egy olyan robogót, amire az anime főhősnőjét festették rá. Az OVA előzetese YouTube-on is megtekinthető.

Felhasznált forrásokAnime News NetworkJapanatorAnimekonWikipedia

(Visited 59 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .