Anime Addicts-os hírem: Little Busters! anime a Key-től (anime; 2012)

Anime Addicts-os hírem: Little Busters! anime a Key-től (anime; 2012)

Little Busters! (anime; 2012)
Little Busters! (anime; 2012)

Még egy dolog, amiért nincs időm mostanában a blogomra, mert  ilyen gyöngyszemeket bogarászok, mint ez is: A minőségi és felettébb drámai történeteiről ismert Keytől – visual novelleket és eroge játékokat fejlesztő, gyártó cég – az AirClannadKanon és az Angel Beats! után, idén a Little Busters! projektjük is animét kap. A 2007-ben megjelent romantikus-fantasy játék már több manga adaptációt is kapott, úgyhogy pont itt az ideje az animációs változat eljövetelének! (A hír AA-s változata)

Találgatások és izgalom

A visual novel, a Little Busters! (リトルバスターズ!) hivatalos honlapján olvasható a hír, miszerint az anime adaptáció hamarosan bekerül a televíziókba (hogy pontosan mikor, az egyelőre rejtély). A hivatalos bejelentés április 1-jén érkezett, bár előtte már az ASCII Media Works online rádió programjában március végén elhangzott ez a hír, ami fénysebességgel száguldott végig az interneten, és olyan pletykák is a magasba röppentek, hogy akár idén műsorra tűzik az animét! A találgatások az előzetes PV megjelenése óta csak fokozódtak, főleg, hogy a trailer alapján sokan úgy gondolják, hogy ezúttal a Kyoto Animation fogja készíteni az animét, míg a legutóbbi Key animét, az Angel Beats!-etP.A. Works vitte. Erre vonatkozó hivatalos megerősítés még nem érkezett, addig érdemes szemezgetni az anime előzetesével.

A Little Busters! története

A Little Busters! főhőse Naoe Riki, egy fiatal, középiskolás srác, aki kiskorában elvesztette a szüleit. A magánytól és depressziótól egy csapat kisgyerek mentette meg a tragédia után, és rázta fel őt a reménytelen gyászból. E hóbortos csapat 3 fiúból és egy leányzóból állt, magukat pedig Little Busters-nek nevezték el. A formáció fantáziával teli játékaik során vívta harcát a gonosz ellen, az igazság zászlaja alatt. A kis csapat két állandóan egymással rivalizáló tagja Inohara Masato és Miyazawa Kengo, akik civakodásaik ellenére egymás igaz jó barátai. A kis group vezetője pedig Natsume Kyōsuke volt, aki egy édes kis hugica mellett tengette életét, ő Rin. Ők négyen rántották magukkal Rikit vissza az életbe, és a Little Busters ötödik tagjaként fogadták be. A idő múlásával Riki túltette magát szülei halálán, és élvezettel vetette bele magát „új családjának” játékaiba. Ahogy lassan felcseperedtek a tagok, ez a keserűségben fogant barátság a mai napig kitartott. A gyerkőcökből immár középiskolás suhancok lettek, akik a középiskolában is osztálytársak maradtak.

Little Busters! az anime
Little Busters! az anime

Persze Rin mellett további cuki lányok is feltűnnek majd főhőseink életében, mivel a Little Busters új célt tűz ki maga elé: baseball csapatot akarnak létrehozni, azonban ehhez új tagokra lenne szükség. Kyōsuke Rikit és Rint bízza meg az új tagok becserkészésével – lehetőleg a női felhozatalból válogatva, hogy ne csak Rin legyen az egyetlen leányzó a porondon. Azonban mindez csak egy álomvilág. Az Angel Beats! nyomdokait követve, a Little Busters! sem ragad le egy fantasytól mentes slice of life mederben, ugyanis egy szerencsétlen buszbaleset és egy „furcsa mentőakció” különös drámát eredményez.

ForrásAkiba NewsletterANNMALIndavideoBaka-Updates MangaOneMangaWikipedia

(Visited 202 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .