Donna Sterling & Okada Junko: Something Old, Something New (manga; 2008)

Donna Sterling & Okada Junko: Kaze no Uta o Kike (manga; 2008)

Donna Sterling & Okada Junko: Kaze no Uta o Kike / Something Old, Something New (manga; 2008)
Donna Sterling & Okada Junko: Kaze no Uta o Kike / Something Old, Something New (manga; 2008)

Mintha süllő tini ponyva világomba csöppentem volna vissza, amint rábukkantam pár angol-amerikai mini ponyva novella manga adaptációjára. Aki emlékszik, a Júlia, a Romana lapjain olvashatott ehhez a mangához hasonló, irodalmi értékekkel kevésbé ékeskedő, kissé csöpögős, romantikus és gyakran ártatlanul szexi regényeket.

Szeretlek, nem szeretlek, ez itt a kérdés

Nem tagadom, ezeket faltam kislányként, most meg hogy elkezdtem dolgozni, az agyi kapacitásom eléggé korlátozódik az esti órákra, és elalvás előtt belevetem magam egy-két rövid, könnyed képregénybe mielőtt végleg kinyúlok. (Animézni 0 időm van, komolyabb mangába nem merek belekezdeni, mert a hajnali 5-ös kelés nem menne másnap reggel.) Szóval, miután kiállítom a számlákat a kis irodámban, és holt fáradtan hazaesek, elrendezem a kutyusom, a kiscicám, már rám is sötétedik, úgyhogy válogatva a rövidebbnél, rövidebb josei-shoujo művek közül faltam be pár esti altató „mesét”. Ezek közül a legutóbbi a Something Old, Something New (Kaze no Uta o Kike) címen is ismert alkotás volt.

A sztori egyszerű, tipikus: Észak-Karolinában él Sunny, történetünk gyönyörű szőkesége, aki egy panzióban dolgozik. 10 év után azonban váratlanul felbukkan az ex-férje (Ryan), aki újra feleségül akarja kérni. De Sunny hallani sem akar a dologról, mert 1: Ryan egykor dúsgazdag volt, a lány meg a házi cselédjük gyereke, ám a srácot kitagadták az atyai milliomos örökségből a titkos esküvőjük után. Sunny szerelmét azért hagyta el, hogy a fiú visszakaphassa az örökségét – egy vidéki panziót, ami nagyon fontos a fiúnak. Ryant azonban végleg kitagadták az örökségből, de most adódik egy új lehetőség. Az emlegetett panzió éppen eladó, de az aktuális tulajdonosnője csak egy szerető házaspárnak hajlandó eladni.

Egyszerű grafika, egyszerű történet. Néhol üresjáratos, felesleges miniszálakkal, és túl gyors lezárással, megoldással. Egyik pillanatban dúl a love, a másikban itt a világ vége (érzelmileg). Ezt kiegészíti egy-két logikailag értelmetlen ugrás a cselekményben. Altatónak jó volt, meg egyszeri elolvasásra alkalmas, meg nosztalgikus, de ennyi. A karakterek azért szépek voltak benne. A sztorit eredetileg az angol Donna Sterling írta.

Hossz: 1 kötet; Linkek: Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng)

(Visited 70 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .