Kyuugou: Acid Town / アシッド タウン (shounen ai/yaoi manga; 2008)

Kyuugou: Acid Town / アシッド タウン (manga; 2008)

Kyuugou: Acid Town / アシッド タウン (manga; 2008)
Kyuugou: Acid Town (manga; 2008)

Na ez pont nekem való Yaoi volt. Aki nem csak a tipikus yaoi receptek végeláthatatlan ismétlődésére vágyik, hanem komoly történetet is szeretne, ráadásul kezdő a műfajban mint én, annak ez kiváló manga csemege lehet. Hangulatilag bármely drámaibb seinen mangával felveheti a versenyt, sőt grafikailag is rendkívül kidolgozott a karakterek terén. A történet hangsúlyos sztorinak csak kiegészítője a yaoi szál, inkább a maffia bandák közötti konfliktus és cselszövés áll a középpontban, ami izgalmassá, fordulatossá teszi a mangát. Egy yaoit már olvastam korábban, ami maffia környezetben játszódik, de abban tényleg a szexen és az erőszakon volt a hangsúly (dobtam is két fejezet után). Ebben nem. Itt tényleg kemény érzelmi drámák, intrikák, átverések működnek, miközben egy szem fiatal srácot használnak fel a hatalmi játszmákhoz.

Édes élet, rongyos élet

Tetsu és Yuki fiatal 16-17 éves árva srácok, akik Tetsu gondviselőinél élnek, egy éttermet vezető „bátyónál” és annak kishugánál. A srácok élete látszólag nyugodt és kiegyensúlyozott. Egyedül Yuki súlyos beteg kisöccse nehezíti meg az életüket, akinek a kórházi ellátásáért keményen kell perkálniuk. Ennek érdekében lopnak, drogokat árulnak. Egy nap azonban a helyi maffia főnöktől próbálnak pénzt elcsenni, azonban az utolsó pillanatban rajta kapják őket. A maffia főnök, a kemény kezű, de igazságos Kazutaka Hyodo megkegyelmez a srácoknak, azzal a feltétellel, hogy Yuki minden héten 1 napra meglátogatja a férfit (nem kell semmi mocskosra gondolni, Hyodo maga a tisztesség, becsület, és egy újjal sem nyúlna a sráchoz, főleg hogy a fiú meghalt szülei nagyon jó barátai voltak neki). Hyodo emellett Yuki kisöccsének a kórházi költségeit is hajlandó fizetni. Miközben Hyodo úgymond pótapa szerepbe kerülne, és védelmezné Yukit, sajnos Yuki sötét múltja a képbe kerül. Yuki édesanyja – Tsubaki egy prostituált volt korábban, akit egy idegbeteg őrült fazon folyton halálra vert, megerőszakolt, egyedül Yuki apja tudta tőle távol tartani. Ám miután mindketten meghaltak, Yuki lett a pasi következő áldozata. Miközben agyba-főbe verte a srácot, szintén megerőszakolta, és később „áruba bocsátotta”. Yuki a gazdag emberek kedvenc játékszere lett, majd a srácnak csak nagy nehezen sikerült elszabadulnia ebből a pokolból. Ám egykori „kuncsaftja”, a helyi kínai banda vezetője tönkre akarja tenni Hyodót, ezért újra megjelenik Yuki életében. A srácot kisöccsével zsarolják meg, és nemcsak a prostitúcióra kényszerítik újra, hanem kémkedésre is ráveszik: Hyodót el kell árulnia.

Hyodo éppen felismeri Yukit, mint régi barátai fiát, és a pártfogásába veszi. (Miután persze kicsit megverték őket.)
Hyodo éppen felismeri Yukit, mint régi barátai fiát, és a pártfogásába veszi. (Miután persze kicsit megverték őket.) – Hyodo egyébként a legjobb pasi az egész mangában *_*

Nagyon jó az alapsztori, kellően drámai, a szex nincs is ábrázolva, max csak a csókok, és Yuki számára kellemetlen emlékek. Számára a szex, maga a kínzás, főleg a férfiak miatt, szóval a részéről nincs semmi élvezet a dologban. A kusza szálakat nehezíti, hogy Tetsu szerelmes lesz Yukiba, és meg akarja menteni abból a mocsokból, amibe akaratán kívül belekényszerítik. Yuki érzései nem tiszták egyenlőre. A férfiakat, és úgy általában a felnőtteket utálja, de mintha Hyodo iránt érezne valamit, az apai jellegű törődést lehet hogy félreérti, bár Hyodo bűntudatból is a szárnyai aláveszi, hiszen a fiú szüleit se tudta megmenteni a végzetüktől. Elég kusza történet, a homoszexualitás Yuki részéről egy erőszakos, megrázó, lealacsonyító tényező a vele játszadozó nagy fiúk oldaláról (mondjuk a lányos fiúkat mindig is szerették a vezetők), ugyanakkor ott van Tetsu a maga ártatlanságával, aki tényleg szerelmes lesz a fiúba, mégis egyfajta önzőség a részéről hogy érzelmeit rá akarja kényszeríteni a srácra, aki láthatólag ellenkezik ellene.

Yuki és Tetsu az első kötet borítóján.
Yuki és Tetsu az első kötet borítóján.

Jó képregény, felettébb nagyon jó képregény, akár Watase Yuu Sakura Garija. Úgy látom engem a mature yaoik fognak meghódítani, amik történet hangsúlyosak, és nem az actionön van a hangsúly bennük, hanem tényleg a csöpögős-lányos oldal helyett ott vannak az igazi mély, életszerűbb érzések. Nekem inkább ez az irányzat jön be. Bár tudom, hogy nemcsak ez van, de legalább megtaláltam benne a kedvenc terepem.

A képregény még mindig fut, egyenlőre két kötete jött ki (Gentosha kiadó, Rutile magazin), de biztos terjedelmesebb lesz, és hihetetlen hogy mennyire jól fel van építve a karakter bemutatás, és a történetszövés az első fejezettől kezdve. Vannak benne flashbackek (bemutatva a főszereplők múltját, és a miérteket), ebből a szempontból hasonlít az Eden: It’s an Endless woldre. Az egészet egy nagyon tehetséges hölgyemény készíti, aki Kyuugou néven adja ki műveit, ő emellett a doujinshi világában debütált, ahogy látom csak yaoi mangákat rajzol, főleg ismertebbek a Fullmetal Alchemist, Gintama, One Piece, Sengoku Basara DJ alkotásai. Szerintem ezzel magyarázható az is, hogy ennyire realisztikusan rajzolja meg a karaktereit, nem azok a csillogó szemű shoujo fiúk, hanem kőkemény pasik, akiknek arányosabb, emberibb, hétköznapibb megnyilvánulásai vannak. Akcióból még nem volt olyan sok a verekedésen, és robbantgatáson kívül, de szerintem ha ilyen akciódús mangákból csinált doujinshit, akkor nem esik nehezére egy kis vérfürdőt rajzolni a későbbiekben.

Képek a mangából [nggallery id=200]
Manga adatok
  • Eredeti cím: アシッド タウン
  • Angol cím: Acid Town
  • Történet: Kyuugou
  • Grafika: Kyuugou
  • Kiadó: Gentosha
  • Magazin: Rutile
  • Terjedelem: 2 kötet (folyamatban)
  • Megjelenés: 2008-ban indult
  • Célközönség: josei
  • Műfaj: akció,dráma, yaoi, shounen ai, tragédia
  • Linkek: Wikipedia (eng); Baka-Updates Manga (eng);  MAL (eng);  ANN (eng);  TenManga (eng); MangaFox (eng)
(Visited 320 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .