C³ -C Cube- | C³-シーキューブ- (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. okt. 01.

C³ -C Cube- | C³-シーキューブ- (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. okt. 01.

C³ -C Cube- | C³-シーキューブ- (TV-sorozat; 2011)
C³ -C Cube- | C³-シーキューブ- (TV-sorozat; 2011)

A C3 Cube x Cursed x Curious című anime első ránézésre egy klisé halmaz fanservice-szel, pantsu-shottal, tsundere, childhood friend káosszal egybefőzve. A Silver Link stúdióból kikerült sorozatról egyelőre 12 epizód erejéig van információnk. Már az első képkockák színezés, karakter dizájn tekintetében erősen Kore ha Zombie desuka? utánzatot sejtetnek, főleg hogy a főhős leányzó ugyanúgy kék-fehér hajú nem emberi lény, mint az említett anime csini Nekromantája.

Egy fiú, és három lány

Ami eddig felvillant a szériából, az nem ígér túl sok újdonságot. Az első epizód bele a lecsóba kezdésével, az alap három fő karakter azonnali bemutatásával és egymással való szembesítésével rögtön felturbózták az érzelmi szálakat, így csak egy adalék sztorikkal teli filler sorozatot tudok belőle elképzelni, rengeteg bugyit villantó fanservice-szel, tipikus ecchi helyzetekkel. Egyedüli erőssége a gyönyörű animáció, ami emellett még extra színezést, képi beállításokat is felmutat, gyönyörűek például a fények benne, illetve a karakterek chibi figurái is nagyon édesek, de ennek ellenére nem vett le a sztori a lábamról. (Az opening például nagyon bájos a cseresznyevirág hullás közepette táncoló leányzókkal, a dal is kawaii ez alatt, ami hallható.)

Átok immunitás, mint csajozási lehetőség

A történet fiú hőse Yachi Haruaki (Yuuki Kaji), akinek az édesapja furcsa dolgokat küldözget, még furcsább dobozokban. Legutóbb egy kocka alakú, szívecskékkel, repedésekkel ellátott, Rubik kockára emlékeztető csoda szerzeményt postáz Haruakinak, amit ki se tud nyitni hősünk, így rögtön száműzi a használhatatlan cuccok szentélyébe. A kocka azonban éjszaka „életre kell”. Egy Fear (Yukari Tamura) nevű lány lesz belőle, aki meztelenül az éj leple alatt falatozik a konyhában. Mikor főhősünk felfedezi váratlan látogatóját, az eye-catching és püfölős jelenetek után megbeszélik, hogy ezentúl együtt fognak élni. De miért is? Fear egy elátkozott tárgy valójában, aki az emberek negatív indulatait gerjeszti és érzi. Boldogtalan tárgy létére képes emberi alakot ölteni, és Haruaki édesapja pont azért küldte kisfiához a „leányzót”, hogy az megszüntesse az átkot felette. Haruaki háza/kertje ugyanis olyan spirituális erőkkel bír, amik ezt lehetővé tennék, ráadásul a fiú immunis minden átokra.

Pantsu-shot és fanserivce a köbön

Ezzel azt hinnénk, rögtön megoldódik minden gond. Hát nem. Először Haruaki gyerekkori barátja, a bögyös Konoha Muramasa (Minori Chihara) nyit rá az intim szituációban lévő párocskánkra. Felizzik a csajos párharc rögtön Fear és közte (a mell méret mindig kellő alapot ad a rivalizálásra, amit a sorozat egyetlen férfi egyedének figyelmének kisajátítása tetőz be.) A szemüveges bombázó igazi méregzsákként támad neki az idegesítően nyafogó Fearnek. Párharcuknak az iskolába indulási kényszer szab gátat. Fear kalandjai ezzel még nem érnek véget. Mit is tehet otthon egyedül egy ilyen fura szerzet? Természetesen jó szándéktól vezérelve szétrombolja a házat, felrobbantja a tévét (mondanom sem kell, hogy emberfeletti az ereje), unalmában eltéved a környéken. A tökéletes pusztításra hazaérkező Haruakival összekapnak a történteken, majd jön a nagy lelkizés Konoha bárgyú mosolyú jóváhagyásával, és íme a happy end. Ezután mire számíthatunk?

Nem egy eget rengető szériának ígérkezik. Fear sötét monológja a sorozat elején, illetve az openingben látható „szomorúan állunk az esőben és szenvedünk lélekben” jeleneteken kívül nem tudom mennyire fogják a drámát kihasználni. Mint sejtettem az előzetesek alapján, ez egy manga / fantsy novella adaptációja, amelyet Hazuki Minase készített. Az animét Shin Oonuma rendezi, akit a Baka and Test – Summon the Beasts (TV) című művéről már ismerünk (szerintem nagyon hasonló lesz ehhez). Talán 1-2 epizód erejéig adok még esélyt neki, mivel a rendező korábbi sikeres művei közül az ef: a tale of melodies.-t/ef: a tale of memories-t imádtam. Érdekesség, hogy a sorozatban szereplő szinkronszínészek fogják énekelni az openinget, endingeket, mint pl.: Eri Kitamura, vagy Fear hangja – Yukari Tamura. Elsőre nagyon lepontozom: 5/2-et kap. Ui.: a szöszi, dögös szado-mazó cica feltűnése az utolsó snittekben sejtet valami gonoszságot.

Ui/2: A második rész bedurvult nagyon. Fear valójában az Inkvizíció által használt kivégző „eszköz” volt, aki állítólag önálló élettel bírt. Konoha pedig egy elátkozott kard. Azt hiszem fel kell pontoznom az animét, nagy meglepetést okozott a második részre! Ez egy jó kis horror lesz a végén O_O. Kellemes csalódás dögivel, az animáció pedig teljesen egyedi. Újrapontozás: 5/4.

Műfaj: ecchi, romantikus, vígjáték, iskolai élet, természetfeletti
Linkek: AniDB (eng), ANN Encyclopedia  (eng), MyAnimeList  (eng), syoboi (jap), Wikipedia (jap) [nggallery id=212]

(Visited 83 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .