Ayatsuji Yukito & Kiyohara Hiro: Another / アナザー (manga; 2010)

Ayatsuji Yukito & Kiyohara Hiro: Another / アナザー (manga; 2010)

Another / アナザー (manga; 2010)
Another / アナザー (manga; 2010)

Egy elátkozott osztály, halál, bizarr légkör és egy gyönyörű lány. Újabb seinen manga kapott reflektorfényt, amely irodalmi alapokból építkezve még anime adaptációt is meg fog élni a közel jövőben.

Fél szemű gyilkos hangulat

A japán detektív / fiktív regények egyik csúcsírója Ayatsuji Yukito, kinek Tsukidate no Satsujin című művéből 2004-2006 között egy két kötetes manga adaptáció is készült. 2010-ben az Another nevezetű írása is erre a sorsra jutott. Az egyelőre két kötetes sorozatot 2011. március elsején kezdték el fordítani angol nyelvre, így az alapsztori körvonalazódott a következőképpen:

26 évvel ezelőtt egy harmadikos gimi osztályban meghalt egy lány, Misaki Mei. A lány furcsa halála mindenkit sokkolt, ám furcsa mód a diákok úgy kezdtek tenni, mintha Misaki nem is halt volna meg. Továbbra is beszéltek hozzá, emlegették a tökéletes, éltanuló Misakit. A történet jelenében, 1998-ban ugyanebbe a gimnáziumba, osztályba érkezik Tokióból Kouichi Sakakibara. A fiatal fiú súlyos tüdő betegséggel küzd, édesanyja már a születésénél meghalt, édesapja pedig professzorként Indiában kutat, így egyedül él nagymamájával és nagynénjével. Az iskolába érkezésekor azonban furcsa dolgokkal szembesül a harmadik osztályban. A tanulók félelmetes csendben ülnek benn az órákon, mindenki komor, sehol egy elfojtott kacaj, csíntevés. Zavartságát tetőzi egy titokzatos lány feltűnése, aki gyönyörű, fél szemét letakarva ül némán az osztályban. Ő Misaki, aki csak egy ómennel látja el Kouichit: „Vigyázzon magára az osztály falain belül, mert a harmadik osztály áll a legközelebb a halálhoz. És az újabb véres játék már lehet, hogy kezdetét vette.”

Grafika, vélemény: A grafika és a karakter dizájn gyönyörű. Kiyohara Hiro nevét már a Tsumitsuki mangájánál megjegyeztem, a hangulat is nagyon hasonszőrű. A szép karakterek ellenére a háttér néhol szegényes, de ezt a történet tökéletesen kiegyensúlyozza. Az első kötet elég érdekesen, bár lassan indult be, de a felvetett rejtélyeivel és egy horrorisztikus átok sejtésével igen felcsigázott. Remélem hamar jön a második kötet is, mert érdemes lesz ezt olvasni (remélem).

Manga adatok: Japán cím: アナザー; Angol cím: Another; Mangaka: Ayatsuji Yukito (író) & Kiyohara Hiro (rajzoló); Terjedelem: 2 kötet (még fut); Magazin: Young Ace; Kiadó: Kadokawa; Megjelenés éve: 2010; Műfaj: pszichológiai, horror, dráma; Célcsoport: seinen; LinkBaka-Updates Manga (manga); MangaFox (manga); ANN (manga); Otakuzone.com (eng);

(Visited 169 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .