Maken-Ki! (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 04.

Maken-Ki! (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 04.

Maken-Ki! (TV-sorozat; 2011)
Maken-Ki! (TV-sorozat; 2011)

Ez egy újabb shounen-hárem-ecchi-harcművészeti manga adaptáció az AIC Classic-tól. Az anime Takeda Hiromitsu 2007-es mangáját dolgozza fel, kissé elrugaszkodva az eredeti alkotástól. A jelenleg 6. köteténél tartó manga grafikája nagyon édes, a harci jelenetek is látványosak. Ugyanez a minőség nem mondható el az animénél, ahol az óriási keblek és pantsu-shotok halmaza elveszik a figyelmet a lényegről. Ha a történet megtetszik valakinek, akkor a mangát ajánlom, ami grafikailag sokkal jobb, és a történet is kicsit más  benne (legalábbis a cselekményt nem képkockáról, képkockára adaptálták, ami nem biztos hogy jót tesz neki, főleg ha csak a fanservice-re fókuszálnak majd a kedves alkotók).

Totál K.O!

A gyenge testalkatú, szemüveges Takeru Ōyama (Tomoaki Maeno) minden álma bögyös, szexi lányok között ténferegni. Úgy tűnik valóra is válik e vágya, amint átlépi a koedukálttá tett Tenbi középiskola küszöbét. Itt nemcsak csinos gyerekkori barátjával, Haruko Amayával (Noriko Shitaya) lehet együtt, hanem új ismerősökre is szert tesz szerencséjére, vagy éppen szerencsétlenségére. Az iskola ugyanis a sok szép lány felhozatala mellett azért is kedvező a számára, mert felvételi vizsga nélkül bekerült, valamint ingyen diákszállót is kap. Ám kiderül, hogy a suli nem egy hétköznapi iskola. A diákok természetfeletti erőket hívva segítségül különböző párbajokban vehetnek részt, legyen a tét egy viharvert plüss mackó, vagy egy párkapcsolat. A gyenge Takeruról kiderül, hogy egy nagy harcos fia, de az ereje nem ébredt még fel. Ennek ellenére rögtön kap egy védelmező mennyasszonyt maga mellé, a kawaii Inaho Kushiyát (Iori Nomizu), valamint szerez magának egy ősellenséget is Kodama Himegami (Sayuri Yahagi) loli testű személyében. (Himegami nemcsak az alsóneműjét ért szemtelen pillantásokért akar bosszút állni Takerun, hanem a fiúban lakozó erő miatt is forr a vére.) Mivel a mennyasszonyka – Inaho-chan Takerut minden pillanatban védelmezni akarja, ezért hozzáköltözik, de hát ezt már nem hagyhatja szó nélkül Haruko sem, ráadásul Himegami is csatlakozik a házi háremhez, így kezdődik meg 3 lánnyal való közös élete főhősünknek. Az iskolában pedig kezdetét veszi egy rituálé, amely során kiválasztják minden tanuló számára a megfelelő „makent” (tulajdonképpen erőt, amit használhat a küzdelmek során). Egyedül Takeru marad „erő” nélkül, pedig szükséghelyzetben nagyokat tud csapni.

Pantsu, tits, pantsu vs censors

Ahogy az várható volt, az elfehérítős, felhős cenzúra továbbra is működik, de nem értem akkor: 1) miért adaptálnak ecchi mangát, ha úgyis cenzúrázzák a fanok számára a lényeget, 2) ha megfelelő korosztály besorolás alatt fut az anime, akkor felesleges a bugyik el felhősítése – amit mellesleg egy 12 éves gyereknek tuti nem mutatnék meg (lásd Haruko harisnyás popsiját totálban vagy ötször mutatták az első részben cenzúra nélkül). 3) Mit várnak egy olyan mangaka művétől, aki elsősorban hentai képregényeket rajzol? Egyébként a mangában nem ennyire feltűnő a fanservice, mint az animében, sőt, a bugyikkal, mellekkel ott nincs is semmi baj, csak az animében vitték túlzásba a dolgokat (egyébként édes néhány lány karakter az animében is, főleg a szöszi Himegami + Inaho). Mindenesetre én inkább a mangát olvasgatom, bár volt egy-két szép animáció az animében is (pl.: mikor két felsőéves csaj egymásnak esett). Nem rossz a sztori, de mangában nekem jobban tetszik.

Az animét Koichi Ohata rendezi (pl.: Burst AngelYou’re Under Arrest: Full Throttle), míg az epizódokat Yousuke Kuroda viszi (pl.: DemonbaneGungraveHayate the Combat Butler!!Trigun). A zenét Cher Watanabe komponálja (pl.: (The) New Prince of Tennis), a karakter dizájn Nobuteru Yuki műve, korábbi munkái: Battle AngelParadise KissX (movie)Xenosaga: The Animation és a Seikon no Qwaser op/ed animációi. Értékelésem: 5/1. (Ui.: az AIC egyébként jól belehúzott, az évadban három animét is nyom a Maken-ki!-vel együtt: a Persona 4-et és a Boku wa tomodachi ga sukinait.)

Műfaj: ecchi, romantikus, iskolai élet, vígjáték, shounen, akció, harcművészet, természetfeletti
Linkek: AniDB (eng), ANN Encyclopedia (eng), MyAnimeList (eng), syoboi (jap), Wikipedia (jap), Wikipedia (eng), Baka-Updates Manga (eng), MangaFox (eng) [nggallery id=220]

(Visited 121 times, 1 visits today)

One thought on “Maken-Ki! (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 04.

  1. Én meg se lepődöm már. Azt hiszem ráállok arra, hogy ha ecchit akarok nézni, akkor kivárom a BR-lemezeket. Az Onii-chan no koto-nál is eljátszották dettóra ugyanezt. Hol nem volt pingvin, vagy kicsi pingvin, hol meg teleszórták az egészet vele. Vagy macskával, attól függ melyik csajszi volt. De azért a yaoi beütésű jeleneteket nem cenzúrázták bezzeg (mint mikor az egyik srác ölében egy csokor rózsa van és megszólal a másik bishi: „Szépek a rózsák, de még szebb a vázájuk.” – Azt hittem ezen a mondaton menten én is felsikoltok, nem csak a főhős. XD S ott is a mangaka az hentai rajzoló volt. Na mindegy, hozzá kell szokni, hogy az ecchi-k leadása se lesz már a régi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .