Kumeta Natsuo: Bokura no Kiseki / ボクラノキセキ (manga; 2008)

Kumeta Natsuo: Bokura no Kiseki / ボクラノキセキ (manga; 2008)

Kumeta Natsuo: Bokura no Kiseki / ボクラノキセキ (manga; 2008)
Kumeta Natsuo: Bokura no Kiseki (manga; 2008)

Kalandos mangának tűnik a Bokura no Kiseki (bár még nem olvastam végig, a második kötetnél tartok az egyelőre 4 kötettel bíró képregényből). A fantasy történet hol a múlt, hol a jelen eseményei között ugrándozik, van benne reinkarnáció, szerelem, uralkodói hűség és így tovább. Túl fáradt voltam, hogy leragadjak nála, de amint lesz időm folytatom, mert maga a grafika is nagyon jó, főleg a múltbéli fantasy szerelések tetszenek (néhol Gyűrűk urás feeling lengett körül a varázslós jeleneteknél).

Mert Én hercegnő voltam előző életemben!

Minami Harusumi mióta az eszét tudja, egy gyönyörű lányról álmodik. Ő Veronica, egy rég eltűnt királyság utolsó hercegnője majd királynője, aki a középkori (európai jellegű) háborúk során halt meg. A fiú úgy érzi, ennek a különleges varázserőkkel bíró lánynak a reinkarnációja, és már nemcsak álmaiban, de a hétköznapi életében is fel-feltűnnek emlékfoszlányok, amelyeket Veronicaként átélt. Ám az alapvetően zárkózott srác, egy általános iskolai incidens alkalmával jelentette ki azt ártatlanul, hogy ő előző életében hercegnő volt. Innentől kezdve mindenki dilisként kezelte, főleg, hogy egy holt nyelven írogat a füzetébe, és rég elfeledett varázsigéket fabrikál. Ám egy furcsa lány, Minami, érdekesnek találja a fiú elképzeléseit, és lassan barátok lesznek. Ám hirtelen furcsa események, varázslat által okozott balesetek veszik kezdetét a suliban, ráadásul saját iskolatársai között Harusumi lassan felfedezi régi bajtársait: a hercegnőt szolgáló harcos lányt Takaot, Veronica egykori szerelmét, aki most egy kicsiket kihasználó macsó szőke pasi, és így tovább. A Veronicát szolgáló testőrség tagjai lassan visszanyerik régi emlékeiket és együtt veszik fel a harcot az újjászületett gonosz erőkkel. „Kard, vér, varászlat, háború, magány. Csak ez maradt számomra a múltban, és úgy tűnik a 21. századi Japánban újra át kell élnem mindezt.”

A fantasy köret nagyon tetszik, főleg a szép grafikával (jó, nem olyan jellegű, mint egy Berserk mangában, de női szem számára tetszetős nagyon). Kíváncsi leszek hogyan bonyolódnak majd a szálak, és Veronica egykori szerelme miatt lesz-e benne egy kis yaoi vs shounen ai, mert ugye a hercegnő fiúként született újjá, de egykori kedvese megőrizte a nemét. Hmmm. De közben meg Harasumi elkezdett egy lánnyal járni, hogy normális életet éljen. Érdekes, kíváncsi vagyok mit hoz ki belőle a mangaka. A sorozat egyébként még mindig fut a Zero-Sum Ward magazinban, az Ichijinsha kiadónál. A mangaka, Kumeta Natsuo hasonló fantasy sztorijairól ismert, mint az Arcana világa, vagy a hétköznapibb josei műve a News Parade.

Linkek: TenManga (eng); Baka-Updates Manga (eng)

(Visited 126 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .