Aizawa Haruka: Colorful Palett / カラフル・パレット (shōjo manga; 5 kötet; 2000)

Aizawa Haruka: Colorful Palett (shōjo manga; 5 kötet; 2000)

Aizawa Haruka: Colorful Palett (shōjo manga; 5 kötet; 2000)
Colorful Palett (shōjo manga; 2000)

Egy shōjo manga régen ríkatott már meg ennyire, talán Yoshizumi Wataru Cappuccinója volt ugyanilyen hatással rám. Témájában, érzelmi hullámvölgyében, nem mellesleg grafikai stílusában is nagyon hasonlít az említett mangához Aizawa Harukától a Colorful Palett, amelyben egy pár se veled, se nélküled kapcsolata bontakozik ki az egyetemi élet és a pályakezdés színfalai mögött.

Sminkes doboz és cigarettafüst

Abe Makoto és Shibuya Masaru boldognak tűnő gerlepár. Azonban a két egyetemista kapcsolata nem éppen olyan rózsaszín, ahogyan kívülről látszik. Makoto fülig szerelmes ugyan a fiúba, a tanulás rovására akár élete minden pillanatát a sráccal töltené. Masaru ezzel szemben fontosabbnak tartja a barátaival való alkalmi összeröffenéseket, még akkor is, ha barátnője éppen nála aludna. Makoto ilyenkor unatkozva és kissé sértetten várja a fiú hazatértét, aki van, hogy reggel esik haza, majd épp egy csókot dobva el is alszik. A lány úgy érzi nem foglalkozik vele eleget a párja, nem figyel rá, nem fektet annyi energiát a kapcsolatukba, mint ő. Makoto a szakítás mellett dönt, majd egy hónapos facérság után úgy tűnik megtalálta a tökéletes pasit. Ábrándjai azonban hamar összedőlnek. Új barátja törődő, minden idejét neki szentelő fiú, de rettentően féltékeny és a lányt egyszerűen nem hagyja élni. Ennek tetőfoka, hogy az édes-mázas felszín alatt egy igazi szadista a srác, még megütni se rest a lányt, ha az éppen nem az ő akarata szerint cselekszik. Makoto akaratlanul is visszasírja a Masaruval együtt töltött időt, akit természetesen még mindig szeret. A két fiatal kapcsolata itt még nem ér véget. Szakítás, féltékenység, megcsalás, vívódás, egymás meg nem értése. Itt minden párkapcsolatban előforduló buktatók sora felszínre kerül, az álmok, a vágyak és a realitás síkjain.

A grafika nagyon klasszikus ízlésvilágot tükröz, mintha egy ’80-90-es évekbeli tini manga lenne a kezünkben. Az idén 41 éves mangaka, Aizawa Haruka stílusa letisztult, egyszerű, érzelmekre fókuszáló. A mai manga trend szempontjából elavultnak tűnhet a rajzolás, de a történet, a karakterek lelkivilága kárpótlást nyújt teljesen. Valamint eléggé reflektál a mai fiatalok bizonyos problémáira/szokásaira, mint az önbizalomhiány, a hűség, a bizalom kérdése, a divathóbort, a túlzott sminkelés, hogy smink nélkül a nők nem érzik magukat igazán nőnek. Ezen az oldalon megjelennek a fiúk is, akik csak a kifutóról szalajtott modell cicák előtt vetik magukat hanyatt, akik a legújabb divat szerint pompáznak, míg arcukat több réteg festékkel „vakolják” be. A főhős párunk mellett a barátaik szerelmi élete is a középpontba kerül egy-egy fejezetben, így téve változatossá a cselekményt. Egyszerű, bájos és megható manga. Nem is kell ennél több.

Linkek: Wikipédia (eng); Baka-Updates Manga (eng); MAL (eng); TenManga (eng)

(Visited 45 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .