JeTae Yoo: Hell Blade / 헬블레이드 (manhwa; 2009)

JeTae Yoo: Hell Blade / 헬블레이드 (manhwa; 2009)

JeTae Yoo: Hell Blade / 헬블레이드 (manhwa; 2009)
JeTae Yoo: Hell Blade  (manhwa; 2009)

Ezek a koreaiak tudnak valamit. A legfrissebb kedvenc per pill TenMangán egy Angliában játszódó horror. 1888-at írunk, helyszín London. Középpontban Hasfelmetsző Jack (vagy Jack the Reaper) és Sherlock Holmes, egy szokatlanul izgalmas felállásban: mert Jack ezúttal nem a rossz oldalon áll. Ő a jófiú. És Sherlock? Ő a segítőtársa.

Minden nőben ott egy szörnyeteg

A JeTae Yoo nevével jelzett manhwa eddig 4 kötetes (még fut), sajnos csak az első kötet olvasható angolul. A sztori egy bűnügyi csoport nyomozásával indul, akik Hasfelmetsző Jacket akarják megállítani. A csoport egyik tagja a jóképű Roy, aki reménytelen munkája mellett (Jack soha nem hagy nyomot, csak a 20 éves fiatal nők feldarabolt tetemét) titkos viszonyt folytat egy Susan nevű özveggyel. Csak a drága anyós elég rövid pórázon tartja a volt menyecskét (folyton veri, terrorizálja). Mikor rájön az anyós Susan és Roy viszonyára, végezni akar a nővel, aki önvédelemből megöli az asszonyt. Roy rendőr létére úgy próbálja meg eltusolni az ügyet, hogy Jack újabb áldozataként tünteti fel az asszony holttestét. Susan ahogy lassan teljesen bekattan, egy új osztag érkezik Royéktől átvenni a Jack ügyet – a templom küldi őket, tök hardcore fazonok, kicsi Frankeinstein beütéssel, és vallási fanatizmussal. Roy lassan lelepleződik, és még Jackkel is összefut. Mikor menekülőre fogná a dolgot Susannal, a lány egyszerűen végez maga körül mindenkivel, és kiderül hogy egy démoni szörnyeteg (kb.: mint a Claymore vagy a Berserk szörnyei). Jack pedig ezekre a csinos bőrbe bújt emberevő szörnyetegekre vadászik valójában, akik haláluk után visszanyerik emberi alakjukat. De Jack maga sem igazán hús-vér ember (megint Claymore utánzat kicsit), ráadásul végtelen szörny likvidáló harcában Sherlock Holmes a segítőtársa.

Borzongató, igazi kaszabolós horror viktoriánus környezetben, és a Roy+Susan viszonyában beállt fordulat teljesen jól jött ki, egyáltalán nem sejtettem, hogy itt Jack lesz a jófiú. A rejtély kicsit krimiszerűvé is teszi az egyébként detektívregény hangulatban induló manhwát. A grafika, mivel koreai alkotás, ezért elvárható hogy látványos, a szörnyek is egész édesek, Jack pedig igazi szívdöglesztő pasi. Érdemes lesz ezt is figyelni.

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); MAL (eng); TenManga (eng); MangaFox (eng)

(Visited 64 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .