Koi Sento / コイセント / Koi☆Sento (OVA; 2010)

Koi Sento / コイセント / Koi☆Sento (OVA; 2010)

Koi Sento / コイセント / Koi☆Sento (OVA; 2010)
Koi Sento / コイセント / Koi☆Sento (OVA; 2010)

26 perc szerelem, izgalom, akció egy szarvas ostrom közepette? Hightech környezet, pár robot, és a lázadó természet? Sok kis apró momentum egy mindent magába sűrítő OVA-ban, ahol a Summer Warsos dizájn olvad bele egy kis Miyazakis állat szeretetbe, majd Tokyo Marble Chocolate-ös őzike kacagásban teljesedik ki.

A lány, a fiú és a fehér szarvas

A Sunrise CGI technikáit megtartva 2010-ben nem egy mecha animével rukkolt elő – bár a sci-fi vonalat megőrizte – hanem kivételesen egy romantikus vígjáték közepébe csöppenti a nézőket. A Koi Sento egyszerű és meglepően rövid történetével próbált nagyot alkotni, de csak próbált, és még az animáció se mindig az igazi.

Történet: 2710-ben járunk, ahol egy osztálykirándulás keretében Nara városába érkezik barátnőre vágyó főhősünk, Shinichi (Kensho Ono). Amint a jól bevált hagyományokhoz híven kísérti meg a szerencsét az eljövendő szerelem jegyében, váratlanul egy őz csorda ragadja magával egy őrülten vihogó fehér szarvassal az élen (Kappei Yamaguchi – igen, még a szarvasnak is külön szinkronja van). Mint kiderült, a harcias őzikék egy lány megmentésére sietnek. A csini leányzó Toto (Minako Kotobuki) néven mutatkozik be főszereplőnknek, és egy természetfeletti, várost felforgató hajszába rángatja bele Shinichit. Toto ugyanis egy sztárféleség a városban, akit mesterségesen alkottak meg, programok/robotok irányítására képes, és mellesleg még gyönyörűen is énekel.

Szaladgálás, csihi-puhi, pár meghitt pillanat

A sztori lényegében egy nagy üldözési hadjárat, ahogy Totót mindenki el akarja kapni, miközben a lány a szabadságot és a szerelmet hajkurássza. Aranyos anime, de a történet kusza. A rövid terjedelem miatt nem tudtunk meg mindent, például hogy a Miyazaki gonosz nénijeire hasonlító mostoha mama mégis kicsoda, hogy jött létre Toto. Az animáció gyönyörű lenne, ha nem érződne ennyire a 3D modellezés, ami főleg a karakterek arcmimikáján, testén mutatkozik meg hátrányként pl.: a seiyuuk hangjára nem szinkronban mozognak a szájak, olyan merev és töredezett az egész. Az OVA fő erősségei a dalok, melyeket Minako Kotobuki énekel (ezek a: „metamorphose” és a „Startline„). A rendező, forgatókönyvíró Shuhei Morita, aki a Freedom (OVA) és a Kakurenbo (movie) című alkotásokban redezett, CGI-zett korábban.  A karakter dizájn Daisuke Sajiki műve, aki szintén a Kakurenbóban csillogtatta már tudását. Jó pofa volt, de nem egy összetett sztorija van, a rövidség egy nagy hátránya, ha már ilyen technikai tudás van a háttérben, akkor tartalmasabb dolgot is kihozhattak volna belőle.

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=155]
Anime adatok
  • Japán cím: Koi Sento / コイセント / Koi☆Sento
  • Rendezte: Morita Shuhei
  • Forgatókönyv: Morita Shuhei
  • Karakter dizájn: Daisuke Sajiki
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 26 perc
  • Műfaj: romantikus vígjáték, akció, sci-fi
  • Stúdió: Sunrise
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); BakaBT (eng); Wikipedia(eng); MangaFox.com (eng); Baka-Updates Manga (eng); Hivatalos honlap (jp); Anime-planet (eng); Baka GT (letöltés-torrent)
(Visited 131 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .