Okuse Saki & Tokiya Seigo: Teizokurei Monophobia (manga; 2009)

Okuse Saki & Tokiya Seigo: Teizokurei Monophobia (manga; 2009)

Okuse Saki & Tokiya Seigo: Teizokurei Monophobia (manga; 2009)
Teizokurei Monophobia (manga; 2009)

Ezek a szellemes, rejtélyes seinen mangák egészen elvarázsolnak mostanában. A Teizokurei Monophobia című manga borítójára pillantva nem kell semmi yuri adalékra számítani. A kissé érzéki képecske csupán egy kettős személyiséggel megáldott leányzót ábrázol. A sztori a szokásos komor hangulatú, gyilkosságokkal teli „nyomozós” és „szelleműzős” cucc, mint a Yakumo anime/manga volt. Csak ez éppen nem a shoujo/josei vonal lágy fuvallatán mozog, hanem sokkal komolyabb hangvételű.

A lány, akinek testében egy fiú él

Ezt a poént számtalanszor ellőtték már seinen-ecchi mangákban, hát itt nem kell várni a tipikus zavarba jövős jeleneteket. A „főhősnő”, Houdzuki Maika látja a szellemeket, ráadásul testében még magzati állapotukban meghalt fiú ikertestvérének „szelleme” él. Ő Maita, az agresszív, és kemény fiú, aki 12 óránként átveszi Maika teste felett az irányítást. Ám nem kell félni attól, hogy az ikrek kettős életet élnek, kirekesztve a másik felet a napi eseményekből: álmaikban egy csókkal osztják meg emlékeiket. Míg Maika a szellemeket látja, és próbál róluk nem tudomást venni, addig Maita egy szelleműző fiú, aki sátáni vigyorral az arcán képes szétverni egy rakás rossz fiút is. „Ők” és az iskola orvos, aki szintén szelleműzőként dolgozott korábban, Kanbana-sensei együtt nyomoznak rejtélyes esetekben, még a rendőrségnek is besegítenek. A kis csapathoz csatlakozik egy Toono nevű fiú, akit egy szellem „megszáll”, és testére éles körmeivel vési fel kétségbeesett utolsó kívánságát. Maita és a sensei, Toono segítségével oldja meg a furcsa szellem ügyét. Van itt öngyilkos diáklányok sora, akiknek a lelke nem lel békét még halálukban sem, egy kisfiú, akit az édesapja vert halálra, és így tovább.

A grafika, főleg a karakterek terén nagyon szép. Maita és Maika szerepcseréje teljesen átjön, mikor a lány van saját testében, akkor gyengéd a tekintete, ám ha Maita kerül a képbe, akkor gyilkos és unott pillantással méreget mindenkit, a tipikus fiús magatartásról nem is beszélve. Ami zavaró lehet, az a hátterek kidolgozatlansága. Zavaróan látszik, hogy valódi fotókat montázsoltak be a szereplők háta mögé, ami a szereplők testének, mozdulatainak kidolgozottsága mellett nem éppen egy kellemes vizuális élmény. A történet azonban elviszi a pálmát, főleg hogy Maita elég kőkemény srác, és még természetfeletti ereje is van, a humora pedig morbid, a szája mocskos. Izgi mindezt egy törékeny tinilány testéből látni. Érdekesség, hogy az álmukban attól függetlenül, hogy fiú-lány ikerpárról van szó, mindketten lány alakban jelennek meg.

A sorozat elég népszerűnek tűnik. 2009-es indulása óta 5 kötet jött ki belőle, és még mindig robog gőzerővel a Kadokawa Shoten kiadó Young Ace magazinjában. A manga írója a pszichológiai-dráma-horror képregényeiről ismert Okuse Saki, korábbi művei: Flowers (1998)Kokkuri-san ga Tooru (1995), Tezokurei Gari (1987), Doroneko 9 (2008). A mangát pedig Tokiya Seigo rajzolja, művei pl.: Crimezone (2011 – az első chapterét olvastam, nagyon ígéretes manga ez is – szörny vámpírokról szól, akik átvették a világ felett a dominanciát, és van egy srác, akit valami miatt kiszemeltek a fő vámpír lány jegyesének, és különböző szörnyeket küldenek utána. Nagyon ecchis, hárem szagú, de a fiúért rajongó összes lány már rögtön az első fejezetben meghal.), Nejimakiboshi to Aoi Sora (2008).

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng)

(Visited 73 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .