Lying Mii-kun and Broken Maa-chan: Precious Lies (manga; 2010)

Lying Mii-kun and Broken Maa-chan: Precious Lies (manga; 2010)

Lying Mii-kun and Broken Maa-chan: Precious Lies (manga; 2010)
Lying Mii-kun and Broken Maa-chan: Precious Lies (manga; 2010)

Gyermekkori traumák, emberrablás, agresszió, sorozatgyilkosság. A 2010-es, mindössze 1 kötetes manga, a Lying Mii-kun and Broken Maa-chan: Precious Lies e egyszerű történetével, és furcsa végkifejletével ragadott magához, a kellemes grafikai kivitelezés mellett. Kellemesen halmozták benne a készítők a rejtélyeket, a titkokat, és fejezetről, fejezetre derült ki a főhősök szomorú múltja. Ráadásul a sztori 2011. január 22-én már live-action adaptációt is kapott, amivel ugyan még nem találkoztam, de ha tehetem megnézem. És hogy miért?

Fantazmagórák fogságában

A történet két főhőse Mayu Misono és a titokzatos Mii-kun. A fiatalokat kiskorukban egy sorozatgyilkos elrabolta, és különböző kínzásoknak tette ki őket. Mayu azóta teljesen bezárkózott, az iskolában antiszocként alussza át az órákat, szörnyű emlékeit pedig tudatalattija mélyébe száműzte (pszichiátriai kezelés alatt is áll). Időnként feltűnik az életében a kapucnis Mii-kun, az egyetlen személy, aki előtt mosolygós, játékos (szerelemes) lány újra. Ám a környéken egyre több gyilkosság történik a fiatalok múltját idézve, 8-9 éves gyerekek tűnnek el sorra. És Mayu a szobájában, valamilyen sötét titkot rejteget. A sejtelmes Mii-kun pedig magánnyomozásba kezd.

Manga adatok: Japán cím: 嘘つきみーくんと壊れたまーちゃん / Usotsuki Mii-kun to Kowareta Maa-chan Totteoki no; Angol cím: Lying Mii-kun and Broken Maa-chan: Precious Lies; Történet: Iruma Hiruma (író) & Satou Atsunori (rajzoló); Terjedelem: 1 kötet (befejezett); Magazin: Young Ace; Kiadó: Kadokawa; Megjelenés éve: 2010; Műfaj: pszichológiai, horror, dráma; Célcsoport: seinen

LinkBaka-Updates Manga (manga); MangaFox (manga); MyAnimeList (manga); MangaReader (eng); Live-action hivatalos honlapja (jp)

(Visited 70 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .