The Sleepy Residents of Birdcage Manor (shoujo manga; 3 kötet; 2007)

The Sleepy Residents of Birdcage Manor (shoujo manga; 3 kötet; 2007)

The Sleepy Residents of Birdcage Manor (shoujo manga; 3 kötet; 2007)
The Sleepy Residents of Birdcage Manor (shoujo manga; 3 kötet; 2007)

Prostituáltból aktmodell. Bár elég komoly hangvételben indul ez a pár kötetes manga, az erős kezdés után átcsap a shoujo képregények tipikus történet fejlődésébe, de pont ezért szeretem az ilyeneket. Egy régen elhunyt kedves emléke, a lány, aki mindig küzd az igazáért, és a festőművész, aki nem találja helyét a világban, hóbortos áltranszvesztita unokaöccsével együtt. Ez a The Sleepy Residents of Birdcage Manor (Torikagoshou no Kyou mo Nemutai Juunintachi), avagy Welcome to the Hotel Williams Child Bird címen is ismert manga, amely egy light novelt adaptál különös történetében, egy furcsa társasház lakóinak szereplésével. 

Kalitkába zárt szépség

A 16 éves Kizuna a mai japán lányok körében is népszerű (sajnos) módon tengeti tini éveit. Egy prostituált kör tagja, ahol a lányok veszélyes, de izgalmas játékot üznek. Idős üzletembereket csábítanak el, akár Love Hotelbe is becsalják a szexre vágyó férfiakat. Ezért cserébe csak a vetkőzésig mehetnek el, az utolsó pillanatban mindig le kell lépniük kuncsaftjuk összes pénzével. A játékszabályok szerint így tilos a szex, a lényeg a pénz. A körből mindig sorsolás alapján választják ki az est sztárjait, persze emellett folyton lógnak a suliból és márkás cuccokra költik minden pénzüket a lányok. Ám egy nap Kizuna legjobb barátnője Sachi közli, hogy kilép a körből, mire a lányok neki esnek és összeverik. Kizuna le van döbbenve, de a többiek biztatására ő maga is bántalmazza a szerencsétlen lányt. Később rájön, hogy őt is untatta már egy ideje ez a veszélyes játék, ráadásul gyáva módon nem mert kilépni a körből. Döntésére rásegít egy gyönyörű nő megjelenése. Ő Yuki, aki egy ajánlatot tesz neki. A sötét utcákon való kéjelgés helyett megkéri, hogy legyen zárkózott unokaöccsének, Asai Yusei-nek az aktmodellje. A különös festőművész ugyanis teljesen céltalanul éli életét, mióta szerelme meghalt. Kizuna először nem akar belemenni a dologba, de mikor találkozik a furcsa festővel meggondolja magát. És amint túl vannak az első próbán, rájön, hogy a modellkedést sokkal jobban élvezi, mint bármit eddig. Eközben egy kis szerelem, féltékenység és titkok leple tárul fel előtte mind a festőről, és unokatestvéréről.

Véleményem a mangáról

Első ami megfogott: a szép mégis egyszerű rajzok. Nagyon légiesen ugyanakkor bájosan ábrázoltak a karakterek, no meg a festő, Yusei igazi morci macsó, úgyhogy rögtön megtetszett a történet. A dialógusok érthetően követik egymást, nincsenek értelmetlen ugrálások. Elsőre még a prostituált szál fogott meg, ami sajnos gyorsan el is illant a semmibe, helyette inkább az Asai-Kizuna-Yuki közötti szerelmi háromszög került a középpontba, Asai elhunyt kedvesével az élen. Nincs erős szappanopera jellege, de innentől kezdve elég klisés elemekből építkezik a shoujo mangákhoz híven. Van itt autóbaleset, félre siklott első randi, „be nem ismerem hogy szerelmes lettem beléd”-effekt, és a tipikus, „én a múltba temetkezem, és az egykori szerelmemet senki se tudja pótolni”. Ennek ellenére a drámai szálak nagyon jól átélhetőek, főleg mivel mindhárom karakter nagyon erős: Yuki és Asai tipikus tűz és víz szereplők, elég furcsa és kusza gyerekkorral. Kizuna elég temperamentumos, nagyhangú, de igazából jószándékú leányzó, nem beszélve arról, hogy gyönyörű is egyben.

Igaz a 2007-ben indult manga már 3 kötettel véget ért, de egyelőre a fordítás csak a 3. kötet elején tart (angolul online). A manga rajzolásában persze a hátterek tipikusan elnagyoltak, de a karakterek nagyon eltaláltak, főleg Kizuna ruhái egészen különlegesek (pont az én ízlésemet tükrözik), a fiú karakterek természetesen szívdöglesztőek. A gyönyörű rajzokért Takarai Rihito a felelős, akit sok pályázó közül választott ki az ASCII Media Works  Kabei Yukako light novellájának adaptálására. A manga után nagyon kíváncsi lennék, milyen az eredeti novella sorozat, főleg hogy milyenek a rajzok. A mangába egyébként mind a szerző, mind a rajzoló szól az olvasókhoz, innen lehet információ morzsákat felszedni. Remélem pár leányzónak, vagy esetleg fiúnak meghoztam hozzá a kedvet, mert ugyan elég tipikus lány manga történet, de mégis szórakoztató (vicces is azért), romantikus, na meg eléggé drámai. A panel kezelés különösen tetszik, annyira rá tud erősíteni a mangaka egy-egy megrázó jelenetre.

Képek a mangából, borítók [nggallery id=187]
Manga adatok
  • Eredeti cím: 鳥籠荘の今日も眠たい住人たち/ Torikago-shou no Kyou mo Nemutai Juunin Tachi
  • Angol cím: The Sleepy Residents of Birdcage Manor / Welcome to Hotel Williams Child Bird
  • Eredeti történet: Kabei Yukako
  • Mangaka: Takarai Rihito
  • Kiadó: ASCII Media Works
  • MagazinSylph
  • Terjedelem: 3 kötet (befejezett)
  • Célközönség: shoujo
  • Műfaj: romantikus, dráma, slice of life
  • Linkek: Baka-Updates Manga (eng); MangaFox (eng); MAL (eng); TenManga (eng); Otaku Zone (eng); Otakuworks.com (eng)
(Visited 83 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .