Level E / レベルE / Reberu Ī (TV-sorozat; 2011; 13 epizód)

Level E / レベルE / Reberu Ī (TV-sorozat; 2011)

Level E / レベルE / Reberu Ī (TV-sorozat; 2011)
Level E / レベルE / Reberu Ī (TV-sorozat; 2011)

Szőke herceg, egy jóképű dalia Ő. Ha ránézel szíved hevesen dobog, csak a bishi alatt nem egy lóerő robog. Űrhajóval landol a földön, külseje elbűvöl ugyan, de belül egy ízig-vérig csúszómászó alien ragyog. Ha szerelemre vágysz, nála süket fülekre találsz, max gonosz tréfát űz veled, a libidódat mégis az egekbe vered. Saját alattvalói is sikítva menekülnek előle, mi lesz így a Földlakók jövője?

Földönkívüliek látogatóban

Már az X-akták óta tudjuk, hogy Ők köztünk élnek, csak éppen jól álcázzák magukat. A Level-E ufói sem különbek, jöhetnek űrhajóval, agresszor hódító, vagy játékos tanulmányozó szándékkal, de egy közülük felülmúl mindenen eddigi találkozást. Dogra bolygójának hercege, a szerény névvel megáldott Ki El Dogra (Daisuke Namikawa), röviden csak Prince Baka, felügyelete alá vonja a Föld nevezetű bolygót, és egy amnéziás becsapódással játssza el az ártatlan földönkívülit, aki egy jövendő baseball csillag, Yukitaka Tsutsui (Yoshimasa Hosoya) életét teszi egyenlővé a fejbe verős kétségbeeséssel és az ébredező bosszúvággyal. Baka hercegünknek ugyanis egész különleges fogalmai vannak a szórakozás és a humor mibenlétéről. Míg tökéletes, kis mindent a fenekem alá tesznek énje újra-újra előbukkan, nem kíméli szadomazó hajlamaitól sem beosztottjait, sem újdonsült földi barátait. A több ezres IQ-val megáldott zsenit ugyanis jobban érdekli egy-egy kacifántos rejtvény, élet-halál harcra kimenő bátorság próba, mint a szimpla barátság, vagy a szerelem. E miatt nem véletlen, hogy már húzásaitól a bekattanás szélén álló Kraft (Takehito Koyasu), mindent megtesz hogy hercege hamarabb találkozzon a másvilággal (ha az ufóknál van ilyen), és társai, a herceget szolgáló extra különítmény többi tagja, a bogár mániás Sado (Masaya Takatsuka) és a romantikus Colin (Takumi Asahina) idegtépő munkával dolgoznak azon, hogy szőke agyrémük a Földön maradjon örökre, és véletlenül se legyen bolygójuk királya, mert akkor itt a „világvége”.

Ilyen ártatlannak, és magatehetetlennek tűnt, mikor Földet ért Baka hercegünk.
Ilyen ártatlannak, és magatehetetlennek tűnt, mikor Földet ért Baka hercegünk.
Vicces harmadik típusú találkozások

Ha eddig nem jött volna át, ez egy kőkemény vígjáték a köbön, ahol főhősünk gondoskodik a kellő nevető rohamok kiváltásán, és a fogom a fejem, mert annyira fáj az észjárása felkiáltások során egyedül dögös teste, és leleményes egyénisége menti meg attól, hogy a néző utálja, mert egyenesen belezúg minden fangirl első látásra. Démoni hercegünk történet csokrokba foglalható kalandjai során, például öt kis fiatalt tesz a Power Rangers örököseivé Color Rangers néven, akik először gonosz ufókra vadásznak, majd egy RPG játékba ragadnak bele. Van itt PR film, a hogyan szerettessük meg az emberekkel magunkat címmel, ahol a horror elemek dominálnak szarkasztikus hősünknek hála, de a komolyság csak álca, minden rövidebb történet végén jön az áll leesős csavar, hogy bizony semmi nem az, aminek elsőre látszik. Megtudjuk milyen lehet egy sellő alien élete, milyen az ufó fekete piac, és egy bérgyilkos ufó tanárnéni álmait is megismerhetjük, egy különlegesen szaporodó, női populációtól tomboló bolygó lakóinak nemi életéről nem is beszélve.

Amikor hercegünk ártatlan képpel tagadja tetteit. :D
Amikor hercegünk ártatlan képpel tagadja tetteit. 😀

Végül Baka hercegünk kalandjai sajnos csak 13 epizódot kaptak, pedig az eredeti manga 16 fejezetével (3 kötet) adott volna teret még plusz három epizódnak, na de hátha OVA-ként majd napvilágot látnak ezek a kifelejtett részek, addig is ajánlom az eredeti mangát is befalni azoknak, akik hozzám hasonlóan megállás nélkül nevetve és nyál csorgatva nézték végig a season szerintem egyik legjobb vígjátékát, amelyet eredetileg Yoshihiro Togashi álmodott meg 1995 és 1997 között (nem tudom mit szívott, mikor gondolatait papírra vetette). Akik imádják az ufós sztorikat, vagy az Arakawa under the bridge képtelen poénjait, azoknak ez is be fog jönni, főleg a hölgyeknek, mert ilyen görög isten testtel megáldott herceget nem lehet nem szeretni. Ha másért nem is, már eleve az nagy eye-catching a sorozatra nézve, hogy Naoko Takeuchi (Sailor Moon szülőanyja) férje ez az őrült mangaka, aki nem mellesleg a YuYu Hakusho és a Hunter × Hunter műveiről ismert a nagyvilgában. A mangaka 1986-ban Tezuka díjat is bezsebelt Buttobi Straight című művével, amit a Shogakukan Manga Award-ja tetőzött be 1993-ban a YuYu Hakusho-ért. A Level E rövidségével, és a mangakához képest szokatlanul realista ábrázolásmódjával nyert ismertséget, míg a Shueisha kiadó Weekly Shounen Jump-jában futott. A címet a mangaka többször megváltoztatta, eleinte Alien Crisis-ként jelent meg, de mivel túlzottan utalt a tartalomra, így a szerkesztők kérésére kreált valami kevésbé ufós címet, így jött a Level E, amit az angol alien-ből akart kihozni, de végül az E.T. asszociációnál kötött ki.

Amikor Kraft-nak már túl sok volt a szőkeségből, és éppen gyilkos indulatok dúlnak benne.
Amikor Kraft-nak már túl sok volt a szőkeségből, és éppen gyilkos indulatok dúlnak benne.
Level E az anime

Az anime kidolgozottságára nem lehet panasz, a Pierrot és a David Production szép munkát végzett a realista karakter dizájnon és szép háttereken. Az opening, ending megér egy külön misét, mivel a zene is, az animáció is nagyon bejövős. Az openingben szívdöglesztő daliánk vándorol tökös srácként az utcákon, találkozik alienekkel, míg a jó kis rockos szám, a Cold Finger Girl″dübörög Chiaki Kuriyama előadásában. Az endingben megint hercegünk pózol, immár egy pasisabb muzsika alatt a ViViD-től, ez a ″Yume~Mugen no Kanata″ címet viseli. A seiyuuk nagyon jók, én semmi kivetnivalót nem találtam benne. Ha már anime, szemezzünk a kivitelezőknél (micsoda fellengzős duma). A rendező meglepetésemre Toshiyuki Kato, aki egyik örök kedvenc animémet rendezte (meglepő módon innen vettem a nicknevemet is :D) – ez a Full Moon O Sagashite (TV), további munkái még: CODE-E (TV)Maria Watches Over Us 4th Season (TV), stb. Akit kiemelnék még, az a zenei repertoárért felelős Kunihiko Ryo, aki a romantikus/történelmi-dráma Emma: A Victorian Romance (TV) muzsikájáról ismert, valamint a közel múltból a Letter Bee (TV)-t is ő vitte. A karakter dizájner Itsuko Takeda, akit a BL fanok talán ismerhetnek, mivel a Mirage of Blaze (TV)-en (A káprázat lángjain) is ő munkálkodott e tekintetben, ami itthon is ment az Animaxon.

Mentsünk világot! A Color Rangers színre lép! Jobbak mint a Sailor Moon 5 harcosnője?
Mentsünk világot! A Color Rangers színre lép! Jobbak mint a Sailor Moon 5 harcosnője?

Úgyhogy aki lemaradt róla, az pótolja, mert nagyon jó kis vígjáték, nekem legalábbis nagyon bejövős volt (néha szakdoga írás helyett is ezt néztem, khm per pill is inkább azt kéne írnom :D). All in all, ufókat szeretni, székeket biztosítani, és kacajokra felkészülni, mert földöntúli szintekre emel a Level E (hmm vagy inkább fordítva?).

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=127]
Anime adatok
  • Japán cím: レベルE / Reberu Ī
  • Angol cím: Level E
  • Rendezte: Toshiyuki Kato
  • Epizód rendező: Jukki Hanada
  • Forgatókönyv: Jukki Hanada, Kazuyuki Fudeyasu, Masashi Suzuki
  • Karakter dizájn: Itsuko Takeda
  • Zene: Kunihiko Ryo
  • Eredeti manga: Yoshihiro Togashi
  • Megjelenés éve: 2011
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: sci-fi, vígjáték, horror, kaland, shounen
  • Stúdió: David Production, Studio Pierrot
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); MangaFox.com (eng); Baka-Updates Manga (eng); Hivatalos honlap (jp)
(Visited 81 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Level E / レベルE / Reberu Ī (TV-sorozat; 2011; 13 epizód)

  1. Bevallom, ettől azért többet vártam. Aranyos, és vicces, a kidolgozás is szép, de néha már annyira tele van blődséggel, hogy csak kínosan vigyorgok. Még nem néztem teljesen végig, így reménykedek, hogy mire befejezem, talán-talán kinövi magát a szememben valami jobbá. Reménykedek…
    Azért, az mindenképpen + pont, hogy helyesek a fiúk, hehehe!

    1. A „Power Rangeres” kicsit fájt nekem, de utána sztem lesznek jó poénok. Nekem főleg az utolsó epizódok tetszettek. A pasik meg nyaam 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .