Junji Itou: Hellstar Remina / Jigokusei Remina (manga; 2005; 1 kötet)

Junji Itou: Hellstar Remina / Jigokusei Remina (manga; 2005; 1 kötet)

Junji Itou: Hellstar Remina / Jigokusei Remina (manga; 2005; 1 kötet)
Hellstar Remina / Jigokusei Remina (manga; 2005)

Junji Itou (1963- ) hátborzongató történeteiből sosem elég. Annyira groteszk, abnormális, látomásszerű dolgokat képes szülni, hogy én még ilyen „művészlélekkel” megáldott mangakával nem találkoztam (jó, talán Suehiro Maruo (1956- ) tudott a gekiga mangákban olyan horrorisztikus, szexista dolgokat, amik teljesen letaglózzák az embert pl.: Bloody Ukiyo-et vagy a Shōjo Tsubakit ha megnézi valaki tőle, egészen elvetemült egy fazon). Elvileg Junji Itou GYO című halas-bűzös-világvége hangvételű (szagú) mangájából lesz OVA idén december 14-én (AniDB.net  szerint, jaj de remélem, mangájából még nem láttam anime adaptációt, de ha jön, ráadásul az Ufotable-től, akkor tuti tarolás lesz).

A halálos csillag: Remina

Öljük meg…Öljük meg… Már egészen abszurd a manga kezdete. Egy professzor felfedez egy csillagot a lányának születése napján, amit 16 év múlva a tudósok is elismernek, és a prof a lányáról, Remináról nevezik el a különös csillagot. Ám a kis csillagocska egyre közelebb kerül a Földhöz, és nyálkás nyelvével sorra kebelezi be az univerzumot. A Földön kitör a káosz, és végezni akarnak a tudóssal, valamint a szórakoztató iparban debütáló lányával, bízva abban, hogy a világ megmenekül az áldozatukkal. Eszement jelenetek, emberi mohóság, agresszió, és a kis Remina, akitől elveszik a szerelmét, majd szétverik (szó szerint), és rituális keretek között, mint egy boszorkányüldözés keretében keresztre feszítve akarják megölni. Brutális, elképesztő fantáziavilág, a Remina csillag olyan mint egy nagy maszata több ember arcának, egy óriási szemmel a középpontban. A grafika hihetetlenül groteszk, mintha Junji Itou Francisco Goya (1746-1828) reinkarnációja lenne manga wolrdön, még a spanyolhonban élt, egykori romantikus festő (inkább groteszk szitanyomatai miatt imádom) is megirigyelné a stílusát.

Linkek: TenManga (eng); MAL (eng); Baka-Updates Manga (eng); AniDB.net (Gyo anime)

(Visited 57 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .