Tenchi Shinmei! / 天地神鳴! (shoujo manga; 2010)

Tenchi Shinmei! / 天地神鳴! (shoujo manga; 2010)

Tenchi Shinmei! / 天地神鳴! (shoujo manga; 2010)
Tenchi Shinmei! (manga; 2010)

A Black Bird-höz hasonló shoujo mangára akadtam, amelynek a története nem szárnyalja túl a BB-jét, de azért elsőre érdekesnek tűnik. Főleg, hogy nemcsak a tipikus romantikus elemeket ötvözi, hanem belevesz a mangaka duo -Amano Hirume (író) és Hinachi Nao (rajzoló)- horror elemeket, természetfeletti dolgokat, és tragikus történelmi, mitologikus eseményeket. Ha a mainstream shoujo mangákat nézzük, akkor felettébb jól van összerakva ez a 2010-ben indult, egyelőre 1 kötetes sorozat.

Nemcsak a békából lehet igazi „herceg”

A történet főhősnője Shio, aki gyerekkora óta látja a szellemeket, démonokat, látomásai miatt pedig elszigetelődik a fiataloktól. Ráadásul a lánynak furcsa természetfeletti ereje van, ami miatt a démonok meg akarják „enni”. Mivel egy szentélyt őrző család leszármazottja, ezért egyik nap a villámlás istene menti meg a rávadászó szörnyecskéktől. Az Isten macska alakban jelenik meg, és magát Rainak nevezi. A fekete cica ezután megcsókolja hősnőnket, és dögös bishivé válik. Mint kiderül, az Isten szentélyét elpusztították, így eltűnt az ereje is, amivel emberi alakot tudna ölteni, ezért a nagyon erős spirituális erővel bíró lányból kell elszívnia a harchoz szükséges erőt, amit természetesen csak csók formájában tud megtenni. A lány védelméért cserébe alkut kötnek: Shio hajlandó minden erejét oda-adni az Istennek, aki cserébe megszabadítja a szörnyektől, a látomásoktól. A dolog azonban csak lassan megy, mindeközben feltűnik Rai testvére, aki végezni akar a fekete cicussal, mondván, hogy megölte az édesanyjukat. Emellett apróbb történetek, tragédiák színesítik a furcsa történetet: van itt szegény lány a múltból, akit egy szentélyben erőszakoltak meg, majd éhen halt gyermekével, a haragja azonban egy igazi férfi emberevő démont hívott életre, vagy ott van a gazdag földesúr lányának és tiltott szerelmének románca (kettős öngyilkosságot akartak tervezni, de elkerülték egymást a fiatalok, az egyik óriási kígyóként, a másik virágként szenvedett évszázadokon át). Persze Shio kedvességével mindig feloldozást ad ezeknek az elkárhozott lelkeknek, így Rai igazi erejére annyira nincs is szükség.

Jópofa manga, a grafika is szép, és érdekes a sok kis melléktörténet, amik adnak neki egy kis tragikus élt a romantikus-dráma mellé. Shio és Rai viszonya rettentően kawaii, mintha egy macska-egér játék szemtanúi lennénk szó szerint.

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); MangaFox (eng)

(Visited 770 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .