Anime Addicts-os hírem: Miike Takashi mangát visz filmre (japán film; 2012)

Anime Addicts-os hírem: Miike Takashi mangát visz filmre (2012)

Ai to Makoto (manga)
Ai to Makoto (shōnen manga; 1973-76)

Harmadik, több angol nyelvű oldalról összeollózott fordításom Miike Takashi új filmjétől. A mesteri Tsumabuki Satoshi fogja játszani benne a főszerepet, úgyhogy nagyon várom! – Japán egyik leghíresebb rendezője, a különc, ugyanakkor minőségi munkáiról ismert Miike Takashi egy újabb shōnen mangát visz mozivászonra! Az Ai to Makoto című, 1970-es években népszerű alkotás filmes adaptációjának 2012. június 16-án lesz a premierje. (AA-s változata a hírnek)

Miike Takashi és manga filmjei 

Miike Takashi neve nem ismeretlen a filmes berkekben. Rá mindaz a jellemző nem igaz, amit általában a japán filmművészetről, avagy live-action adaptációk hadáról hallhat az ember. Kiváló színészi játékkal bíró, látványos kamerafelvételekkel teli alkotásai bármely hollywoodi filmmel szemben megállnák a helyüket! Olyan (többnyire manga alapú) filmeket gyártott, mint az ájulást keltő Ichi the Killer (2001), vagy egy másik híres pszichológiai mangából készült alkotás is az ő nevéhez fűződik, ez az MDP Psycho (2000). Szerencsére nemcsak a horroros-brutál vonalon mozog kiválóan a rendező, hanem vígjátékokban is tarol, mint a Sukiyaki Western: Djangóban (2007) azt már bizonyította. Az 1991-ben pályára lépő Miike, számtalan tv-sorozatot, és 2001-2002 között már 15 mozifilmet is koordinált, és hatalmas terjedelmű film monográfiája egyre csak gyarapszik.

Az Ai to Makotoról…

Miike egyik legsikeresebb shōnen mangából adaptált filmje a Crows Zero 2007-ből, amelyet most méltón fog követni legújabb produkciója, az Ai to Makoto. A szintén shōnen alapú történet Kajiwara Ikki tollából pattant ki az 1970-es években. A manga történetét író Kajiwara Ikki, az Ashita no Joe és a Tiger Mask című műveiről lehet ismert. A mangát Nagayasu Takumi illusztrálta. A képregény a Kodansha kiadó Weekly Shōnen magazinjában futott 1973-tól 1976-ig. A 16 kötetet megért romantikával, akcióval és drámával teli történet a maga idejében hallatlan népszerűségnek örvendett Japánban, így tv-sorozatra is vitték 1974-ben, plusz még 3 mozifilmet is kapott 1974-76 között. 36 év elteltével ez a klasszikus darab ismét visszaköszön a képernyőn!

Takei Emi alakítja az angyali iskolás főhős lányt, név szerint Saotom Ait. A fergeteges (és jóképű) Tsumabuki Satoshi (Dororo, a GTO live Onizukája) pedig korábbi (viszonylag) jófiú szerepeivel ellentétben most egy tökös iskolakerülőt fog alakítani, Taiga Makotot. A két fiatal között szövődő se veled-se nélküled romantikus love story lesz a középpontban, sok-sok vér szagú bunyó jelenettel. A filmhez közzétett rövid trailer alapján leszűrhető: Miike nem hagyta otthon az abszurd humorát sem a romantika és akció fegyvertára mellett!

ForrásokAnime News NetworkCrows Zero kritikaWikipediaYouTube előzetes

(Visited 41 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .