Shirley Rogerson & Hanatsu Yoshiko: Reijō to Playboy (manga; 2009)

Shirley Rogerson & Hanatsu Yoshiko: Reijō to Playboy (manga; 2009)

Shirley Rogerson & Hanatsu Yoshiko: Reijou to Playboy (manga; 2009)
Shirley Rogerson & Hanatsu Yoshiko: Reijou to Playboy (manga; 2009)

Itt a második manga, amit olvastam a már emlegetett Harlequin kiadó portékái közül (kiadóról bővebben itt). A Reijō to Playboy, angolul a Cowboys, Babies and Shotgun Vows címmel ellátva már le is lövi a teljes sztorit. Azért itt is a kellemes grafika fogott meg Hanatsu Yoshikónak hála, a történet tipikus elemei (cowboyok, csikó betörések, stb. már nem éppen a kedvelt témáim közé tartoznak, sőt, mindig is menekültem előlük, valahogy a vadnyugat ezen maszkulin ága sose vonzott). E mellé pedig egy másik díjnyertes brit ponyva írónő munkáját kapjuk mangában, nevezetesen Shirley Rogersontól.

Csak egy éjszaka volt, aztán jött a szerelem és a gyerek is

Shōjo, josei mangás élményeim alapján ez volt a legképtelenebb történet, amivel valaha találkoztam. Aranyosnak aranyos volt, néhol még vicces is, de egy ennyire idilli, földtől elrugaszkodott, szerelemmel teli világot még életemben nem láttam. Ott a dögös főhős, a szőke Ryder (már a neve is olyan, mintha lovaglásra invitálna), aki jószívű, de egyszerűen nem tud megállapodni. Erre megtalálja az igazit egyetlen éjszaka alatt, mégpedig egy részeg, magányos szépség ölelő karjaiban. A lány másnapra eltűnik, a férfiban azonban már lángol a nagy szerelem, és tűzön-vízen át kutatja újdonsült kedvesét. Természetesen a galibák csak ezután jönnek: a leányzó az éjszaka után terhes lett (még szép hogy nem védekeztek, ez a pőre vadnyugat! Nem árulnak kondomot minden utcasarkon, meg persze fűtötte őket a hév), Ryder karjaiba a lány csupán csalódottságában menekült ex-jegyesének félrelépése miatt. Ryder kénytelen bevetni így lökött családját és lovak iránti szenvedélyét, hogy magába bolondítsa a makacsul ellenkező hősnőnket. Nem nagy meglepetés az, hogy bizony sikerrel fog járni. Csak a cowboy szerkó ne állna szegényen olyan idétlenül!

A sztori nekem nem tetszett. Túl hirtelen jött minden, a cowboyokat és a tipikus amerikai lovas dolgokat (amiket például a Dallasban láthattunk sokat), sosem kedveltem, még ponyvában is irtóztam tőlük valamiért, pedig külön-külön egyikkel sincs bajom. A ruhák, főleg a pasik szerkói egyenesen viccesek voltak. Egy cowboy bishi…most komolyan? Ennél nagyobb kultúrsokkot már rég kaptam.

Linkek: MangaFox (eng); Baka-Updates Manga (eng); Otaku Works (eng); TenManga (eng); Shirley Rogerson hivatalos honlapja (eng)

(Visited 44 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .