Mochizuki Minetaro: Dragon Head / ドラゴンヘッド (live-action; 2003)

Mochizuki Minetaro: Dragon Head / ドラゴンヘッド (live-action; 2003)

Dragon Head / ドラゴンヘッド (live-action; 2003)
Dragon Head / ドラゴンヘッド (live-action; 2003)

Mochizuki Minetaro Dragon Head című mangáján (korábbi bejegyzésem a képregényről) fellelkesülve, gondoltam megnézem a live film változatát is. Bár ebben az ösztönzésben nagy szerepe volt annak, hogy a 2011 áprilisi Mondóba pont a mangából adaptált live-actionökről kellett írnom, és ehhez nem ártott pár friss művel megismerkednem, amelyek lassan, de biztosan fel fognak kerülni az oldalra is.

Jó mangából közepes film adaptáció

A történet így indul: Teru Aoki (Satoshi Tsumabuki) éppen iskolatársaival kirándult, amikor váratlanul kisiklott a metrójuk. A balesetben szinte mindenki meghalt, rajta kívül még ketten maradtak életben: a félénk Ako Seto (Sayaka Kanda), és a kicsit zakkant Nobuo Takahashi (Takayuki Yamada). Miután e katasztrófahelyzetben magukra maradtak, a fiatalok mindegyike másként reagálja le a dolgot. Míg Nobuo a világvége őrületébe menekül és társaira támad, addig Teru és Ako a túlélésért küzd. Ám miután kikecmeregnek a metró alagútból, Japán lángoktól és pusztulástól sújtott képével szembesülnek.

Nagy vonalakban ennyi maradt meg az 1995-2000-ig futó manga sztorijából + néhány szereplő, akik mellékszereplő szintre süllyedtek le, ami ugyan nem olyan vészes dolog, hiszen 122 percbe nem tudnak mindent belezsúfolni. A látványvilág egész szép 2003-as adaptációhoz képest, jól CGI-ztek benne, sőt a vulkánkitöréses jelenetek nagyon tetszettek. Ugyan a manga is kezdett kifulladni a 9-10 zárókötetek felé haladva (magyarán kezdett unalmassá válni, hogy még mindig nem menekülnek meg vs halnak meg hőseink), de a terjedelmes sztorija szerintem nem tudott egy jó alapot adni ehhez a filmhez. A manga ugyanis egy erős pszichológiai horror is egyben, ami nem jött át a képernyőről a színészi játék, és a kicsit összekutyult cselekmény miatt is. Lehet hogyha a manga ismerete nélkül nézem meg, talán élveztem volna, de így egy kicsit untam. Azért mint japán katasztrófa film, megérdemel egy piros pontot, na meg hogy újdonsült szerelmem, Satoshi Tsumabuki játszotta a főszerepet (imádom ezt a színészt a Spring Snow óta).

Film adatok: Eredeti cím: ドラゴンヘッド / Doragon heddo; Angol cím: Dragon Head; Rendező: Joji Iida; Forgatókönyv: Minetaro Mochizuki, Masa Nakamura, Hiroshi Saito, Joji Iida; Műfaj: dráma, akció, katasztrófa, kaland, horror; Terjedelem: 122 perc; Bemutató dátuma: 2003. augusztus; Eredeti nyelv: japán; Ország: Japán; Linkek a live-actionhözWikipedia (eng); Asian Media Wiki (eng); IMdb (eng); ANN (eng)

(Visited 102 times, 1 visits today)

One thought on “Mochizuki Minetaro: Dragon Head / ドラゴンヘッド (live-action; 2003)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .