Koki Mitani: Uchôten Hoteru / Suite Dreams (japán film; 2006)

Uchôten Hoteru / Suite Dreams (japán film; 2006)

The Uchoten Hotel (japán film; 2006)
The Uchoten Hotel (japán film; 2006)

Egy hotel magánélete Japán legjobb színészeivel. Ez az Uchôten Hoteru (Suite Dreams) című film, ami ugyan nagy neveket vonultat fel, mint az Egy gésa emlékiratainak Nobuját alakító Kôji Yakusho, vagy a Villon’s Wife gyönyörű hősnője Takako Matsu, de maradandó élményt sajnos nem tudott még így sem nyújtani.

Jó körítés, álmok, langyos humorral

Mikor megláttam, hogy Koki Mitani rendezte, írta ezt a filmet is, a The Magic Hourhoz hasonlóan, gondoltam rögtön le is csapok rá, mert az említett műve nagyon tetszett. Ám sajnos hiába a nagy nevek, kicsit unalmas, ugyan aranyos film kerekedett az Uchôten Hoteruból.

A történet: adott egy szálloda kis másod személyzeti főnöke Heikichi Shindo (Kouji Yakusho), aki lelkiismeretesen végzi munkáját. Megoldja alkalmazottai, a vendégek gondjait, legyen az egy botrányokba keveredő miniszter (Koichi Sato), egy bolondos call girl (Ryoko Shinohara), vagy a magát fehérre mázoló szálloda igazgató. Újév forgalmas estéjén ismerjük meg a szálloda további alkalmazottjait is: az egyedül álló anyaként élő Hanát (Takako Matsu), vagy az éppen zenész álmait feladó Kenjit (Shingo Katori). Mindegyikük, még magának Shindo-szannak is rengeteg gondja akad az év utolsó estélyén, főleg, mikor főhősünk ex-felesége is felbukkan újdonsült sztár férje oldalán. De a lezárás nem okoz csalódást, minden probléma megoldódik, és boldogan mosolyogva kelünk fel a 136 perces film végén. Hiszen álmainknak igenis érdemes élni, és nincs is jobb, mint másokon segíteni és szeretet adni/kapni.

Röviden, tömören ennyi ez a film, nem is akar több lenni. Csak a nagyszerű színészek miatt érdemes megnézni, Ryoko Shinohara ugye a híres krimi-zsaru sorozat (Unfair) főhőse, Takako Matsu tehetségét a K-20: legend of the Mask és a Villon’s Wife-ban csillogtatta meg. Koichi Sato pedig a Starfish Hotel és a The Magic Hour zseniális karaktereiként lopta be magát a szívembe. Kouji Yakusho-t szerintem nem kell sokaknak bemutatni, ő több amerikai filmben is feltűnt már, nem egy sármőr, de rettentően karizmatikus, lehengerlő színészi teljesítménnyel bír. Úgyhogy all in all, unaloműzőként jópofa film, de csak ennyi. (sajnos)

Linkek: Imdb.com (eng); Asian Media Wiki (eng)

(Visited 132 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .