Anime Addicts-os hírem: Blossom anime projekt (anime; 2012)

Anime Addicts-os hírem: Blossom anime projekt (anime; 2012)

Blossom anime Projekt (anime; 2012)
Blossom anime Projekt (anime; 2012)

2012 márciusától nagy megtiszteltetés ért, meghívtak hírszerkesztőnek az Anime Addicts-ra! A munkának hála elkezdtem angol nyelvű híreket is fordítani, ezek közül az érdekesebbeket felteszem ide a blogomra is. Jöjjön első nyúlfarknyi szövegem az AA-ról: Bemutatásra kerül a Yamamoto Yutaka (Kannagi és Fractale animék rendezője) rendezte Blossom című, a 2011-es japán földrengés és cunami katasztrófát feldolgozó animációs rövidfilm. (A hír AA-s változata)

Újrakezdés egy tragédia után

A reményt és az újrakezdést megfogalmazó, elsősorban zenére komponált anime egy jótékonysági mozgalom keretében készült, amelynek „Project Blossom” az elnevezése. (Az anime címe, mint később kiderült, szintén „Blossom” lett.) Az animációs rövidfilm az Ordet animációs stúdió berkeiben készült, amelynek jelenleg maga Yamamoto Yutaka az elnöke. Az animefilm érdekessége, hogy nemzetközi közreműködésnek köszönhetően jött létre, több, nemcsak japán származású művész támogatásával. A filmet március 24-én mutatják be a Tokyo International Anime Festa 2012 keretében – ez lesz a világpremierje is egyben. (Kiegészítésként, íme egy összefoglaló cikksorozat a 2011-es katasztrófáról.)

Az anime háttértörténete 

A katasztrófa után Yutaka Yamamoto számtalan látogatást tett a romba dőlt területeken, és jótékonysági eseményeken is részt vett, mint a szökőár sújtotta Sendaiban (Miyagi körzet). Mindemellett aktív szerepet vállalt a károsultak segítésében. Egy évvel később készítette el Yamamoto„Blossom” című animét, amelynek története az elpusztított területeken játszódik, így állítva emléket a március 11-ei katasztrófának. A külföldi művészekkel való együttműködés révén kívánja közvetíteni újjáépítésre biztató, reménnyel telt üzenetét a Tohoku régiónak, amelyet a legsúlyosabb veszteségek értek.

Egy prezentáció keretében nemcsak a film kerül levetítésre az Anime Festán, hanem az ehhez kapcsolódó jótékonysági tevékenységről is beszélni fognak az alkotók, így a rendező Yamamoto is közönség elé áll, a producerekkel és a projekten dolgozókkal egyetemben.

„Blossom”
(Visited 31 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .