Kotani Kenichi: Desire / ディザイア (seinen-ecchi manga; 25 kötet; 1997)

Kotani Kenichi: Desire / ディザイア (manga; 25 kötet; 1997)

Kotani Kenichi: Desire / ディザイア (seinen-ecchi manga; 25 kötet; 1997)
Kotani Kenichi: Desire / ディザイア(1997)

Hát a Desire című képregény borítója elég sokat sejtet. Újabb seinen manga a tökéletesen komoly japán üzletembereknek célozva, amely titkos vágyaikat jeleníti meg egy nő személyében, ő Rikacó.

Az öltönyösöknek is jár a kaland

Takashi Fujii egy kiváló üzletember, komoly, határozottan tőr előre a ranglétrán, rendezett, nem kicsapongó, szerény, félénk és szolid férfi. A sikeres japán üzletemberek mintapéldánya. Ám van egy hobbija. Szerelmi élete egyenlő a nullával, ezért számítógépén tervez magának egy kívánatos 3D barátnőt a szomszédlány után, akit néha megles öltözködés közben. Egy nap, ez a „barátnő” szembe jön vele a metrón, és felkorbácsolja addig nem létező férfiúi vadász ösztönét. Itt gondolhatja az olvasó, hogy mi következik. Az eredetileg képzeletbeli csábító nő hús-vér testet ölt, a neve Rikacó, akibe Takashi teljesen beleszeret, csak közben felébred a vágy benne úgymond az egész női nem iránt, így hol a távoli unakatestvért, hol főnökének titkárnőjét részesíti szenvedélyes éjszakák gyönyörében. A 25 köteten keresztül újabb gyönyörű nőket csábít el a férfi, miközben csak egyért dobog a szíve: az elérhetetlen, titokzatos, mindig eltűnő Rikacóért. *** Az elején tetszett a sztori, olyan ártatlannak indult és az erotika is visszafogott benne, a grafika pedig egész szép, de aztán meguntam úgy annál a résznél, mikor két megcsalt feleség elrabolja Takashit, hogy játszadozzanak a testével, persze végül a pasi kerekedik felül, na meg mikor Rikacó elcsábítja Takashi menyasszony jelöltjét. Nekem túl sok benne a nőkkel folytatott futó kalandok száma, a hárem is zavart, meg a nőkkel kapcsolatos néha megalázó szex. Ez tipikusan férfiaknak szánt préda (bocs a pejoratív megítélésért), volt benne csöppnyi romantika is, de inkább az actionön van a hangsúly, ami nem ábrázolt nyíltan, szóval mellbimbóknál többet nem lát az ember, bár a női test arányai néha furcsák. A nagy mellek nem voltak anatómiailag zavaróak, de a néhol összecsúszott derék már igen. A Shueisha kiadó Super Jumpjában futott 1997-től. 2006-ban indult hozzá egy alternatív folytatás is Desire 2nd Season címen ugyanennél a kiadónál, magazinnál, már sokkal jobb grafikával.

Érdeklődőknek linkek: MangaFox.com (online fejezetek angolul), Baka-Updates Manga (eng)

(Visited 115 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .