Kedvenc: Last Exile -Ginyoku no Fam- (TV-sorozat) ~ 00. epizód / 2011. okt. 07.

Last Exile -Ginyoku no Fam- (TV-sorozat) ~ 00. epizód / 2011. okt. 07.

Last Exile -Ginyoku no Fam- (TV-sorozat)
Last Exile -Ginyoku no Fam- (TV-sorozat)

A GONZO stúdió ütős visszatérését várhatjuk legsikeresebb saját franchise világának bővítésével, a 2003-ban már egy televíziós sorozatot megért Last Exile animéjével. Az idei Ginyoku no Fam (Fam, the Silver Wing) alcímmel ellátott széria új történettel, új főszereplőkkel kalauzol el bennünket steampunk világába, ahol az egyedi környezet mellett ármány, háború és politikai intrikák között egy különleges erő, az Exile utáni hajsza elevenedik meg. Shounen adalékként a történetet megint kiegészíti majd az igaz barátság, és reméljük a szerelem is, ami a 2003-as, 26 részes sorozatban is kapott színteret. 

Fellegek fölött szállva

Last Exile -Ginyoku no Fam- első epizódja elvileg 2011. október 7-én került volna levetítésre a japán televíziókban, de a GONZO ügyes stratégiával élve még egy héttel tovább csigázza a rajongók kíváncsiságát. Azonban nem maradtunk így sem üres „kézzel”, mivel a tervezett időpontban egy 00. epizódot állítottak össze nekünk a készítők, amelyben a történet, a karakterek, a szinkronszínészek bemutatása mellett meghallgathattuk és láthattuk a Maaya Sakamoto által énekelt „Buddy” című szám videoklipjét, ami az anime openingje is lesz egyben. A világpremierre is készülő stúdió eppen a mintegy 24 perces pilot epizódban nemcsak a készítőkkel, így többek között a zseniális karakter dizájnerrel, Range Muratával készült interjúkat mutatta be, hanem az anime előzetesein túl extra jeleneteknek hála bepillanthattunk a késztermék egy-két igencsak lenyűgöző képkocka sorozatába. A seiyuuk meginterjúvolása pedig csak hab volt azon a bizonyos tortán: Aki Toyosaki (Fam), Aoi Yūki (Giselle) és Ai Kayano (Miria) aranyosan és lelkesen meséltek az általuk alakított karakterektől és a Last Exile lenyűgözően egyedi cselekményéről.

A történet szerint egy alternatív steampunk világban járunk, ahol az Adess nevű birodalom hatalmas katonai erővel tartja rettegésben a világot, egyedül a Turan Királyság áll szemben a nagyhatalommal. Azonban a két fél békeszerződést készül kötni a Grand Lake nevű régióban, Turan szent területén. A Turan Királyságot két hercegnő képviseli: a még kislány Miria (Ai Kayano) és nővére Liliana il Velch Cutrettola Turan (Sawashiro Miyuki). A hercegnőket azonban csúnyán átejti az elképesztően nagy haderővel megérkező Adess. Turant megtámadja az ellenség, mészárlást rendezve a békeszerződésre készült, szinte fegyvertelen Turan küldöttségben. A csetepatéra a fellegek közt úszó kalózhajó egyik cserfes leánya is felfigyel. Ő Fam Fan Fan (Aki Toyosaki), történetünk főhősnője, aki pilótaként rögtön ringbe száll kiváló navigátorával, Giselle Collette-tel (Aoi Yūki). A két lány életüket kockáztatva mentik meg a hercegnőket, de végül csak Miriát sikerül maguk mellé venni. Az idősebb hercegnőt, Liliánát elrabolja a kegyetlen Adess birodalom katonai osztaga, élükön a gonosz hadvezérrel: Luskinia Hafiz-zal (Kazuyuki Okitsu). Faméket ugyan arra utasítják, hogy Miriát egy biztonságos országba szállítsák el, azonban a kis akaratos Miria nem hajlandó elfogadni ezt a tervet, inkább nővérét akarja megmenteni. Fam pedig vállalkozik a lehetetlenre: a kalózhajóval és társaival együtt elindulnak az Adess Birodalomba Lilianat kiszabadítani. Ehhez azonban egy fura szerzet, a kissé lökött Dio Eracleáé (Junko Noda) segítsége is kell, aki nemcsak a repülés megszállottja, de az éles bevetéseken tökéletes katona, stratéga.

Sorozat előzetese / trailere

 b

Előzetes vélemény és elvárások

Ez a 00. epizód nagyon nagy potenciált csillantott fel a szériából. Nem mehetünk el szó nélkül a tipikus Gonzos karakter dizájn mellett, ami a Shangri-La és a Blue Submarine No. 6 karaktereit idézi, hiszen megint Range Murata kreálja e gyönyörűségeket. Fam mintha a 2003-as sorozat főhősének, Claus Valcának lenne a hasonmása, ráadásul a Claus mellett látott szereplők közül azért páran visszatérnek majd a képernyőre, többek között az keményfejű és hűvös, de vér profi pilótalány – Tatiana Wisla (Kitamura Eri), navigátora (egyben legjobb barátnője) Alister Agrew (Kuwatani Natsuko), valamint a már említett Dio Eraclea (Noda Junko). A cselekmény terén pedig olyan óriási drámákat, kitűnően illusztrált harci jelenetek, légi csatákat, fordulatokat várok, mint az első szériában, ahol nem bírtam abbahagyni a sorozatot, annyira függővé tett.

A Last Exile régi alkotói gárdája is prezentálja kitűnő munkáját, így Koichi Chigira, mint rendező (pl.: Brave StoryTokyo BabylonGate KeepersFull Metal Panic!), Kiyoko Yoshimura, mint forgatókönyvíró és sorozat koordinátor, Hitomi Kuroishi pedig mint a zenei betétek felelőse csap újra a lovak közé. Nagyok az elvárások, szerintem sokan várták a sorozat eljövetelét, és bízzunk benne, hogy éppolyan zseniális lesz, mint az első széria volt. A kivitelezés már elég alapanyagot ad egy élvezhető sztorihoz (a levegőben úszó csatahajók, az égbolton süvítő különös repülőszerkezetek), reméljük a cselekmény is hasonlóan pörgős lesz. Szerencsére már a manga változat is robog közerővel Miyamoto Robo illusztrálásával a Kadokawa Shoten Young Ace maggazinjában (2011), amiből egyelőre az első két fejezet olvasható angolul például a TenMangán. Ez a két fejezet is nagyon fan gyanúsnak tünteti fel az animét. Úgyhogy fellegekre fel! Várjuk az első részt!

Műfaj: fantasy, sci-fi, kaland, steampunk
Linkek: AniDB (eng), ANN Encyclopedia (eng), MyAnimeList (eng), syoboi (jap), Wikipedia (jap), Wikipedia (eng),  Baka-Updates Manga (eng), TenManga (eng) [nggallery id=224]

(Visited 85 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .