Bukiyou na Silent / 笨拙的沉默 / Awkward Silence (manga; 2004; 3 kötet)

Bukiyou na Silent  / 笨拙的沉默 / Awkward Silence (manga; 2004; 3 kötet)

Bukiyou na Silent  / 笨拙的沉默 / Awkward Silence (manga; 2004; 3 kötet)
Bukiyou na Silent (manga; 2004)

Na ebben a mangában „ismert” terepen éreztem magam. Ha a két főhős, aki között dúl a love nem fiú lett volna, akkor egy normál hetero shoujo manga alapsztorija is lehetett volna simán, egy idő után nem is éreztem úgy, hogy két fiú románcáról van szó, inkább nem tudatosan ugyan, de behelyettesítettem a lányosabb, cukibb karaktert korábbi shoujo lány-fiú élményeimbe. Ez pedig a Bukiyou na Silent című yaoi manga volt, amit nem várt módon élveztem is, bár egy huzamban nem bírtam elolvasni mind a három kötetét.

Ha hallgatok, azt jelenti szeretlek

A sztori főhőse Satoru Toono, az érzéketlen arcú, zárkózott fiú. Egy nap titkos szerelme Keigo Tamiya bevallja érzelmeit a fiúnak, és közli vele hogy járni szeretne vele. Toono a döbbenet miatt néma marad, de nem azért mert mindketten fiúk, hanem mert egszerűen szavakkal nem tudja kifejezni örömét a váratlan vallomás hallatán. Ám Keigónak, aki egyébként a baseball csapat sztárja, míg Toono a rajzklub érzékeny művészlelke, sikerül Toonot megmozgatnia. Ebbe azonban a váratlanul felbukkanó gyerekkori barátnak is lesz egy-két szava, az okos és népszerű Yuu féltékenyen és nem éppen sportszerűen akarja visszahódítani Toonot, míg Yuura a diáktanács elnöke, a szívdöglesztő és tipikus „fooling around” karakter, Kagami-szan hajt rá.

A fiúk közötti viszony érdekes volt abból a szempontból, hogy 1) szerelmüket nem vállalják fel se a suli, se szüleik előtt, félnek az előítéletektől, a kiközösítéstől. 2) Annak ellenére, hogy domináns fiúk kerülnek egymással szembe – Yuu és Kagami esetében, mindig valamelyik „lányosabban” viselkedik. Értem ez alatt azt, hogy elpirul, zavarba jön, nem kezdeményez, hanem a dominánsabb fél veszi kezébe az irányítást (és más dolgokat ^^’), kevésbé férfias akciókra képes, mint verekedés (ő egyébként az uke karakter ha jól olvastam). Inkább olyan a shoujo mangákra jellemző harciasság, könny, érzelgősség uralkodik rajtuk. Persze itt sem hiányozhat a féltékenység, hiszen gyönyörű lányok mindenütt vannak, és az igazi bishik legnagyobb félelme, hogy fiú szerelmüket elhódítja két csábos kebel pénisz nélkül. A mangán nagyon sokat kacagtam, főleg Toono hasonlóan érzéketlen arcú édesanyján, aki az összes shoujos/yaois poént ellövi a történet során, míg az egymással ínyenckedő fiúk zavartan pislognak. Érdekes, hogy teljesen egy tipikus shoujo manga sémáira épül, a dominánsabb fiú testalkatilag megint csak magasabb, izmosabb (ő a seme karakter a yaoi wiki szótára szerint – ezt is megtanultam akkor). Az erotikus jeleneteknél a hátulról simulós póz mellett a smutos shoujo mangákból ismert szemtől szembeni felállás a jellemzőbb, ez intimebbé, érzékenyebbé, bensőségesebbé tette a jeleneteket. Valahogy nem olyan abszurd (számomra).

Lány karakter egy volt benne meghatározó, ő a poénok másik hányadának volt az igazi forrása. Szegénykém, azt hitte mind a négy fiú főszereplőnk szerelmes belé a közvetlensége, barátságossága féltékennyé tette a srácokat, csak nem azért, amire a lány gondolt. ^^ Hát ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna. Aranyos manga volt: 10/7.

Ui.: van egy extra chapter a kötethez, amiben Toono egy édes fekete kiscica, míg Keigo a szomszéd kis fehér kutyusa. Valahogy egymásra izgulnak, elég bizarr volt ez így elsőre :D, főleg hogy bejött a képbe az antropomorf dolog (állat bőrbe bújt ember, „emberállat” :D), és egymás bozontos farkincájával játszadoztak. Hát ez elég morbid volt XD, de utalásként a „valódi” dolgokra elég ötletes.

Adatok

  • Japán cím: Bukiyou na Silent  / 笨拙的沉默
  • Angol cím: Awkward Silence
  • Mangaka: Takanaga Hinako
  • Megjelenés éve: 2004
  • Terjedelem: 3 kötet (befejezett)
  • Műfaj: yaoi, shounen ai, iskolai élet, vígjáték
  • Kiadó: Libre Shuppan
  • Magazin: Magazine Be x Boy
  • LinkekMangaFox (online fejezetek angolul); Baka-Updates (manga infók); ANN (manga); TenManga (eng); Anime Addicts (hun)
(Visited 374 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .