Anime Addicts-os hírem: 60 éves Amano Yoshitaka – Deva Zan anime (2012)

Anime Addicts-os hírem: 60 éves Amano Yoshitaka

Deva Zan (anime; 2012)
Deva Zan (anime; 2012)

A Vampire Hunter D (D, a vámpírvadász) csodás regényeinek illusztrátora (manga adaptáció ebből magyar nyelven is megjelent), az Angel’s Egg misztikus (filozofikus) történetének kreatív alkotója Amano Yoshitaka, aki március 26-án töltötte be 60. életévét. Születésnapja alkalmából pedig egy különleges artbook jelenik meg a zseniális művész korábbi munkáit összegyűjtve.

Egy Artbook és egy anime film a mestertől

Amano Yoshitaka 60. születésnapja alkalmából március 26-tól rendelhető elő egy artbook (könyvformátumú művészi album), amelynek „Devaloka” a címe. Az album megjelenése részét képezi a művész születésnapja alkalmából szervezett ünnepségnek / projektnek, amely az Anniversary of the 60th Birthday project néven fut. A dátum így egybeesik a művész tényleges születésnapjával, a limitált példányszámban megjelenő mű 31,500 jenbe kerül, hivatalos megjelenése pedig július 7-én lesz Japánban. Az Amano látványos munkáit magába foglaló album három fejezetből áll, az első „Candy Girl”, a második „Devaloka”, míg a harmadik a „Deva Zan” címet viseli. (A Deva Zanből anime mozifilm is jön 2012 tavaszán, a premier pedig nemzetközi lesz.) Az album mellé limitált példányszámban extra kiegészítők is járnak, mint egy kitűnő másolat Amano „Deva Zanes” illusztrációjáról. Ezt majd sorsolással húzzák ki a rajongók között, az artbookok sorozatszáma alapján. (Mindössze 300 db másolatot sorsolnak így ki.) Az előrendelések március 26-tól április 1-ig tartanak.

Mini portré Amano Yoshitakáról

Amano Yoshitaka olyan művekben produkált karakterdizájnt, mint a Final Fantasy, a Casshern és a Yattaman, valamint számtalan regényhez készített illusztrációt. Arról nem is beszélve, hogy saját történetei művészi animék szintjén is kiteljesedtek, mint a gyönyörű és egyben filozofikus Angel’s Egg, a mozgalmas zenei darabokkal aláfestett 1001 Nights és az idén megjelenő Deva Zan animék.

A Deva Zan rövid ismertetője

Amano 2010 tavaszán jelentette be készülendő animéjét, a Deva Zant, amelynek története a buddhizmus misztikus köntösébe burkolózik egy szamuráj harcossal, Zannal a középpontban. Az időn és téren átnyúló sztoriban az emlékekkel nem rendelkező Zan és társai egy káoszba süllyedt világban harcolnak a Sötétség Légiói ellen.

ForrásTokyo Information NetAnime News NetworkAmano Yoshitaka hivatalos honlapja

(Visited 318 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .