Shinjirō: Zodiac Game / ゾディアックゲーム (shōnen manga; 2008; 4 kötet)

Shinjirō: Zodiac Game (shōnen manga; 2008; 4 kötet)

Shinjirou: Zodiac Game / ゾディアックゲーム (shōnen manga; 2008)
Zodiac Game (shōnen manga; 2008)

2010-ben indult a Fate/Zero manga adaptációja, amelyet Shinjirō illusztrál Urobuchi Gen történetvezetése mellett. Shinjirō, mint mangaka viszonylag ismeretlen a netes manga paradicsomban, a Fate/Zeron kívül a Tabō-Tattō és a Zodiac Game című mangákat írta és rajzolta. Ezek közül a Zodiac Game egy befejezett 2008-as története, amelynek mind a 4 kötete japán nyelven olvasható online, ebből két fejezet pedig már angolul is megjelent. Az alaptörténet nagyon Gantzos hangulatú, a grafika teljesen a Fate/stay Night illetve a Fate/Zero világát idézi, pl.: a főhősnő nagy kardjával akár Saber is lehetne.

A sötétség szülöttjei

Japánban járunk (szokás szerint), és egy verőfényes délutánon egy ismeretlen tettes vadászpuskával tömegmészárlást rendez az egyik tokiói állomásnál. 27 ember súlyosan megsérül, többen meghalnak. Az esetet átéli történetünk főszereplője, Koiwa Sagara is, aki az életet unva, célok nélkül, jövő nélkül ténfereg az iskolájából hazafele. Nemsokára azonban szokatlan dolgok történnek körülötte. Kiderül, hogy a mészárlást követő egy hétről nincsenek emlékei, majd álmában találkozik egy Libra (Mérleg) nevű kardos angyallal, aki egy játékba invitálja. Sagara ugyanis meghalt azon a bizonyos mészárláson, de a lelke nem kelt át a túlvilágra, hanem a földön maradva kell részt vennie egy rituáléban. Hozzá hasonlóan több „játékosnak” készül ez a móka, amelynek a lényege, hogy éjfél után, kezükben egy szabályokat tartalmazó könyvvel (Guide Book), oldalukon egy Zodiac (Horoszkóp) figurával kell túlélniük az éjszakát. Ahhoz, hogy megtarthassák életüket, 30 napig minden egyes éjjel különböző szörnyekkel kell megküzdeniük (többségüket Wanderersnek hívják – undorító alakúak és halálosak). A élet-halál harcnak vannak szabályai is: 1) a játékosoknak nem szabad megválniuk útmutató könyvüktől, ami az életüket jelképezi, mivel akkor automatikusan meghalnak. 2) Ha megszegik a könyv szabályait, meghalnak. 3) Nem hagyhatják el a környéket, mert különben meghalnak. 4) Minden játékost egy-egy horoszkóp figura véd, Sagara a Mérleget kapja, de van itt Kos (Aries), vagy Nyilas (Sagittarius) is. A horoszkóp harcosok a játékosok kardjai és páncéljai lesznek a csatában, de ha a játékos nem akar élni, akkor sorsára hagyják. A hajnalig tartó viadalban őket és harcosaikat nem látja senki más, ha az embert szolgáló harcosok megsérülnek, akkor a következő játékig regenerálódnak. 

Sagara elég gyorsan belerázódik e képtelen szituációba, persze eleinte teljesen kiborul, de hamar győz a túlélési ösztöne. Rajta kívül pár karaktert felvillantottak az első két fejezetben, mégpedig a fiús lányt, Shisui Takanát, és egy lezser srácot,  Tadai Ainot. Bár ők is játékosok, velük Sagara még nem került kapcsolatba, de erős a gyanúm, hogy ők is azon a bizonyos mészárláson vesztették életüket. A nagy kérdés, hogy ez a rituálé túlélhető-e, és mégis miért kerül ez megrendezésre az életben maradásért, és miért pont a horoszkóp jegyek szolgálnak fegyverül a harchoz emberi testben. Libra (Mérleg) egyébként a leggyönyörűbb női karakter, akit mostanában láttam, a fehér szárnyaival, egyszerre nőies, szexi, ártatlan. Komoly, mégis ironikus megjegyzéseivel ad tanácsokat „gazdájának” Sagarának, néha még vicces fejeket is vág.

A rituálé szabályai kísértetiesen hasonlítanak a Gantzéhoz (éjjel játszanak, a könyvben kijelölt szörnyeket kell elpusztítani, őket nem látják a normális emberek, stb). A harci jelenetek totál letaglózóak, és igaz, hogy csak japánul érhető el végig a manga, de végig pörgetve rengeteg látványos panel fog még jönni, a képregény vége pedig egy hihetetlenül nagy befejezetlenség érzetét keltő csattanót sejtet. A grafika tehát kimagaslóan igényes, Libra harcai, Sagara egyéni akciói (videojáték függő a srác, így a digitálisan szerzett stratégiai tapasztalatait egész ügyesen hasznosítja majd a harcokban) egytől-egyig látványosak, mozgalmasak, szinte nincs pihenés, megnyugvás egyik oldalon sem. Ez a két kezdő fejezet ígéretes olvasmánynak állítja be a mangát, hátha az is lesz. Sagara tanácstalansága, egy régi trauma miatti érzéketlensége (nagy sportoló volt, de egy lábsérülés miatt abba kellett hagynia) sejtet drámát a jellemében. Vajon Libra oldalán ki tud majd lépni szürke kisegér életéből, vagy tehetetlenül száguld a halál felé? Tuti nem, a manga utolsó jelenetei egy óriási váó élménnyel zárulnak, aminek ő lesz bizony a főhőse.

A sok akció, szörnydarabolós jelenet (hullanak itt belek, bár nem annyira látványosan, mint a Gantzban, azért a vérből itt is kijut bőven) mellett helyet kap a komikum is, egy-két chibi figura is befigyel, bár kérdéses, hogy négy kötetben hogy fog a mangaka jó karaktereket bemutatni (akikből a sztori rövidsége ellenére bizony sok van), valamint a cselekményt sikerül-e ívesen vinnie. Majd meglátjuk, csak fordítsák tovább angolra (ennek van reális esélye, főleg, hogy az első két fejezet október végén került fel), mert japánul kissé nehéz lesz kibogarásznom a történetet.

Képek a mangából [nggallery id=232]
Manga adatok
  • Eredeti japán cím:  ゾディアックゲーム
  • Angol cím: Zodiac Game
  • Mangaka: Shinjirō
  • Magazin: Comic Blade
  • Kiadó: Mag Garden
  • Megjelenés éve: 2008
  • Megjelent fejezetek: 4 kötet (befejezett)
  • LinkekBaka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); MAL (eng); MangaFox (eng); Raw kötetek (jap)
(Visited 50 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .