Mashiro-iro Symphony (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 04.

Mashiro-iro Symphony (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 04.

Mashiro-iro Symphony (TV-sorozat; 2011)
Mashiro-iro Symphony (TV-sorozat; 2011)

Lassan megkérdőjelezem a Manglobe anime stúdió produkcióinak egyediségét. Az idei évadban „lesüllyedtek” egy eroge game adaptálására, plusz egy teljes mértékben adult, tehát erotikus elemekkel operáló Palette visual novellel dolgoztak. Ezzel még annyira nem is lenne baj, ha az alaptörténet nem lenne egy ezerszer lerágott csont fokán.

Amikor fiú és lány találkozik

Mashiro-iro Symphony (-The color of lovers-) a fentiek ellenére töretlen népszerűségnek örvend, hiszen már 3 manga adaptációt is kapott 2009-es PC-és játékként való forgalmazása óta, idén pedig animében is indult. A sztori lényege, hogy két középiskolát, egy koedukáltat és egy lányiskolát összevonnak az igazgatók, azonban a nagyon is kisasszonyos all-girls school diáktanácsa nem nézi jó szemmel a hímek jelenlétét elegáns környezetükben. Az újonnan érkezettek ellen azonnal háborút hirdet Airi Sena (Ryoko Ono), az igazi tsundere szőke hősnőnk, aki szépsége ellenére nagyon vérmes természettel van megáldva. A baj csak az, hogy előző éjszaka volt egy kellemes találkozása az ellenség táborából két figurával, a szokatlan testvérpárral: Sakuno (Mai Goto) és Shingo Uryūval (Takahiro Mizushima). Sakuno eltévedt bevásárlás közben a sötét városban, és szeretett bátyját, Shingót hívta segítségül telefonon. Az telefonja azonban lemerült, de éppen ekkor egy kedves lány (Airi) talált rá. Együtt sikeresen összefutottak Shingóval. A kellemes élmény után mind a fiút, mind a húgát hidegzuhanyként éri Airi ellenszenve a tanévnyitó ceremónián. Ezt a kellemetlenséget még a furcsa „szobalány” – Angie (Oma Ichimura) – keltette humoros szituáció sem oldja, aki  az új iskolatársakat furcsa módon üdvözölte a kastélyra emlékeztető lányiskola kapujában. Shingo és Sakuno nehéz helyzet elé kerülnek, amit barátaikkal kell megoldaniuk. Természetesen a megoldás kulcsa Shingo kezében lesz, hiszen a jóképű fiú nemcsak szeretetmániás, lassú ugyanakkor hűvös húgocskája miatt aggódhat, hanem a heves Airi-val is afférba bonyolódik, az iskola további szépséges lányairól nem is beszélve.

Utáljuk a férfi nemet

Airi ellenszenve az utolsó jelenetekben egyértelművé válik, még a suli tanárnői se komplettek ezen a téren, az egyik nem akar köszöntő beszédet mondani, a másik sírva bújik el leendő fiú tanítványai elől, hiszen milyen már, hogy meglátják a csinos alakját a fiúk, és szemérmesen, könnyes szemmel menekül minden erősebbik nemmel való találkozás elől. A történet tehát egyértelműen klisés, tipikus, van itt harsány lány, harc edzett loli, lassú, mindig gondoskodást igénylő leányzó, ősellenség kategória és így tovább. Hogy Shingo hogyan fog boldogulni ebben az új környezetben? Ahhoz nem volt elég erős ez az első rész, hogy érdekeljen. Azt azonban el lehet mondani, hogy az animáció szép, bár a Fortune Arterial azért grafikailag ennél jobb volt. Az opening és az ending egyébként nagyon szép, sőt még a dalok is tetszettek alattuk, az igényes munka így meg van benne. (Az opening: „Authentic symphony” dal Chouchotól, ami alatt gyönyörű az animáció, szépen színezett, effektezett. Az ending egyszerű, de nagyszerű: „Suisai Candy” a marble-tól). Csak történetileg nem vártam a Manglobe-tól egy ilyen animét. A sorozatot, ami egyelőre 12 részesnek tűnik, Eiji Suganuma rendezi (pl.: ismert a Kodomo no JikanSasameki Koto című műveiről), míg a karakter dizájnt Toshie Kawamura készíti (pl.:Yes! Precure 5(The) World God Only Knows). Értékelésem: 5/2.

Műfaj: seinen, dráma, romantikus, iskolai élet, hárem
Linkek: AniDB (eng), ANN Encyclopedia (eng), MyAnimeList (eng), syoboi (jap), Wikipedia (jap), Wikipedia (eng) [nggallery id=219]

(Visited 87 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Mashiro-iro Symphony (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 04.

  1. Lerágottnak lerágott, de ilyen is kell főleg, ha nem is rossz. A 11. rész jön most, a 10. részben elég meglepő dolog történt, ami már(legalábbis nálam) kiemeli a sablonosabbak közül. Nem várok tőle megváltást, de picit talán többet ad, mint a többi hasonló.
    Mondjuk elég ilyen happy-happy vagy pont, hogy túldramatizálják még a semmit is, de itt legalább van ténylegesen némi fejlődés, ha nem is annyi, mint amennyit el lehetne várni.

  2. Nekem nagyjából bejönnek, de sajna gyakran az animációk nem hozzák azt, amit elvárnék. Mondjuk én csak ne beszéljek, ingyen nézem. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .