Ryou Haruka: Ibitsu / イビツ (seinen manga; 2 kötet; 2009)

Ryou Haruka: Ibitsu / イビツ (seinen manga; 2 kötet; 2009)

Ryou Haruka: Ibitsu / イビツ (seinen manga; 2 kötet; 2009)
Ryou Haruka: Ibitsu / イビツ (seinen manga; 2 kötet; 2009)

Szeretnél egy édes kishúgot? Aki minden kívánságodat lesi, mindig a kedvedre tesz, ha kell felnyalja a padlót neked, vagy kinyírja a szomszéd kutyáját? Az alapvető rendrakási, főzési technikákról nem is beszélve. Ráadásul a kis csaj még egy vérbeli gothic lolita is egyben. Egy édes, de skizofrén hugica vár minden fiúra, aki az Ibitsu című seinen mangában szándékozik elmerülni. Garantáltan nem fog élve kikecmeregni belőle.

Lennél a bátyám?

Tokióban bizarr halálesetek láncolata kísérti az embereket. Egy-egy öngyilkosság, furcsa családirtás történik. Egy helyi pletyka szerint mindezekért egy gothic lolita lány a felelős. A szemétkupacok között üldögélő lány az arra haladó fiúktól megkérdezi, hogy szeretnének-e egy kis húgocskát? Természetesen erre a kérdésre nincs helyes válasz. Ha azt mondod, hogy nem, akkor azonnal megöl a lány, ha azt mondod hogy igen, akkor igazi zaklatóvá válik. Beférkőzik az otthonodba, a szeretetedért esdezik, és ha ellent mondasz neki – mivel az őrületbe kerget a folytonos kukkolásával, és horrorisztikus megjelenéseivel – akkor szintén kinyír. Ha azt mondod, hogy már van egy húgod, akkor először a tesóddal végez, majd megy minden megint a rendes kerékvágás szerint. Képregényünk főhőse pont az utóbbi eset szerint jár el, és küzdelmes kutatásba kezd, hogy megtalálja a gothic lolita „eredetét” (tiszta Kör / Ringu feeling egyébként). Pszichiátriai intézetre majd egy furcsa naplóra is akad a kutatás során. Csak éppen a hullák száma gyarapodik egyre inkább. Hasonló túlélő mangák: Gantz, Doubt, Uzumaki, Battle Royal. És hogy miért?

Véleményem a mangáról

Nem éppen egy egyedi sztori. Tipikus horror történet, az érdekességét a gothic lolita sorozatgyilkos és elmebeteg egyveleg adja. A grafika állati, főleg a lolita hátborzongató, na meg ahogy megöli a főhős húgát. Egész ütős jelenetekre szedi szét a látványt a mangaka, amibe bevillan egy-két mellbimbó, bepisilés, no meg jó sok darabolás. A grafika már a borító láttán nagyon bejött, kiváló seinen manga színvonalon mozgott mindvégig. A horror elemekkel állati jól játszott a szerző, még én is beleborzongtam egy-két jelenetbe a két kötet alatt. Gothic lolitával kapcsolatban ilyen jellegű horror mangát még nem olvastam emlékeim szerint, de nagyon maradandó élményt hagyott bennem. Horror és loli fanoknak ajánlom, főleg ha jön a Halloween, na akkor nagyon jól lehet borzongatni vele a kedélyeket. A panelkezelés és a szövegbuborékok teljesen érthetően követik egymást, és szinte jobb mint egy filmes horror, teljesen megrémített engem is, ahogy a kis loli bemászott a WC-be, betörte az ajtót, hadonászott a fejszével. És azok a száraz ajkak, meg összetört fogak… Huh, pont ezek a részek nem mentek rajzban nekem. Ügyes rajzoló Ryou Haruka. Remélem lesz még több alkotás is fenn tőle a neten, ez a 2009-es mangája nagyon jó kikapcsolódást nyújtott pár óra erejéig. A Square Enix-nél a Young Gangan magazinban futott.

Linkek: TenManga (eng); Baka-Updates Manga (eng); Otakuworks (eng); MAL (eng)

(Visited 145 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Ryou Haruka: Ibitsu / イビツ (seinen manga; 2 kötet; 2009)

  1. Óh, egy ideje le van töltve a manga, de elolvasni még nem kezdtem el. De így már nyár végére ez is meglesz 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .