Kitagawa Shō: Perfect Twin / パーフェクトツイン (seinen manga; 5 kötet; 2001)

Kitagawa Shō: Perfect Twin (seinen manga; 2001; 5 kötet)

Kitagawa Shou: Perfect Twin (seinen manga; 2001; 5 kötet)
Perfect Twin (seinen manga; 2001; 5 kötet)

Tegnap este unatkoztam, és véletlen felfigyeltem egy érdekes seinen mangára. Mivel magamhoz képest „rég” merültem el a férfi „ponyvában”, ezért rögtön belefogtam a Perfect Twin olvasásába. A 2001-ben indult manga 5 kötetes mindössze, az angol fordításából is már csak 10 chapter van hátra, de eléggé felcsigázott a történet, mégha az néha kusza is, a grafika pedig átlagos, de ilyen váratlan fordulatokkal teli képregényhez már rég volt szerencsém.

Az eső ember

Shibata Tonamit különleges képességgel verte meg az Ég. Ha éppen esik az eső, akkor mintha egy másik dimenzió nyílna meg előtte. Az égen halakat, általa nem ismert embereket pillanat meg, amiket rajta kívül senki más nem lát. Persze az életvidám srácot éppen e miatt sokan flúgosnak nézik, még legjobb barátja is kibeszéli a háta mögött. De hát mi mástól lehetne még szebb egy 15 éves fiú élete, mint a reménytelen szerelemtől. Az EVA-ban látott Ayanami Rei miatt a srác csak a rövid hajú lányokat szereti, és egyik osztálytársa pont a hasonmása főhősünk kedvenc animéje hallgatag szépségének. Ám a rövid hajú szépség helyett egy nap furcsa látomása lesz egy hosszú hajú leányzóról, aki elgyötörten zokog az esőben, majd megsebzi önmagát. Shibata sulijába pont az nap egy új diáklány érkezik, Kawakami Miki, aki kiköpött hasonmása a látomásában látott lánynak. Ráadásul Miki örömmel közeledik a tanácstalan fiú felé, hiszen végre talált még egy olyan személyt, akinek ő hozzá hasonló képességei vannak. Mikin ugyanis ha esik az eső, akkor különböző sebhelyek jelennek meg, valamint biológiai ikertestvérével is képes a testén keresztül kommunikálni, aki gyerekkorában eltűnt. Miki és Shibata ahogy egyre több rejtélyre derít fényt képességeikkel kapcsolatban, egyre közelebb kerülnek egy ősi erőhöz, amely a természethez és egy reinkarnációval teli szenvedés történethez vezeti őket vissza.

Az tetszett nagyon a mangában, hogy amikor kiderült valami egy fordulat után, úgy érezte az ember, hogy teljesen kiszámítható mi fog ezután történni. Hát nem. A mangaka különös módon tudja egyre jobban elmélyíteni a szálakat, miközben folyamatos meglepetésekkel szolgál. Ami kezdetben egy kibontakozó szerelmi háromszögnek tűnt, végül egy apokalipszishez vezető tortúra lett vérfertőzéssel, nemi erőszakkal, gyilkossággal, egyre több természetfeletti erővel bíró karakter feltűnősével. Emellett a sztori egésze a tökéletes hasonmás jelenségén alapul, olyan emberekkel a középpontban, akik ugyanazon a napon, órában, percben születtek, ugyanaz a nevük és a végzetük. Ráadásul a háttérben egy gonosz szervezet valami szörnyűséget tervez (erre még nem derült fény), de a fiatal hősök szüleit, akikből majd lesz négy, sikeresen megölték mind. A romantikus szál nagyon erős, két pár is születik a sorozatban, akik tökéletes ellentétei egymásnak, míg az egyik gyengéd és félénk szerelem, addig a másik vad, szexuálisan túlfűtött. A manga a Shueisha kiadó Weekly Young Jump magazinjában futott. A grafika nem egy nagy durranás ugyan, ezt az egyszerű borítók is szemléltetik, de a szereplőknek vannak szép pillanatai (a szeretkezős jelenetek különösen jók), a háttér azonban kevésbé van kidolgozva sajnos, de a sztori elviszi a hátán az egészet.

Műfaj: rejtély, romantikus, dráma, seinen, természetfeletti, iskolai élet
Linkek: MAL (eng); Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng)

(Visited 76 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .