Kimi to Boku (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 03.

Kimi to Boku (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 03.

Kimi to Boku (TV-sorozat; 2011)
Kimi to Boku (TV-sorozat; 2011)

Hyakko és K-on! in male (férfi) álarcban, avagy a kawaiiság mikor a tetőfokra hág pasiknál. Öt édes fiú shounen-ai és yaoi mentes barátságáról szóló road movie-ba foglalt anime indult a napokban, ahol a tsundere srác okoskodik, a jégszívű ikrek turbékolnak a magánnyal, míg a hosszú hajú, egyetlen langyi beütésű karakter aranyosan néz, és nyugtatja a kedélyeket, ha éppen verekedésre kerülne a sor. A Kimi to Boku című, főleg lányok, de fiúk körében is népszerű manga került az animék cseppet sem szűz talaján adaptálásra.

Nemcsak a loliké a világ

A 2005 óta futó, Hotta Kiichi rajzolta képregény eddig 9 kötetével meglepő módon több shounen magazinban jelent meg a Square Enix kiadónál pl.: a Gangan Powered-ban, a GFantasy-ban és a Shounen Gangan-ban. Az öt 17 éves fiú felnőtté válását, mindennapjait, szerelmi életét nyomon követő mangát 13 részig fogják adaptálni ebben az őszi maratonban, de a folytatás már jön is 2012-ben, egy 2. évad formájában.

A történet főhősei az óvodás koruk óta együtt lógó különc figurák csapata, név szerint: a lányos Shun Matsuoka (Toshiyuki Toyonaga), aki sokszor irul-pirul, csendes és félénk, hosszú hajával pedig a legtöbb női anime karaktert is lepipálja az aranyosság X-faktorán. A szemüveges, komor, már említett tsundere srác sem hiányozhat a képből, aki mindig elégedetlenkedik, tagadja hogy másokat is szeret önmagán kívül, mellesleg a diáktanács elnöke és tökéletes tanuló, ő Kaname Tsukahara (Yuuki Ono). Az Ouran Koko Host Club óta tudjuk, hogy a jégszívű, kemény ikrek mindig fangirl csalógató méz hegyek, így belőlük is kijut egy szokatlan páros Yuuta (Kouki Uchiyama) és Yuuki Asaba (Ryohei Kimura) személyében. Mindketten csendesek, de különösen Yuukira fókuszál a sorozat első része, aki tipikus antiszocként a „minden nap haza megyünk klub tagja”, másokat meg sem hall, és még csapatjátékra sem képes, egyedül az anime-manga világa köti le, az egyébként rendkívül atletikus fiút. Kaname minden erejét bevetve próbálja az érdektelen srácot befűzni különböző sport klubokba, majd mikor nem jár sikerrel, jön a főző és tea ceremóniás próba, ami szintén kudarccal zárul.

Könnyed sztori, langyi humor

A visszafogott humorú történetben közben visszaemlékeznek a fiúk óvodás korukra, amikor Kaname szokásához híven az óvónénibe volt szerelmes, és az ikrek kitalálták poénból, hogy délutáni alvásnál aki középen alszik, az meg fog halni. Kaname szerencséjére a szeretett óvónéni mellett aludhat, erre az ikrek nem keresztbe húzták a srác számításait, és Shunra ráijesztve, Kaname kénytelen volt édes helyét feladni. Egyébként a sorozat a fiúk aranyos gyerekkori élményein és félreértésein túl, 17 éves kamaszokhoz méltón hetero szerelmi kapcsolatukra is ki fog térni.

Azonban a könnyed és vidám, teljesen hétköznapi sztoriban voltak apróbb zavaró elemek: 1) csak én vagyok túl prűd, de normális hogy a fiúk egymás haját fésülgetik a szünetben? 2) Mindig elpirulnak, főleg Kaname és Shun, ha felnőttekkel futnak össze (legyen férfi, vagy nő), vagy erotikus töltetű viccet / utalást hallanak. 3) Voltak aranyos viccek az első részben, főleg meleg paródiákat csíptem el, de igazából nem tudtam egy jóízűt kacagni rajtuk. Kicsit unalmas volt az első epizód, bár más szemszögből pedig megfelelt egy hétköznapi életet bemutató cselekmény lassú kibontakozásának, ugyanakkor megint ott vagyok, hogy pl.: a Hanasaku Iroha mindegyik része teljesen izgalmas volt, és nem untam egy percét sem, mint ennél. Az animáció aranyos, főleg a kisgyerekes jelenetek tetszenek, és az a sok cicus, akiket a karakterek szemléltetésére használnak szintén cukik, de egyébként nem egy kiemelkedő alkotás. Egyszerű, néhol pasztelles színek jellemzik az animációt. Ugyanez igaz az openingre és az endingre is. Aranyosak, de hiányzik belőlük valami. Külföldi oldalakon sokan oda és vissza vannak a szériáért, úgyhogy adok még neki esélyt, hetente egy rész belőle kikapcsolódásnak és egy-egy mosoly megeresztésének jól jöhet, de ezenfelül nem látok benne túl nagy élvezetet. Értékelés: 5/3.

Anime adatok

Az animét Mamoru Kanbe rendezi (Demon Prince EnmaElfen Lied – na ehhez az animéhez képest piskóta a Kimi to boku, I”s Pure), az epizódokat Reiko Yoshida szervezi / rendezi (BakumanK-ON!Kaikan PhraseKaleido Star), míg a karakter dizájnért Masayuki Onchi felel, korábbi alkotásai: Cromartie High SchoolDaa! Daa! Daa!, Sweet Blue Flowers avagy Aoi Hana – ehhez nagyon hasonlít grafikailag az anime. Az animét a J.C. Staff stúdió készíti.

Műfaj: hétköznapi történet, shounen, romantikus, vígjáték, iskolai élet
LinkekAniDB (eng), ANN Encyclopedia (eng), MyAnimeList (eng), syoboi (jap), Wikipedia (jap); Baka-Updates Manga (eng); MangaFox (eng) [nggallery id=216]

(Visited 388 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .