Amerikai tv-sorozatok – miket nézek/néznék? (2011) / CW, ABC

Amerikai tv-sorozatok – miket nézek/néznék? (2011) / CW, ABC

Kicsit szüneteltetve az animézést, olvasás mellett (könyv, 1-2 manga) amerikai tv-sorozatokat nézek. Nem kell megijedni, per pillanat háromra vagyok rákattanva: True Blood 4. évad (erről már regéltem is), Vampire Diaries (Vámpírnaplók) 2. évad, és a Főnök (The Closer) 4. évad. Az elsőt neten, az utolsó kettőt tv-ben nézem péntekenként az RTL Clubbon (ezt a két sorozatot nézem teljes figyelemmel egész héten). /Egyébként könyvek, mangák és tv-sorozatok terén is rákattantam a Libba Bray-féle misztikus, varázslós sztorikra./ Az aktuális TV szériák mellett, most kívételesen szétnéztem YouTube-on, hogy mire számíthatunk 2011 szeptemberétől, és három csodára bukkantam (egy régi kedvenc, és két újdonság):

Vampire Diaries / Vámpírnaplók 3. évad (2011) – premier: 2011.09.15.
Vampire Diaries / Vámpírnaplók 3. évad (2011)
Vampire Diaries / Vámpírnaplók 3. évad (2011)

A Vámpírnaplók első évadát még netről megnéztem 2009-ben mikor indult a széria, a második évadra (2010) nem volt időm az animézés, szakdogaírás közepette, meg amúgyis adják nagyon jó szinronnal a tv-ben, úgyhogy most per pill a második évad 9. epizódján vagyok túl, de már szeptemberben indul az újabb évad, még fordulatosabb szálakkal. Rövid ismertető, avagy ami eddig történt:

Elena Gilbert (Nina Dobrev) egy csinos fiatal lány, aki egy autóbalesetben elvesztette a szüleit, így öccsével és nagynénjével él együtt Mystic Falls-ban. Ám egy nap a suliba új srác érkezik, a titokztaos, és jóképű Stefan Salvatore (Paul Wesley), akivel rögtön egymásba zúgnak. Csak szokás szerint ekkor jönnek a bökkenők. Stefan ugyanis vámpír (ugyan vega vámpír), ráadásul régi vámpír szerelmének Cathrine-nek (Nina Dobrev) a tökéletes hasonmása Elena. Emellett megjelenik Stefan cseppet sem békés természetű bátyja, a szintén vámpír Damon (Ian Somerhalder). Mindkettejüket Cathrine változtatta át, és mindketten szerelmesek voltak az élvhajhász vámpírnőbe. Azonban Mystic Falls számtalan rejtélyt bújtat poros utcái, sötét ablakai mögött. A polgármester családja vérfarkas nemzedék sarja, akiket már a vámpírok elvileg kiirtottak, de bizony még maradt hátra belőlük pár darab, ráadásul a vámpírok számára ők jelentik az egyetlen veszélyt. Elena öccse Jeremy (Steven R. McQueen) is megtépázódik, hol drogfüggő lesz, hol egy vámpírlányba szeret bele, valamint ránehezedik vámpírvadász családjának az öröksége is. Elena legjobb barátnői, barátai sem maradnak ki a buliból: Bonnie (Katerina Graham) a Bennett boszorkány család sarja Salemből, ébredező varázsereje elől először menekül, majd teljesen a hatalmába keríti, Caroline-t (Candice Accola) a halottnak hitt Cathrine vámpírrá változtatja, Tylerről (Michael Trevino) pedig kiderül, hogy vérfarkas, és ha embert öl, akkor teljesedik be felette a farkasok átka. A sok titok mögött pedig ott rejtőzik Cathrine, aki kísértetiesen hasonlít Elenára, és most visszatér hogy mindent felforgasson.

Az Elena – Stefan szerelmi páros életét megzavarja Damon, aki szintén Elenába szerelmes, na meg Cathrine, aki Stefant akarja visszaszerezni. Ez a szerelmi sokszög és dráma, a jószívű Elenával a középpontban, csupán a kezdet. Míg Damon jó és rossz énje harcol egymással (hol jó barát, holt őrült gyilkológép), Cathrine múltja is kiderül (1490-es évekből, Bulgáriából származik), ami szomorú, de mégsem tudjuk megsajnálni a karakterét, mert mindvégig egy önző lány marad, akit csak önmaga érdekel. A több pici szál pedig egy ősi szertartásban fut össze, amelyben minden szereplőnek fontos szerepe lesz. Cathrine ugyanis egész életeben egy ősi vámpír, Klaus (Joseph Morgan) elől menekült, aki még a lányt ember korában véráldozatként akarta megölni, hogy megtörje a vámpírokat sújtó átkot: a napfény börtönét. (A sorozatban a vámpíroknak egyedül a napfény árt, meg a verbéna, és természetesen a karó.) Klaus azonban olyan erővel bír, hogy még más vámpírokat is képes megigézni.

Miért szeretem? Egyszerű: romantikus tini sorozat, de van benne történelmi múlt, vér, nem olyan dúrva és trágár mint a True Blood, de a boszorkányok, vérfarkasok miatti mix nagyon tetszik. A történet sosem ül le, minden epizódban van valami új, sötét titok, ami kiderül Elenáról és Cathrine-ről. A zenei aláfestés pedig magával ragadó, a legjobb pop-rock dalok szólnak a részek alatt, mint a Placebotól-tól a „Running up to that hill”, vagy a Plumbtól a „Cut” című szám (Per pill is az sorozat ost-ját hallgatom). Lehet hogy valaki ízlésének kicsit nyálas csajos sorozat, de szerintem még mindig jobb az Alkonyatnál (Twilight). Tudom könyvben is megjelent itthon, de szeretem a minőségi vágás, esztétikus képek meg zenei aláfestés miatt, ami fiatalos, pörgős, ahol kell drámai, így a könyv kimarad számomra. Imádom Elena és Stefane vívódását, eleinte Elena azt hiszi Stefan vámpír léte miatt kerül veszélybe a családja, majd a barátai is, majd kiderül hogy eleve a lány arra született hogy a vámpírok áldozati báránya legyen. Ott van Damon, aki hol rossz, hol jó, de valahol mindenki szánja, mert végre vannak igazi érzései annyi idő után, de valahogy a boldogság csak nem akarja megtalálni. Egyszóval, imádom, kedvenc sorozatom, úgyhogy 10-ből egy nagyon erős 8-cast érdemel. A 3. évad első epizódja 2011.09.15-én lesz levetítve az USA-ban. Link: IMDb (eng); Wikipedia (eng)


The Secret Circle 1. évad (2011) – premier: 2011.09.15.
The Secret Circle 1. évad (2011)
The Secret Circle 1. évad (2011)

Ez a Vámpírnaplók alkotóinak új sorozata lesz. A széria L. J. Smith azonos című könyvsorozatát adaptálja, az premier a Vámpírnaplók után lesz, 2011.09.15-én.

A történet tipikusan indul: adott női hősnőnk, a tini Cassie (Brittany Robertson), aki édesanyja halála után visszatér annak szülővároskájába, így nagyanyjához költözik. Persze rögtön bele is csöppen a titkok és rejtélyek hálójába. Kiderül, hogy édesanyja, nagyanyja, és így tovább, mind boszorkányok voltak, Cassie pedig különlegesen nagy hatalommal bír. A városban azonban van egy mini boszorkány kör, akik arra kényszerítik, hogy csatlakozzon hozzájuk, mivel ők az utolsók a nemzedékükből, és Cassie a hatodik közöttük. Itt ismerkedik meg a lány a bohém és vad Fayeyel (Phoebe Tonkin), Dianával (Shelley Hennig), Melissával (Jessica Parker Kennedy), a lányok mellett pedig Adammal (Thomas Dekker) és Nickkel.

A sorozat trailere jó adag horrort, akciót is sejtet, mivel Cassie hatalmára sokaknak fáj a foga, így gonosz emberkék veszik őt üldözőbe, akik szintén varázserővel bírnak. A fiatal boszorkák se semmik. Faye egy über cool csaj már első látásra is, kemény nagyon és folyton nagymenőzik, szinte Cassie mellett ő rajta volt a hangsúly még az előzetesben. Emellett lesz benne romantika is, a két boszorka fiú nagyon dögös, az egyik (a szöszi) Cassie mellett lakik majd, a másikkal meg egymásba szeretnek, de azért semmi sem olyan egyszerű. Feltűnik egy sötét alak, aki egyébként Cassie édesanyját is megölte, valamint Cassie megtalálja anyja naplóját, amiben receptek, varázsigék mellett talál egy levelet is. Az édesanyja pont azért nem fedte fel előtte boszorkány kilétét, mert meg akarta óvni a lányt a ráváró veszélyektől, ugyanis a szülővárosában gonosz erők is elkezdtek mozgolódni, ezért is menekült el a nő onnan, és tartotta Cassie előtt titokban annak hatalmát. Azonban egy dolgot azért a lánya lelkére köt: ha bármi történne vele, keresse meg a titkos boszorkány kört (amit a fenti fiatalok alkotnak), mivel csak az tudja megvédeni őt. Link: IMDb (eng); Wikipedia (eng)


Once Upon a Time 1. évad (2011) – premier: 2011.10.23.
Once Upon a Time 1. évad (2011)
Once Upon a Time 1. évad (2011)

Na ez valami különlegesnek ígérkezik. A Lost (Eltűntek) írói most egy tündérmesékkel teli világba vágták a tollukat, bár most nem egy elhagyhatatlan szigetre kerülnek a szereplők, hanem egy elhagyhatatlan városba. Ebbe a kis vidéki városba, Maine-be (Regefalva) érkezik Emma Swan (Jennifer Morrison), aki sötét múltja elől menekül ide. Ám egy kisfiú furcsa felvilágosítást ad számára a helybéliekről: a várost senki sem hagyhatja el, lassan elfelejtik az emberek hogy honnan jöttek, kik is voltak ők, egyedül a tündérmesék világába ragadnak be, mert itt a valóság és a mesék világa összekeveredik. A démoni királynő (Snow Queen) egy átokkal érte el, hogy a modern emberek akár Csipkerózsikát jásszák el, akár Hófehérkét, középkori kastélyokkal, csatákkal, lovagokkal. Csak az „Egyszer volt, hol nem volt…” után nem boldog befejezés jön. A városlakók örök szomorúságra vannak ítélve, talán Emma meg tudja változtatni a sorsukat? Vagy ő is belekerül ebbe az illuzionista színjátékba?

Az előzetes alapján nagyon mozgalmas kis sorozatnak ígérkezik. A tündérmese mix a valósággal teljesen újszerű elem, jó nem egy Narnia, de attól még tetszetős így elsőre. A fantasy oldala harcos, lovagos, kardozós jeleneteket is sugall, egy kis romantikával. Remélem azért nem fogják úgy elnyújtani mint a Lost-ot, az is jó volt, főleg az elején, de közben volt 1-2 olyan évad, ami teljesen betunyult, a végére meg megint beerősített. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, az első részt biztos lecsekkolom, aztán meglátjuk hogy az előzetes lett megint túl jó, a sorozat meg lassú, üres. Bízom benne hogy nem. Link: IMDb (eng)

(Visited 841 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Amerikai tv-sorozatok – miket nézek/néznék? (2011) / CW, ABC

  1. A TVD-t én is nézem, az első évad nagyon tetszett, főleg azért, mert elég gyakran visszatekintett a múltba, megmagyarázva ezzel jó pár dolgot. És persze izgalmas volt, nem lehetett tudni, hogy ki fog meghalni és ki az, aki marad. Egy-két nap alatt daráltam le, hajnalig fent voltam, akkor fejeztem be, amikor anyukám már felkelt és készülődött, hogy megy dolgozni. 😀 Aztán a második évad már nem volt olyan izgalmas, nem azt mondom, hogy rossz volt, de többet ki lehetett volna hozni belőle, az évadfinálé meg egyenesen kiábrándító volt… :S Azért nagyon remélem, hogy a harmadik évadra összeszedi magát a sorozat, mert nézni szeretném még. 🙂

    Ez a The Secret Circle érdekesnek tűnik, már most rengeteg rajongói oldala van, pedig még el se kezdődött a sorozat. Úgyhogy ők biztos tudnak valamit. 😉 Szerintem érdemes lesz belekezdeni.

    Jaj, és amit még bírok a TVD-ben, bár ez mellékes, nem ezért tartok ki a sorozat mellett, nagyon jók a kosztümök és a hétköznapi ruhák is! ^^

    1. Jap, tényleg jók a kosztümök, főleg mikor Kathrine visszaemlékezik a múltba, csuda jó ruha költeményekben van. ^^ Még az elején tartok a 2. évadnak, de sok helyen láttam h nagyon leült (vá nem akarok csalódni XD, egyébként nálam is így volt, az első évad lement pár nap alatt gépről, nem bírtam abbahagyni, most így meló mellett az a heti egy epizód a 2. évadból nem olyan nagy crack, még ha rossz is lesz XD), a Secret Circle-lel meg elvileg a nézőket akarják visszacsalogatni majd, gondolom ezért tűzik a TVD után időben.

    1. Vooo köszi! Teljesen kiment a fejemből és nem is tudtam figyelni az amcsi tv eseményeket XD. Nem szólsz, tökre elfelejtem :D.

  2. Bátran ajánlom a Breaking Badet, ha időd/kedved úgy hozza. Engem sokáig nem hozott lázba, csak most az ünnepek alatt néztem meg egy hatalmas maratonban. Számomra kényelmesen helyet foglalhat a Trónok harca mellett.
    Vámpíros témában válogatós vagyok, ebból csak a Vampire the Masquerade emelkedik ki nálam. A klánregény sorozatot többszor is újraolvastam, filmes vagy sorozatos adaptáció még nem készült belőle, bár ha elgagyiznák akkor jobb is. Nem sok romantikát kínál, de találkoztam Japán/anime-fan lányokkal akik nagyon rákaptak. 😀

    1. Köszi! 😀 A vámpírosat nem ismerem uánanézek majd! Én ilyen sorozatban az Anita Blake a vámpírvadász-sorozatot olvastam anno egy darabig, az nagyon bejött…hmm lehet, hogy újra kellene kezdeni. Egy bajom van ezekkel a mostani vámpírsorozatokkal: mindegyiket elháremesítik egy idő után (Vámpír naplók, True Bloog – mondjuk itt még a túlzott bemelegedés is zavart XD). A Braking Badet pont most néztem meg én is az ünnepek között, vagyis becsatlakoztam a 3. évadnál. Lehet hogy elejétől kéne néznem, mert volt ami tetszett benne, de egyhuzamban sok volt nézni és untatott. Mondjuk annyira azért felcsigázott, hogy elolvassam mi lesz a vége XD.

  3. Nem hiszem hogy igazán működik a Breaking Bad, ha később csatlakozol be.:D Ha pedig bepróbálnád a Vampire-t, kölcsön tudom adni a könyveket ha azon múlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .